
Wi-R, IXANA adlı bir teknoloji şirketi tarafından duyurulan, vücudun iletken olarak kullanılmasına olanak tanıyan, Bluetooth teknolojisine nazaran 100 kat daha az enerji harcayan, iletişim için Elektro-Kuasistatik (EQS) alanları kullanan ve radyoaktif olmayan, bir tür yakın alan iletişim teknolojisidir. Kablolu ve kablosuz iletişimi bir araya getiren Wi-R, sinyal aktarımı için insan bedenini bir araç olarak kullanıyor.
Wi-R Özellikleri
Wi-R, şu an sadece 10 cmlik bir kablosuz menzile sahip. Fakat sinyal kullanabilmek için insan bedenine bağlı cihazı kullanan Wi-R protokolü, bu cihaz ile iletişimini 5 metreye kadar sürdürebiliyor. Diğer kablosuz sinyallerine göre çok daha az radyasyon barındıran Wi-R sinyalleri, insan sağlığına da hiçbir zarar vermiyor. Ayrıca bu protokol, vücuttaki diğer cihazların birbirleriyle verimli bir şekilde etkileşmesine de olanak tanıyor. Yani akıllı cep telefonunu kablosuz kulaklığa bağlamak için artık Bluetooth gerekmeyecek.

Bluetooth Nedir? Bluetooth Nerelerde Kullanılır ve Bluetooth Nasıl Kullanılır?
Bluetooth, kısa mesafelerde verilerin kablosuz olarak aktarımını saÄŸlayan ve ilk defa 1994 yılında tanıtılan kablosuz iletiÅŸim teknolojisidir. Radyo frekanslarını kullanarak 2.4 GHz ile haberleÅŸmeyi saÄŸlayabilen Bluetooth teknolojisi aÃ...
Wi-R Avantajları
Wi-R teknolojisinin diğer kablosuz teknolojilere göre birçok avantajı mevcut. Bu avantajların bazıları ise şöyle;
- İnsanlar birbirine dokunarak kendi aralarında görsel ve metinsel veri iletebilecek.
- Eşleştirmeye gerek kalmadan akıllı cihazlar birbirleriyle iletişim kurabilecekler.
- Düşük enerji harcaması sayesinde uzun süre şarj gerektirmeyecek.