wmaraci reklam

Adobe Photoshop Alternatifi 10 Ücretsiz Yazılım

Photoshop, arkasında duran kıl üretici Adobe’un tüy yumağı politikalarına karşın yıllarca Webmaster’ların alet çantasının ayrılmaz bir parçası oldu. O tek başına bir araç değil. O, hayal ettiğinizi bilgisayar ortamında gerçeğe dönüştürmenin de en kolay yolu. Ne var ki, böylesine harika bir yazılım Adobe tarafından hayır hasenat olması için dağıtılmıyor. PS’ye sahip olmak yanında yüklü ödeme bedelini de getiriyor.

Eskiden Adobe Photoshop kullanıcısı olmak tek lisans anahtarları sayesinde oldukça hesaplıydı. Bulut teknolojilere ve dönemsel lisanslama sistemine geçildikten sonra orijinal yazılım kullanmak isteyenler vergiye bağlanır gibi Adobe’a bağlandı. Evet, Adobe PS gerçekten harika ve endüstri standartlarını belirleyen bir yazılım. Fakat ülkemizdeki döviz kurları ve iş gücü gibi dengeler Adobe PS’i ne yazık ki cep yakar hale getiriyor.

Bu nedenle biz de Adobe PS’e rakip olan ve farklı ihtiyaçları karşılamaya yönelik tüm dünyada en çok kullanılan “Adobe Photoshop’un alternatifi” ücretsiz yazılımları bir araya topladık. Ücretsiz olmalarına karşın bu listede bulacağınız alternatiflerin her biri sıkı birer araç, uyandıralım :)

#1- GIMP

GIMP veya GNU Image Manipulation Program, Adobe PS’in karşısında durabilecek en sıkı ve ücretsiz alternatif. Ücretsiz grafik editörü olarak en çok tercih edilen yazılım GIMP’i başta Windows olmak üzere Linux, SkyOS, Unix, BSD ve macOS gibi farklı ortamlarda kullanabilirsiniz. Gelişmiş grafik düzenleme aracı RAW, GIF, BMP, JPEG, TIFF, PNG ve PSD gibi popüler dosya formatlarıyla da çalışma imkanı sunuyor.

GIMP’i indirmek için tıklayınız.

GitHub, 2018’de En Hızlı Büyüyen Programlama Dillerini Açıkladı
İlginizi Çekebilir!

GitHub, 2018’de En Hızlı Büyüyen Programlama Dillerini Açıkladı

Geliştiricilerin kutsal sığınağı GitHub, 2018 yılında hızla büyüme gösteren programlama dillerini içeren yeni bir rapor yayınladı. GitHub geliştiricileri verileri baz alınarak hazırlanan rapora göre, statik olarak yazılan dille...

#2- Adobe PS Express

Belki biraz tuhaf görünüyor ama olayımız Adobe PS’in ücretsiz alternatifleri. Adobe PS Express’e de bu listede mutlaka yer vermemiz gerekiyor. Ücretsiz olarak kullanabileceğiniz ve hızlıca düzenlemeler gerçekleştirebileceğiniz Adobe PS Express, Windows platformu başta olmak üzere Android ve iOS gibi mobil platformlarda da kullanılabiliyor. Üstelik Adobe PS Express ile fotoğraf düzenlemelerinizi daha hızlı yapabilirsiniz.

Adobe PS Express’i indirmek için tıklayınız.

#3- paint.NET

Sadık bir kullanıcı kitlesine sahip olan paint.NET hem küçük hem etkili bir grafik editörü. paint.NET'in en büyük kusuru yalnızca Windows platformunda yer alıyor olması ve Windows 7 ya da daha üstü işletim sistemlerini desteklemesi. paint.NET'i kullanarak BMP, JPEG, GIF, TIFF ve PNG gibi birçok popüler dosya formatı üzerinde çalışabilirsiniz.

paint.NET'i indirmek için tıklayınız.

#4- Seashore

Seashore, sadece macOS kullanıcılarına hitap eden ücretsiz bir fotoğraf düzenleme aracı. GIMP gibi ücretsiz ve açık kaynaklı olarak yayınlanan Seashore, GIMP’e oldukça benziyor. Özellikle basit grafik işlerinizi halletmek için profesyonel bir yazılıma ihtiyaç duymuyorsanız Seashore aradığınız kan olabilir.

Seashore’u indirmek için tıklayınız.

#5- Pixlr

Pixlr’ı mutlaka bilmeyenlerimiz vardır. Pixlr web tabanlı olarak Adobe PS’nin alternatifi olmak isteyen bir web uygulaması. Bilgisayarınızda Adobe PS kullanıyor olsanız bile bir gün dar zamanınızda Pixlr sizi büyük bir dertten kurtarabilir. Tamamen web tabanlı olarak çalışan Pixlr ile JPEG, BMP, GIF, TIFF ve PNG gibi popüler dosya uzantılarını düzenleyebilirsiniz. Mobil uygulamaları sayesinde Pixlr’ı Android ve iOS platformundan da kullanabilirsiniz.

Pixlr’ı indirmek için tıklayınız.

#6- PicMonkey

PicMonkey, tıpkı Pixlr gibi web tabanlı olarak hizmet sunan gelişmiş bir fotoğraf düzenleme aracı. Ücretli ve ücretsiz hesap seçenekleriyle kullanabileceğiniz PicMonkey; JPEG, BMP, GIF, TIFF ve PNG gibi popüler dosya uzantılarının tümünü destekliyor.

PicMonkey’i indirmek için tıklayınız.

#7- SumoPaint

Başınız dara düştüğünde sizi kurtarabilecek, basit grafik işlerinizi web tabanlı olarak halletmenize yardımcı olacak SumoPaint bir başka web tabanlı grafik düzenleme aracı. Ücretsiz olarak kullanabileceğiniz SumoPaint tüm majör dosya uzantılarını destekliyor ve rakiplerinin aksine kararlı kullanım performans sunduğunu iddia ediyor.

SumoPaint’i indirmek için tıklayınız.

#8- Inkscape

Inkscape aslında Adobe PS’den çok Adobe Illustrator’ün rakibi olarak gösterebileceğimiz bir yazılım. Ücretsiz ve açık kaynaklı olarak geliştirilen Inkcape’in fonksiyonları biraz sınırlı kalıyor. Yalnız vektörel çalışmalar yapacak ve SVG dosyalarıyla ücretsiz çalışabileceğiniz bir araç arıyorsanız Inkscape’i mutlaka denemelisiniz.

Inkscape’i indirmek için tıklayınız.

#9- CinePaint

CinePaint sıradan ve ücretsiz bir Adobe PS alternatifi değil. CinePaint aynı zamanda farklı platformlara meraklı olan insanların kurtarıcısı. Linux, Unix, BSD ve macOS dahil oldukça geniş yelpazede desteğe sahip olan CinePaint; JPEG, GIF, PNG, TIFF, XCF, DPX, CIN, MP, EXR, OpenEXR ve daha birçok dosya formatıyla çalışma imkanı sunuyor.

CinePaint’i indirmek için tıklayınız.

#10- Mac Preview

Eğer macOS kullanıyorsanız, Mac Preview’ı mutlaka keşfetmelisiniz. Çoğu Mac kullanıcısının bilgisayarındaki görsel dosyaları görüntülemek için kullandığı Mac Preview, etkili kullanımı öğrenildiğinde güçlü bir görüntü düzenleme aracına dönüştürülebiliyor.

#Bonus: Photoscape

En az Adobe PS kadar kullanışlı ancak basit bir alternatif arıyorsanız, Photoscape aradığınız kan olabilir. Photoscape, sıfırdan görseller meydana getiren kullanıcıların aksine daha çok düzenleme işleriyle ilgilenen Webmaster arkadaşlarımızın dikkatini çekecektir. Photoscape ile fotoğraf düzenleme ihtiyaçlarınızı otomatikleşmiş ve en basit şekilde çözüme kavuşturabilirsiniz. Çoklu fotoğraf düzenleme ve geniş dosya formatı desteği gibi sayısız özelliğe sahip Photoscape’in ücretsiz ve hafif bir yazılım olması da cabası. Üstelik hem Mac hem de Windows platformunda Photoscape'i kullanabilirsiniz.

Photoscape’i indirmek için tıklayınız

İçeriği oluştururken çokça evrensel listeler faydalanmaya ve farklı ihtiyaçlara çözüm sunan yazılımlara yer vermeye çalıştık. Bizim atladığımız ancak listede atlanmaması gerektiğine inandığınız bir yazılım varsa yorum köşesinden bildirmeyi unutmayın :)

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al