wmaraci reklam

Az Zamanda Çok İş Yapmanıza Yardımcı 5 Teknik

Webmaster olarak belki en büyük sorunlarımızdan biri de online olmamız ve işimizin yapısı gereği online kalmaya devam etmemizdir. Oysa online olmak 2016 yılında bir insanın dikkatini dağıtmak için yapabileceği en iyi şeylerden de biri. Etrafımızda önce dikkat oklarını kendine doğru çeken ve daha sonra dikkatimizi dağıtmayı başaracak sayısız etmen var. 

Tüm bu etmenlere takılı kalıp, dikkat dağınıklığına sürüklendiğimiz andaysa çok daha az zamanda yapmamız gereken işleri çok büyük zamanlarda tamamladığımızı görüyoruz. Siz de sabah bilgisayarın başına geçen ertesi sabah kalkanlardansanız ve buna rağmen tüm işleriniz bir şekilde aksıyorsa işte size daha az zamanda daha çok iş yapmanıza yardımcı olacak altın teknikler;

#1. Dur Yaa, Bi Instagram’a Bi Face’e, Bi de Mail’e Bi de PM’lere Bi de Konulara…..

Kalktıktan sonra (gece veya gündüz fark etmez) bilgisayarınızın başına geçtiğiniz ilk anlar veriminizin en dorukta olacağı zamanlar olacak. Bu zamanı doğru şekilde değerlendirmek günün ilerleyen saatlerinde patatese bağlamamak açısından oldukça önemli.

Sabah kalktığınız gibi Facebook’a bakmaya başlar ve bi de şuna bakayım ile başlayan cümleleri kurarsanız farkında olmadan günün en kıymetli zamanlarını en kıymetsiz aktivitelerle geçirebilirsiniz. E iyi de hiç mi bunlara bakmayacağız? Bunun için de harika bir çözüm var.

Sürekli takip etmeniz gereken ve göz atmanız gereken şeyler için bir zaman aralığı belirleyin ve bu süre dolmadan kesinlikle sosyal kanallara göz atmayın. Mesela maillerinize sadece her 2 saatte bir bakın. Yada Facebook hesabınız işinizle çok ilişkili değilse 3 saatte bir 5 dakika göz gezdirin. Yalnız bu işleri yaparken mutlaka 5 dakikalık bir geri sayım sayıcı kullanın.

Eğer dikkatinizi dağıtmaya alışkın biri haline geldiyseniz bu 5 dakikanın nasıl bu kadar kısa sürede sona erdiğine şaşıracak ve geri sayım aracını suçlayacaksınız. Bu konuda bu kadar da net konuşuyorum, hadi bakalım!

Sunucularda Ucuzculuktan Çekinmek Neden Önemlidir?
İlginizi Çekebilir!

Sunucularda Ucuzculuktan Çekinmek Neden Önemlidir?

Sunucuları metaforik bir şekilde açıklamak istediğimizde içerilerinde sitelerin ‘barındığı’ evlere benzetebiliriz. Elbette tıpkı biz insanlar gibi sitelerimiz de yeri geldiğinde oldukça ‘ucuz’ evlerde barınabiliyorlar. Peki, bi...

#2. Pomodoro’yu İş Felsefesi Haline Getirin

Pomodoro, çalışmaktan sıkılanlar ve zamanını sürekli dağıtanların maksimum verimle işlerine iki elle sarılmaları için geliştirilmiş bir çalışma tekniğidir. Bu çalışma tekniğinde çalışma dilimleri 25 dakikadır ve her 25 dakikanın ardından 5 dakikalık molalar yapılır. 4 kere 25 dakikalık çalışma tamamladığınızdaysa 15 dakikalık uzun mola hakkınız olur. 

Pomodoro sayacı iş saatlerindeyken kendinizi tamamen işe verir ve “Şii, şuan çalışma sayacındayım buna 5 dakikalık molada el atarım” bilinci kendinize yedirebilirseniz, bir günde ne kadar çok iş ortaya çıkardığınıza kendiniz bile şaşırıp kalırsınız.

Pomodoro hakkında daha fazlasını mı öğrenmeye ihtiyacınız var? ; Pomodoro Tekniğiyle Daha Verimli Çalışın

#3. Hızlı Çalışmayı ve Klavye Kullanmayı Öğrenin

Daha kısa sürelerde daha çok iş çıkartmak istiyorsanız daha hızlı olmayı da öğrenmemiz gerekiyor. Yalnız hızlı çalışmayı dikkatsiz çalışmak ve özensizlikle harmanlamayalım. Çünkü bu sefer aynı işi iki defa yapmak zorunda kalacağız ki bu, vaktimizin fazlasıyla ziyan olması anlamına da gelecektir. 

Dilerseniz hızlı çalışmak için Webmasterların edinebileceği bazı basit ipucu alışkanlıklara bir göz atalım;

  • Klavyeyi kullanırken klavye yerine ekrana bakmaya alışın. Arabayı da ayaklarımızla kullanıyoruz ama ayaklarımızın nerede olduğuna bakma ihtiyacı duymuyoruz. Keza aynısı vites ve bazı durumlarda direksiyon için de geçerli.
  • 10 Parmak denilen klavye tekniğini mutlaka öğrenin. Işık hızında yazmak bir Webmasterın en çok işine yarayabilecek şeylerden biridir.
  • Dikkat dağıtıcı unsurları gözünüzün önünden kaldırın. Örneğin WordPress’de yazı yazıyorsanız, dikkat dağıtmayı önleme modunda içeriklerinizi hazırlayın. Bunu aynı şekilde tüm çalıştığınız yazılımlarda da yapabilirsiniz.
  • İşleri bölümlere bölün, tek seferde 4 farklı işi yapmaya çalışmak size kendinizi hızlıymışsınız hissettir ancak işin aslına bakacak olursak ne çok hızlısınızdır ne de enerjinizi sarf etmeniz gerektiği düzlemde sarf edersiniz.
  • Yazarken düzenleme işlemi yapmayın. Bu bir içerik, sosyal medya paylaşımı veya daha farklı bir şey olabilir. Düzenleme işlemine geçmek için önce yazma işini sonlandırmanız gerekir. Yazı işi bittikten sonra düzenleyi yapın. Böylece hem düzenlemeyi yapacak hem de yazıyı tekrardan okuma fırsatı bulacaksınız. Daha hatasız bir yazı sizi bekliyor olacak hem de bir taşla iki kuş vurmuş olacaksınız.

#4. Çalışma Alanınızı Elden Geçirin

Evden çalışmanız, çalışırken masanızın üzerine atıştırmalıklar dolduracağınız anlamına gelmez. Çalışma masanızı daima temiz ve dikkat dağıtıcı, sizi işten güçten ayıracak şeylerden uzak tutun. Yemek mi yemeniz lazım? Yemek vaktinde yiyebilirsiniz, atıştırma mı yapmak istiyorsunuz? 15 dakikalık molanız bence bunun için fazlasıyla ideal görünüyor.

Eğer geliriniz belli bir düzeyin üzerindeyse ve bu işi ek gelir amacıyla yapmıyorsanız kendinize değer vermeniz gerektiğinin farkında olun. Çalışmak için ihtiyaçlarınızı karşılayan bir masa ve saatlerce konfor sıkıntısı çekmeden oturabileceğiniz bir koltuk satın alın. Kendinize yatırım yapmaktan daha güzel ne olabilir ki?

#5. Uyumadan Önce 5 Dakika!

Artık hepimiz yataklarımıza akıllı cihazlarımızla birlikte gidiyoruz. O zaman yatmadan önce yarın yapacağımız işleri parçalara bölerek bir yapılacaklar listesi yapmak da çok zor olmasa gerek. Uyumadan önce yarın yapacağınız işlerin listesini çıkartmak, duruma göre bunun bir kısmını gün içinde gelişecek ihtiyaçlar için boş bırakmak harika bir alışkanlık olabilir.

Bu alışkanlığı bir kere kazandığınız anda insanlara “yarın” dediğiniz şeyleri yarın gerçekten yapabildiğinizi fark edeceksiniz. Bu sayede hem hiçbir şey aklınızdan çıkmayacak hem de çalışmak için bilgisayarın başına oturduğunuz anda ne yapmanız gerektiği hakkında fikriniz olacak. İdeal yapılacaklar listesi çıkartmak içinse;

  • İşleri parçalara bölün, parçalar halinde işleri bitirmek çok daha kolay olacaktır.
  • En önemli işleri en başa koyun.
  • Önem önceliği düşük olan işleri nasıl olsa önemsiz diye atlamayın, listenize gerçekten yapmak zorunda olduğunuz şeyleri yazın ve onları tamamlamadan listeden kaldırmayın.
  • Kullanacağınız yapılacaklar uygulamasının mutlaka bilgisayarınızla senkronize çalışabilir olmasına önem gösterin, yoksa bu alışkanlığı edinmeden bir kenara fırlatabilirsiniz.
Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al