wmaraci reklam

Chrome’daki Sekme Deneyiminizi Everest Dağına Çıkaracak 10 Harika Eklenti!

Chrome’un Shakespeare vari “Yeni sekme açmak veya açmamak işte bütün mesele bu!” problemine bir son vermeye ne dersiniz? Sakın Chrome’u yerden yere vurduğumuzu sanmayın. Sekmenin olmadığı zamanları çok iyi hatırlıyoruz. İnternet Explorer ile ardı ardına açtığımız sayfaların tır garajı gibi arka arkaya başlat menüsüne dizilmesini unutmak ne mümkün?

Modern tarayıcılar bizi bu dertten kurtardı ama başıma başka bir çorap ördü; sekmeleri efektif yönetememe sorunu! Neyse ki geniş geliştirici topluluğu sayesinde Chrome’un sunmadığı özellikler için eklentilere minnet duyabiliyoruz. Chrome’un en belalı sorunu olan sekme yönetme işini çocuk oyuncağına çevirmek tarayıcınızın performansı arttırmak ve Shakespear vari sorunlarınızı çözmek istiyorsanız, bu 10 eklentiye mutlaka göz atmalısınız.

1- The Great Suspender

Chrome’un sürekli RAM’inizi sömürmesi hakkında şikayet etmemeniz gerektiğine “Chrome’un Fazla RAM Tüketmesi Neden İyi Bir Şey?” yazımızda yanıt vermiştik. O yazıda bahsettiğimiz kilit bir noktayı bu eklenti değiştiriyor.

The Great Suspender, aktif olmayan sekmelerinizi belli kriterler veya zaman aralığına göre dondurmaya yardımcı oluyor. Tarayıcınızda 100 tane sekme bile açık olsa sadece aktif olan sekmenin CPU ve RAM kaynağı tüketmesini sağlayabiliyorsunuz. Kısacası The Great Suspender ismi gibi büyük ve harika bir işe imza atıyor.

❱❱ The Great Suspender

WordPress’in Arama Kutusu için Otomatik Tamamlama Özelliği
İlginizi Çekebilir!

WordPress’in Arama Kutusu için Otomatik Tamamlama Özelliği

Webmaster’ın en kıymetli dostunun WordPress olduğu zamanlarda yaşıyoruz. Bize sunduğu ücretsiz esneklik sayesinde Web projelerimizi çoğu zaman uzun uzadıya kodlamalara ihtiyaç duymadan hallediyoruz. Fakat tüm bunlar birçok açıdan muh...

2- Tablii

Tablii, açık olan tüm sekmeleriniz ve hatta pencelerinizi gruplandırarak tek bir menü üzerinden ulaşmanıza yardımcı oluyor. Multitasking bağımlısı bilgisayar kullanıcılarını için Tablii bir nevi aranan kan!

Örneğin sosyal medya için açık sekmeleri bir grupta, işiniz için açık sekmeleri bir başka grupta gibi, sekmelerinizi spesifik kategorilerle yönetebiliyorsunuz. Tablii hem aradığınız sekmeyi elinizle koymuş gibi bulmanızı kolaylaştırıyor hem de sekmeler kaybolmanızı engelliyor.

❱❱ Tablii

3- Tabs Outliner

Tabs Outliner tıpkı diğer modern internet tarayıcılarında olduğu gibi sekmelerinizi üst kısımda görüntülemek yerine bir ağaç liste düzeninde görüntülemenize yardımcı oluyor. Bu sayede sekmelerinizin sayısı kaç olursa olsun birbirine girmiyor ve hep gözünüzün önünde duruyor.

Tabs Outliner’ın saklama özelliği sayesinde o an kapattığınız sekmeyi daha sonra ziyaret etmek için ağaçta istediğiniz bir yere konumlandırabilirsiniz. Eğer kaynak tüketimini manuel ayarlamak istiyorsanız Tabs Outliner’dan kesinlikle verim alacaksınızdır.

❱❱ Tabs Outliner

4- Tab Hibernation

Tab Hibernation, daha hızlı ve sancısız çözümlerin peşinde olan Google Chrome kullanıcıları düşünülerek geliştirilen bir eklenti. Tab Hibernation’ı yüklediğinizde menü çubuğuna gelen simgeye bir kez tıkaladığınızda aktif olan sekmeniz haricindeki tüm sekmeler uyku moduna geçiş yapıyor.

Uyku modundaki sekmeler CPU ve RAM kaynağı kullanmıyor, sadece aktif kullandığınız sekme sistem kaynağınızdan faydalanıyor. Farklı bir sekmeye geçiş yaptığınızda “Wake Up!” butonuna tıklarsanız sizin için sekmeyi uyandırıyor. Daha önceden kullandığınız sekmeyi hatırlayan Tab Hibernation, eski sekmeyi uyku moduna alsa bile mevcut ilerlemelerinizin kaybolmasını engelliyor.

❱❱ Tab Hibernation

5- TooManyTabs

TooManyTabs, multitasking konusunda arşa çıkmak isteyen kullanıcılar için tasarlanmış. Açtığınız tüm sekmeleri ayrı bir menü altında tutan eklenti, sayfalara ait önizleme göreseli sunarak aradığınız sekmeye hızlıca ulaşmanızı hedefliyor.

Arayüz tasarımı açısından pek başarılı değil ancak TooManyTabs’ın işlevsellik namına tasarımından çok ötede olduğunu kabul etmemiz lazım.

❱❱ TooManyTabs

6- QuickTab

QuickTab, barınız dolduktan sonra açılan sekmeleri üst bölümde göstermek yerine bir menü altında saklıyor. Sunduğu arama çubuğu yardımıyla onlarca sekmeyle çalışıyorsanız aradığınızı kolayca bulmanıza yardımcı oluyor.

TooManyTabs eklentisi 20 kadar aktif sekme kullanan kullanıcılar için idealken, QuickTabs yüzlerce sekme kullanan multitasking müptelalarını kucaklıyor.

❱❱ QuickTabs

7- Hide Tabs Button

Hide Tabs Button, tıpkı Microsoft Edge’de olduğu gibi açtığınız fazlalık sekmeleri saklamanıza ve ayrı bir menü üzerinden erişmenize yardımcı oluyor. Ekran üstünde plajda güneşlenen abiler gibi açık sekmelerin durmasından hoşlanmıyorsanız, Hide Tabs Button sizin için estetik ve kullanıcı canlısı bir görünüm sunacaktır.

Hide Tabs Button’un sakladığınız sekmeleri şifreleme gibi özelliği de var. Saksıyı az biraz çalıştırırsak bu özelliğin ailemiz veya iş arkadaşlarımız tarafından görülmesini istemediğimi iddia kuponları (???) için tasarlandığını anlamış olmalısınız.

❱❱ Hide Tabs Button

8- TabJump

TooManyTabs’ın geliştiricisinin imzasını üstünde taşıyan TabJump’da bizi Chrome harikalar diyarında bekliyor. Sekmelerinizi üç farklı grupta sınıflandıran bu eklenti yeni kapattığınız sekmeler, korumak istediğiniz sekmeler gibi ayrıştırma seçeneklerine sahip.

Bazılarımız için tüm sekmelerin tek bir liste üstünde açık olması kafa karıştırıcı olabilir. Daha düz kafa bir eklenti olan TabJump, Jump adını verdiği özelliği yardımıyla kolayca sekmeler arası seyahate çıkmanıza yardımcı oluyor.

❱❱ TabJump TabJump

9- TabCloud

Gezgin webmasterlar ve birden fazla bilgisayarı olan kullanıcılar için geliştirlen TabCloud, tüm açık sekmelerinizi buluta yedekliyor. Hemen bunun için eklenti mi yapılır diye galeyana gelmeyin. Diyelim ki iş yerinde onlarca sekmeyi açtınız ve bunların hepsini incelemeniz gerekiyor. Eve geçtiğinizde aynı sekmeleri bir bir açmak size de işkence olmuyor mu?

TabCloud bizi bu işkenceden kurtarıp ruhumuzu azad etmek istiyor. Google hesabınız yardımıyla yedekleme yapan TabCloud, sekmeleri hop o bilgisayar hop bu bilgisayar diye zıplatma derdimizi alıp çok uzaklara götürüyor.

❱❱ TabCloud

10- TabPlus

Benim yüksekten başım döner, sekme için Everest’e çıkamam diyenlerdenseniz, TabPlus zirveyi ayağınıza getiriyor. TabPlus’ın Chrome üzerinde etkin bir değişimi yok. Yalnızca yeni bir sekme açtığınızda bu sekme nerede açılacak, bir sekme kapattığınızda hangisi önünüze gelecek gibi ayarlamalar yapmanıza yardımcı oluyor.

Bir de sekmeleri sabitleme özelliği var. “Pin” adı verilen olay sayesinde sekmelerinizi istediğiniz pozisyona sabitleyerek, sekmelerin elinizden kaçan ıslak sabun gibi fırlamasının önüne geçmiş oluyorsunuz.

❱❱ TabPlus

Listenin en iyi eklentisinin hangisi olduğunu belirlemek güç çünkü farklı kullanıcı profillerine farklı eklentiler daha işlevsel gelecektir. Her türlü bu eklentilerin Chrome’daki Tab (sekme) deneyiminizi arşa çıkaracağı kesin…

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al