wmaraci reklam

Çok Çalışmak ve Sıkılmamak İsteyen Webmasterlar için 15 İpucu

Geçtiğimiz hafta Evden Çalışanlara Verimliliğe Takla Attıracak 5 İpucu isimli blog yazımızla evden çalışanlar için nasıl verimliliklerini arttırabileceklerine dair basit ama önemli ipuçları paylaşmıştık. Birçok Webmaster bu konudaki ipuçlarını bizlerle paylaşmış ve basit noktaların çalışırken nasıl verimliliğimizi arttırabileceği konusunda deneyimlerini bizimle paylaşmıştı.

Biz de üyelerimizin yöntemlerini de içerisinde bulunduran toplam 15 kısa maddeden oluşan (tamam, çok kısa olmamış olabilirler) bir blog yazısı daha yayınlamaya karar verdik. Hala gelirlerinizden memnun değilseniz, “Böyle tam çok pis çalışacağım bir şeyler oluyor.” Modundaysanız bu 15 inci değerinde ipucu sizin de çalışma veriminize taklalar attırabilir.

1. Yarının işini bugüne bırakın: Hayır yanlış filan yazmadım, bugünün işini yarına bırakmak sizi başarısızlığa götürebilir ama yarının işinin bugüne taşımak bambaşka bir olay. Günlük çalışma rutininizi sonlandırdığınız anda yarın neler yapacağınızla ilgili bir liste hazırlayın veya kendi kafanızda tasarlayın. Böylece yarın kalktığınızda “Ben kimim, neredeyim, ne oluyor, ne yapıyorduk” aşamalarını geçerek direk işinize başlayabilirsiniz.

2. Fazlalık sekmeler, siz yok musunuz siz: Ne kadar aksini iddia edecek olursanız olun Google Chrome’da ardı ardına açılmış 38 sekmenin size tek faydası kafanızı bulandırmak ve yaptığınız işi detaylandırmak yerine dağıtmaktır. Kendinizi daha az sekmeyle çalışmaya alıştırırsanız elinizdeki işi bitirdikten sonra diğerine geçebilirsiniz. Hatta bu konuda size yardımcı olacak OneTab Google Chrome eklentisini kullanabilirsiniz.

3. Çalışmalarınızı Gruplara Ayırın: Sabah kalktığınız gibi bir anda bütün işlerinizi aynı anda yapmaya çalışırsanız hepsi birbirine geçer. Sosyal medya paylaşımları mı yapıyordum, içeriklerimi hazırlıyordum derken bir bakmışsınız ki akşam olmuş ve işlerin yarısı elinizde kalmış. Çalışmalarını Sabah/Öğlen-Öğlen/Akşamüstü-Akşam gibi gruplara bölerseniz daha yüksek verim elde edebilir kendinizi de “Bütün dünyanın yükü omularımda.” Psikolojisinden kurtarabilirsiniz.

4. Şimdi PC’ye geçip 24 Saat Çalışacağım: Yanlış, 24 saat çalışırsanız zamanla üzerinize atalet çökecek. Böylece bir işi başarabilecek potansiyeliniz olsa bile canınız istemeyecektir. Bu nedenle çalışma saatlerinizi belirlemeniz (Ben günde 8 saat çalışacağım gibi) oldukça önemli bir kural. Tıpkı anne ve babalarımızın dediği gibi geldiğimiz/gittiğimiz saatimiz belli olsun.

5. Araya Kaçmak: Hayır, bahsettiğim araya kaçmak tam olarak sizin düşündüğünüz şey değil, ben daha çok çalışma arasına kaçmaktan bahsedeceğim. Çalışma saatlerinizin belli olduğu gibi mola saatlerinizi de belirlemelisiniz. Bilgisayarınız veya sunucunuz 24 saat aralıksız çalışabilir ama size CentOS yüklü olduğunu sanmıyorum.

6. Yapılacaklar Listeniz/Ajandanız Olsun: Yapılacaklar listesi veya ajanda kullanmak size ve işinize ciddiyet kattığı gibi her şeyi aklınızda tutmamanız gerektiğini öğretir. Hem bu notlar sürekli gözünüzün önünde olursa işten ne kadar kaytardığınızı da kolayca görebilirsiniz. Bunun için de yine ücretsiz bir yazılım/mobil uygulama olan ve bloğumuzda değindiğimiz SimpleNote’u inceleyebilirsiniz.

7. Yapılacaklar Listesinin Uzunluğu: Yapılacaklar listenizde takribi olarak 43 tane iş görünüyorsa sizi kutlar ve CentOS sürümünüzü öğrenmek isteriz. Çünkü bir insanın bu kadar işi gördüğü anda atalete düşmemesi imkansız. Siz makine filan olmalısınız. Yok makine değilseniz yapılacaklar listesinde en fazla 5 içeriğe yer verin. Elinizde dahası mı var? O halde 3. maddeye geri dönün ve böl/parçala/çalış tekniğine göre liste düzenlemeyi öğrenin.

8. İşinizi Atlamayın Sırasını Değiştirin: Şimdi oturup hazırlamanız gereken sıkıcı işleri düşünüyor ve bunlar nasıl bitecek diye düşünüyorsanız, önce en keyifli olandan işe başlayın. “Bir işe başlamak, bitirmenin yarısıdır.” Bir şeyleri yapmaya başladığınız anda arkası gelir ve çok daha az zorlayıcı olur. Çok mu sıkıldınız? İşlerinizin sıralamalarını değiştirin ama yapılacaklar listenizden kaytarmayın.

9. Sosyal medya, çık lan dışarı: İsterseniz sosyal medya uzmanı olun hiç fark etmez, işe başladığınız anda kişisel sosyal medya hesaplarınızla ilgilenmeyi bırakmalısınız. Hatta telefonunuzun Wi-Fi ile bağlantısını kesin ki, zart zurt gelen bildirimler sizi alıp stalk diyarlarına götürmesin.

10. Pomodoro tekniğini öğrenin: Bununla ilgili olarak zaten bir blog yazısı hazırlayacağız yine de işin özü şu; 25 dakika çalışıp 5 dakika ara veriyorsunuz. Bu rutini 4 kere tamamladığınızdaysa 15 dakikalık ara veriyorsunuz. Bu tekniği kendinize göre uyarlayabilirsiniz. Lakin denemeden nasıl işe yaradığını kesinlikle anlayamazsanız. Bilgisayarınızda veya mobil cihazınızda da buna benzer uygulamaları kullanarak Pomodoro’ların eğlenceli hale gelmesini sağlamak da yine sizin elinizde.

11. Kendinizi Şartlayın: Hepimiz çok güzel şekilde yaşamak ve harika işler başarmak istiyoruz, bunun farkındayız. Farkında olmadığımız şey hiç kimsenin bize oturduğumuz yerden o mavi BMW’nin anahtarını uzatmayacağı. Kendinizi şartlayın ve hayallerinize ulaşmaktan geçen yolun çalışmak olduğunun farkına varın.

12. Çalışmamak değil, çalışmak için bahane üretin:  Her gün ofise gitmeniz veya okula gitmeniz 1-2 saat tutuyor ve siz bu vaktinizi sosyal medyada stalk için harcıyorsanız sıkıntı büyük demektir. Bu zamanlarınızı işiniz için en verimli şekilde nasıl değerlendirebileceğinizi düşünün ve uygulamaya geçin. Böylece emin olun size daha fazla boş zaman kalacaktır.

13. Makineye bağlamayın: İnsanlar çalışırlar, ilişkiler kurarlar ve eğlenirler. Hayatınızdaki önceliğiniz işiniz olabilir ama tüm hayatınız işiniz olmamalı. Kendinizi eğlendirecek bir şeyler yapın ve insan olduğunuzu kendinize daima hatırlatın.

14. Günlük tutun: Bir gün 1440 dakikadan oluşuyor ve siz bunun yalnızca 5 dakikasını günlük yazmak için ayırabilirsiniz. Günlük yazmak aklınızdan ve kalbinizden geçenleri kağıda aktararak kendinizi daha iyi tanımanıza yardımcı olur. Günlük tutarken de aklınıza nice içerik fikirleri gelebilir.

15. Çalışma Ortamınız: Çalışma ortamınızı imkanınız varsa sık aralıklarla değiştirin. İmkanınız yoksa çalışma masanızı değiştirin. Çalışma ortamınız için harcama yapmaktan kaçınmayın. Unutmayın ki, tüm yaptığınız harcamalar size tekrardan kazanç olarak geri dönecektir.

Bu 15 etkili ipucuyla çalışma hayatınızda etkin biçimde fark yaratabilir ve işinizi sevmeye hatta aşık olmaya sandığınızdan daha fazla yaklaşabilirsiniz.

Siz, bu ipuçlarının hangisini beğendiniz ve hangisi sizin de olmazsa olmazınızdır? Listede göremediğiniz ama mutlaka olmalı dediğiniz bir şeyler varsa sizin isminizle listeyi up uzuun hale getirebiliriz :)

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al