wmaraci reklam

Google AdSense’e 2 Yeni Özellik Geliyor!

AdSense kullanıcıları Google ekibinin reklam ihlalleri söz konusu olduğunda ne kadar katı müdahalelerde bulunduğunu biliyor. Çelikten daha sert tavırlarına karşın Google AdSense’in haksız kazanç ve politika ihlalleri konusunda attığı adımlar yetersiz kalıyordu. Görünüşe bakılırsa Google sunacağı 2 yeni düzenlemeyle reklam ağını hiç olmadığı kadar şeffaf ve kontrollü hale getirecek.

Geçtiğimiz aylarda Google’ın YouTube reklamları üzerindeki kontrolsüzlüğü bir anda çığ gibi büyüyen boykot çalışmalarına dönüşmüştü. YouTube kanadında önemli adımlar atılsa da Web için AdSense açısından uzun zamandır ciddi değişiklikler göremiyorduk. Google, AdSense kullanıcılarına sunacağı 2 yeni özelliğiyle artık hem reklam ağını daha şeaffaf hale getirecek hem de reklam veren ve yayıncıların haklarını hiç olmadığı kadar iyi koruyacak.

Sayfa Seviyesinde Politika Eylemleri

Google’ın AdSense reklam ağına kazandırdığı ilk ve yeni özelliği sayfa seviyesinde politika eylemleri olacak. Yani, eski kara düzen yerin Google artık bir yayıncı politika ihlali yaptığında tüm sitedeki reklamları durdurmak yerine sorunlu sayfaları yayıncılara belirtecek ve bu sayfa için reklamların gösterimini durduracak.

Sitenin geri kalanındaki reklamlarsa sorunlu sayfadan bağımsız olarak gösterilmeye devam edecek. Google AdSense’in sunduğu düzenleme fırsatı dosdoğru şekilde kullanılmaması ve sayfalardaki politika ihlallerinin uyarıla rağmen giderilmemesi halindeyse Google AdSense yayıncıların hesaplarını sonlandırma yoluna başvuracak.

Reklam Engelleme Yazılımları 21,8 Milyar Dolar Kaybettirdi
İlginizi Çekebilir!

Reklam Engelleme Yazılımları 21,8 Milyar Dolar Kaybettirdi

Geçtiğimiz haftalarda yayınladığımız bir blog yazısında mobil reklam engelleyici yazılımların kullanımının iki katına çıktığını duyuran bir haber yayınlamış ve durumun ehemmiyetine dikkat çekmiştik. Bu seferse durumun ciddi...

Yeni Politika Merkezi Yolda!

Google’ın yapacağı ikinci değişiklikse yeni bir Politika Merkezi’ni birçok dilde AdSense yayıncısı için sunmak olacak. Önümüzdeki haftalar içerisinde görücüye çıkacak yeni Politika Merkezi ile AdSense daha şeffaf bir hal alacak ve kullanıcılar sayfa seviyesinde politika kusurları işlediğinde tam olarak nerede hata yaptıklarını görebilecekler.

Tabii işin bir de müjdeli kısmı var; Google AdSense’ın yeni politika merkezi benzeri adımlarda politika sorunlarının nasıl çözüme kavuşturulacağı konusunda adım adım yol gösterebilecek. Bu da Google AdSense’a başvurup, politika nedenleriyle başvurusu reddedilen kullanıcılar için artık neyi yanlış yaptıklarını görme fırsatı demek.

Google AdSense’ın yayıncılara sunacağı her iki özellikte merakla beklenesi cinsten, siz Google AdSense’in şeffaflık hareketi hakkında ne düşünüyorsunuz?

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al