wmaraci reklam

Google'ın Pek Bilinmeyen 10 Özelliği

Söz konusu olan dünyanın bir numaralı ve en gelişmiş arama motoru olunca haliyle ondan yalnızca internette bir şeyler aramanıza yardımcı olmasını bekleyemezsiniz. Böyle bir arama motoru çok daha fazlasını yapabilmesi ve hatta zaman zaman sizi şaşırtabilmeli.

Google’ın yaratıcılığı da elbette sadece Google Ofislerinin güzelliğiyle sınırlı değil, kullanıcıları bazen eğlendirmek bazen işlerini kolaylaştırmak için geliştirilen bilinmeyen Google özellikleri de var. Biraz vaktiniz varsa bu listede yer alan özellikleri mutlaka deneyin, emin olun pişman olmayacaksınız ve bir gün bu özellikler düşündüğünüzden daha çok işinize yarayacak.

1- Google ile Breakout Oynayın

90’ların bilgisayar dünyasından kopup gelmeyi başaran hiç kimsenin bu oyunu denememiş olmasının imkanı yok. Hatta bilgisayarı bir kenara atın bu oyun bilgisayardan, atariye, atariden tetrise kadar eski zamanların tüm oyun araçları içinde yer alıyordu.

Google ile Breakout oynamak için Google Görsellere girin ve Atari Breakout yazın. Görsellerle oynayacağınız bir Atari Breakout oyunu sizi bekliyor olacak.

İçerik Yazarı Olmanın 7 Harika Yönü
İlginizi Çekebilir!

İçerik Yazarı Olmanın 7 Harika Yönü

Evet, evet kötü yönlerinden konuşmak istersek burada da epey kötü tarafla karşılaşabiliriz. Ancak kabul edelim, içerik yazarı olmanın çok kıymetli bazı getirileri de bulunuyor. Listede hangisi daha önemli, hangisi sizin için aslı...

2- Google ile Pacman Oynayın

Eski zamanların popüler ve kült bir diğer yapımı olan Pacman’i de retro tarzda oynayarak eski günleri yad etmeniz mümkün.

Google aramalarına girip Pacman yazın ve “Oynatmak için Tıklayın” yazısına tıklayın.

3- Google ile Zerg Rush Oynayın

Zerg Rush’ı bilmeyenlerimiz olabilir. Bu oyunda amacımız tıpkı bir FPS oyununda olduğu gibi önümüze gelen hedefleri en hızlı şekilde yok etmek. Google’ın Zerg Rush oyunundaysa hedefler Google’ın kendi harfleri oluyor. Farenizle hızlı şekilde nişan alıp ateş ederek harfleri bitirmeniz gerekiyor. Gerçi belli bir yerden sonra çarşı pazar fena karışıyor ve insan neye uğradığını şaşırıyor. Yine de kendisi oldukça keyifli bir oyundur, tavsiye ederiz.

Zerg Rush’ı oynamak için Google’da Zerg Rush şeklinde arama yapabilirsiniz.

4- Google’ı Hesap Makinesi Olarak Kullanın

Zaman zaman hepimiz çeşitli hesaplamalar için hesap makinesi yazılımlarını kullanıyoruz. Google’ın hesap makinesi özelliği sayesinde hiç bilgisayarımızdaki hesap makinesi ile yüz göz olmadan direk açacağınız yeni bir sekme üzerinden hesaplama işlemlerimizi yapabilirsiniz. Ayrıca Google’ın hesap makinesinin gelişmiş hesaplamalar yapabildiğinin de altını çizelim.

Google’ı hesap makinesi olarak kullanmak için Google Arama Çubuğu’na istediğiniz matematik işlemini yazabilirsiniz.

5- Google ile Para Birimi Çevirileri Yapın

Para birimleriyle ilgili sonuçlara ulaşmak için mutlaka yolunuz Google’a düşüyordur. Harici kaynakları kullanmanıza gerek kalmadan Google’ın arama özelliğiyle de para birimi ve döviz hesaplamalarınızı yapabilirsiniz.

Bir para biriminin diğeri karşısındaki değerini öğrenmek için “to” ekiyle istediğiniz iki para birimini yazın. Örneğin TRY to USD ile Türk Lirasının ABD Doları karşısındaki değerini görebilirsiniz. Tam çeviri içinse 10 TRY to USD gibi doğrudan rakam üzerinden takribi sonuca ulaşabilirsiniz. Bu arada Google’ın bu servis için ayrı bir sorumluluk sözleşmesi olduğunu unutmayın, bazen ufak farklılıklarla piyasadan bağımsız bir rakam sonucu verebiliyor.

6- Google ile Diğer Çeviriler

Google’ın “to” ekiyle yapılan çevirileri sadece para birimleri üzerinde çalışmıyor. To ekini kullanarak aynı zamanda sıcaklık, uzunluk, ağırlık, hız, zaman ve dijital depolama birimleri arasında da çeviri işlemleri yapabilirsiniz. Bu özelliği kullanmak için çok ufak İngilizce bilginizin olması yeterli.

Örneğin 126 saatin kaç saniye ettiğini öğrenmek için 126 hours to seconds formülünü kullanabilirsiniz. Ya da 2568 GB’ın kaç MB’a denk geldiğini öğrenmek için 2568 GB to MB benzeri varyasyon formüllerini uygulayabilirsiniz.

7- Google Aramasında Diller Arası Çeviriler

Diller arası çeviriler yapmak için her zaman Google Translate’e girmenize gerek yok. Google’ın arama kutusu yardımıyla da çevirilerinizi yapabilirsiniz.

Örneğin; İngilizceden Türkçeye yazdığınızda karşınıza İngilizce / Türkçe çeviri seçeneği gelecektir. Türkçeden İngilizceye yazarak da tam tersi şekilde çeviri ekranının görüntülenmesini sağlayabilirsiniz.

8- Google Aramasıyla Hava Durumu

Yakın zamanda ziyaret edeceğiniz bir yerin veya bu hafta yaşadığınız yerde havanın nasıl olacağını mı merak ediyorsunuz, o zaman cevap Google’da! Google’a Şehir ismi hava durumu yazarak istediğiniz şehrin hava durumunu harici siteleri ziyaret etmenize gerek kalmadan öğrenebilirsiniz. Örneğin; İstanbul hava durumu yazarak İstanbul için geçerli bir haftalık hava tahminlerini öğrenebilirsiniz.

9- Google ile İki Mesafe Arasındaki KM Farkını Öğrenin

Şehirler arası ziyaretlere açıksanız ve bolca maceraya atılmayı seviyorsanız iki şehrin arasındaki kilometre farkını kolayca öğrenmek işinizi kolaylaştırabilir. Google, Google Maps servisi sayesinde bu bilgiyi biz kullanıcılara oldukça zahmetsiz sunabiliyor.

Google’a Şehir1 Şehir2 arası yazarak mesafenin ne kadar olduğunu öğrenebilirsiniz. Örneğin İstanbul İzmir arası yazarak iki şehir arasındaki mesafeyi farklı yol ve araç şekilleri için görebilirsiniz. Google’ın bu aramaları yalnızca şehirlerle kısıtlamadığını da söyleyelim. Yani, istediğiniz iki farklı konum arasında da mesafe hesaplamasını kolayca yapabilirsiniz.

10- Google’a Takla Attırın

Bu artık oldukça popüler hale geldi ama belki yine de aramızda bilmeyenler olabilir. Google’da do a barrel roll veya tilt yazıp arama gerçekleştirdiğimizde sayfada farklı ekran animasyonlar meydana geliyor.

Biliyoruz, daha Google’da bunun gibi onlarca özellik var ama bunlar bizim için yeterli olacaktır. Sizin favori bilinmeyen Google özelliğiniz hangisi?

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍 5 / 5 (1 değerlendirme)

1 kişi bu içerik hakkında tepkilerini gösterdi. Sen de tepkini göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al