wmaraci reklam

Webmasterların 5 Popüler Aile Sorunu ve Muhtemel Çözümleri

Evden çalışmak, dışarıdan bakıldığında dünyanın en kebap işlerinden görünüyor olabilir fakat bu işi ailenizle birlikte yaşadığınız bir evde gerçeğe dönüştürmeye başladığınız anda verilen tüm tavsiyeler, alabileceğiniz tüm önlemler ve motivasyonun bazen pek işe yaramadığını göreceksiniz. Sorunlar genelde tektir ve cevaplar asla bizim verdiğimiz cevaplar değildir. Çünkü onlar hep haklılar, bizlerse boynu bükük derdini anlatmaya uğraşan sadece birkaç Webmaster... Siz de evde yaşadığınız felaket senaryoları ve bunların çözümlerine dair bir akıl hocası rehberi arıyorsanız bu haftanın listesi guruların da gurusu olarak size yol gösterebilir;

1- Özel Hayat & İş Hayatı Dengesi

Ailenizle yaşadığınız bir evde “Özel hayat ve iş hayatı dengesi” sözcüğünü hemen tutup camdan fırlatabilirsiniz çünkü öyle bir şey yoktur, olamaz ve bahsi dahi açılamaz. İstediğiniz kadar Pomodoro tekniği uygulayın, kendinize motivasyonlardan motivasyon beğenin, hiç biri işe yaramayacak. Aslında kabul edelim, bunlar kısa bir süreliğine işe yarıyor ancak işe yaramadığı zamanlar sorun muhtemelen bizden kaynaklanmıyor demektir. Mesela anneniz sizi ekmek almaya göndermeyi alışkanlık haline getirmişse tüm amiral bir anda çökecek ve özel hayat iş dengesi kuralı parçalanacaktır.

İyi de yok mu bunun bir çaresi müdür, diyorsanız bizde çareler tükenmez. Bu durumdan sıyrılmak için en mantıklı çözüm oturup ev erkanıyla konuşmak ve sürekli bölünmekten duyduğunuz rahatsızlığı anlatmak. Muhtemelen bunu da anlamayacaklardır, o zaman siz de annenizin babanızın size “Hadi oğlum git ekmek al!” demesine fırsat kalmayacak şekilde boş bir aranıza ekmek alma, Nurten teyzeden boş tası çanağı toplama gibi görevleri yerleştirin. Bu sayede hem oturduğunuz yerden hareket edip biraz hava almış olacaksınız hem de molanızda işi zaten aradan çıkartmış olacaksınız.

Ufak tefek iki üç dakikalık bölünmeler içinse şu anlık bir çözüm yolu görünmüyor. Yok efendim, ben tası tarağı toplar çeker giderim diyorsanız orası ayrı tabii. Ya da geliriniz biraz orta seviyeyse Webmaster ve geliştiricilere kiralanan ofislerden birini kiralayıp tertemiz mis gibi ortamda çalışabilirsiniz.

Odaklanma Gücünüzü Roketleyecek 7 Muhteşem Müzik Servisi
İlginizi Çekebilir!

Odaklanma Gücünüzü Roketleyecek 7 Muhteşem Müzik Servisi

Hepimiz farklıyız. Kimimiz, tekno müziğin dibine vurarak odaklanırken, kimimiz Ferdi Tayfur ile odak noktasını yakalıyor… Elbet Müslüm Gürses üstüne Vivaldi ile cila yapanlarımız da yok değil. Çalışırken doğru ve size hitap ...

2- Oğlum / Kızım Kalk Hadi Şunun Başından!

İtiraf edin bizim kuşağımız eski kuşağa oranla gerçekten baya tuhaf bir kuşak hatta yeni kuşak bizlerden de tuhaf olacak. Eski kuşaktaki insanlara göre para kazanma eylemi sabah evden gidilip akşama kadar terleyerek çalışma üzerine kuruludur. Siz şimdi bir anda tüm bu tabuyu yıkıp ortadan kaldıracak bir de üstüne üstlük dışarıdaki adamların deliler gibi çalışıp da kazanamadığı parayı kazanacaksınız, oldu mu, tabii olmadı.

Ev ahalisi böyle bir durumda teknolojiden de anlamıyorsa sizin muhtemelen gizli kapaklı dolandırıcılık işleri çevirdiğinizi düşünecek ve bilhassa bu yüzden size karşı yüz çevirecek. Şimdi bu aşamada önerilebilecek iki farklı şey var; eğer gerçekten çok para kazanıyorsanız bunu birikim olarak bir kenara köşeye atın ve evdekilere hemen hemen asgari ücret aldığınızı anlatmaya çalışın. Hatta yapabiliyorsanız “Valla gelir iyice düştü bu aralar. Acımızdan öleceğiz.” filan diye aralara işlerin kötü gittiğini serpiştirip harçlık bile talep edebilirsiniz. Böylece bu sorunu bir nebze dahi olsa aşabilirsiniz.

Çok az para kazanırsanız sorun daha da büyük. Sizin evde oturmanızın size hiçbir şey sağlamadığını düşünecekler ki, dışarıdan bakılınca haliyle ilk olarak görünecek manzara bu olacak. Bu durumda ne yazık ki yapacak pek bir şeyiniz yok en fazla yapsanız yapsanız göster-biriktir tekniğini uygulayabilirsiniz. Yani, mesela para biriktirecekseniz bunu direk gizliden yapmayıp da anne al paralar sende dursun gibi bir yol izleyip üç beş bir şeyler kazandığınızı lanse edebilirsiniz.

3- Sabah Kalkmaz Akşam Yatmaz

Bazen en önemli adım, ailenizin “Bu çocuk bilgisayar başında boş vakit öldürüyor” algısını kırmak için onlara gerçekçi bir işiniz olduğunu simülasyon olarak sunmaktır. Misal, bir uyku düzeniniz yoksa ve tüm ev uyurken siz çalışıyor, tüm ev uyanıkken de siz uyuyorsanız haliyle aileniz bu durumda adını bile bilmediği bir işi icra etmenize memnun olmayacaktır.

Çözüm ise gayet basit, adam akıllı bir uyku düzeni tutturmanız gerekiyor. Hatta bu çözümü master degree seviyesinde çözebilmeniz mümkün. Örneğin, akşam en geç saat 11 ile 12 arasında yatıp sabah 5 ile 6.30 arasında kalkacağınız bir uyku düzeni harika olur. Böylece hem tüm gün size kalır hem de ailenizle yaşadığını saat savaşı oyunlarını sona erdirirsiniz.

4- Dünyada Tek Değilsiniz

Dünyada tek Webmaster siz olmadığınıza göre mutlaka yakınınızdan yörenizden farklı örnekler de vardır. Ailenize bunu göstererek sizi rahatsız etmelerinin maksimum düzeyde önüne geçebilirsiniz. Mesela başka bir Webmaster arkadaşınızı akşam çayına yada yemeğine davet edebilirsiniz. Konunun işe dönmesine hiç gerek yok zaten aileniz bir şekilde o mevzuyu işe döndürecektir. Ailenizin dünyadaki tek bu şekilde tuhaf çalışanın siz olmadığınızı bilmesi önemli bir farkındalık yaratabilir.

5- Sigortan Yok, O Ne Olacak?

Sigortaya bu kadar takıntılı başka bir milletin daha olmadığının bu maddede özenle altını çizmek istiyorum. Bunun için aslında hükümet oldukça etkili bir adım atıp GSS çalışmalarını başlattı. Teknik olarak artık zaten hepimizin iyi kötü devlet kanatlı bir sağlık sigortası zaten var. Evet, emeklilik durumu sıkıntılı görünüyor olabilir onun için de kendiniz bir bireysel emeklilik çalışması başlatıp ailenizin gözüne sokabilir yada evden çalışmaya vazgeçip kendinize dışarıdan bir yerlerden bir iş bulabilirsiniz. Tabii, daha önceden söylediğimiz gibi alternatif olarak mutlaka ofis kiralama seçenğini de gözden geçirmeyi unutmayın.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al