wmaraci reklam

Keyfinizin Kahyası Olup, AI ile Renk Kombinasyonu Üreten Araç: Khroma

Mevzu bahis dijital tasarımlar olduğunda, doğru renk seçimini yapmak doğru yere tezgah açmak kadar önemli. Sonuçta gömleği gösteren ütü, tasarımı gösteren özüdür. Yazar tıkanması ve programcı bloku -ecnebiler buna “Writer’s Block” diyorlar- olur da, hiç grafiker tıkanması olmaz mı?

Daha önce renk seçimi konusunda ıkınıp tıkınan arkadaşlar için (grafiker olsun veya olmasınlar) dertlerine derman olabilecek bazı marifetli araçlar paylaşmıştık. Guguk kuşlu saat gibi kendimizi tekrar etmek istemiyoruz ama keyfinizin kahyası olup, AI kullanarak renk kombinasyonu üreten bu aracı yakından tanımak isteyeceğinize eminim: Khroma.

Khroma, renk türetme işini arşa çıkarıp AI tabanlı olarak renk seçimi yapmanıza yardımcı oluyor. Khroma’nın geliştirici ekibinin bir felsefesi de var. Bu arkadaşlara göre, sıradan renk paleti üretme araçları işinizi her zaman görmeyebilir. Hatta çoğu kez zaman israfına dönüşebilir. Zira bu araçlar size değil, genele hitap ediyorlar. Oysa bir tasarım için renk seçimi yapmamız gerektiğinde, pusulamız önce kendi renk zevkimizi gösteriyor. İşte bunun için Khroma’ya göre kendinize uygun renk paletleri üretmek istiyorsanız, bunu ancak kişiselleştirilmiş bir deneyimle başarabilirsiniz.

Khroma’da seçtim 50 tane, sonuçta oldu 250 tane

Khroma’yı kullanmak için ilk adımda aracı kendinize göre kişiselleştirmeniz gerekiyor. Bunu da kendi renk zevkimize yakın bulduğumuz 50 rengi seçerek yapıyoruz. 50 renk seçimi yapmak ilk başta traktör lastiği gören yılan gibi ürkmenize neden olabilir. Ancak aracın yeteri sayıda kombinasyon türetebilmesi için şimdilik minimum 50 sınırını gözden çıkarmanız gerekiyor.

Kendimize ve keyfimize yakın bulduğumuz bu 50 rengi sonsuza dek aşağıya inen bir sayfa (infinite scroll page) üzerinden seçtiğimiz için taş atıp kolumuz yorulmuyor. İnce detay bir seçim yapabilirsiniz fakat arada oluşabilecek sucuklu yumurta tadında türetmeleri kaçırmamak adına zevkinizi biraz esnetmeyi düşünmenizi tavsiye ederim. Renk seçimini tamamladıktan sonra Khroma birkaç dakikalık AI süreci ile bizler için türettiği renk paletlerini listeliyor.

Ürün Çekimine Yeni Başlayanlar İçin 17 Kural
İlginizi Çekebilir!

Ürün Çekimine Yeni Başlayanlar İçin 17 Kural

Ürün fotoğraf çekimi denemelerine yeni başlayanlar için bilgi olmazsa olmazdır. Öncelikle işin tanımı ve incelikleri bilinmelidir. Ürün fotoğrafçılığına dair pek çok teknik mevcut. Kolay teknikler kullanılarak kısa zamanda çok ...

Üstü forma altı sorma seçimler yapmamak için kategorili sonuçlar

Khroma’nın biraz detaylı bir araç olduğunu dile getirmiştim. Aynı detaycılığı sonuç sofrası önümüze serildiğinde devam ediyor. Yaptığımız seçimlerden türetilen sonuçlar yazı tipi, poster, gradient, resim ve renk paleti olarak listelenebiliyor. Khroma’nın bu detaylı sonuç yelpazesi, proje bazlı seçimler yapmanız gerektiğinde serinleyip ferahlamanıza yardımcı oluyor.

Örneğin bir “gradient” oluşturmak adına renk ilhamına ihtiyacınız varsa “Gradient” sayfasından sonuçlara göz atabilir, logo için fikre ihtiyacınız varsa “Type” ve palete ihtiyacınız varsa “Palette” sayfasından sonuçlarınızı görebilirsiniz. Bugüne kadar sizinle paylaştığımız faydalı araçların bu özellikten mahrum olduğunu hatırlatmayı da boynumun borcu bilirim.

Ve diğer keyfinizin kahyası sonuçlar

Khroma’nın bahsettiklerimizin dışında bir web uygulamasını kişiselleştirilebilir ve sevilebilir kılan daha nice özellikleri var. Gece modu teması, üretme seçeneklerini ayarlama, resim modunda özel resim yükleme vs.

Ayrıca çoktan seçmeli zevkiniz varsa ve kaydırma yapmadan doğru olanı seçmek istiyorsanız, üretilen sonuçların yanındaki kalp işaretine dokunarak favorilerinizi kenara ayırabilirsiniz. Khroma’nın geliştiricileri sonuçlarınıza yarın ertesi gün tekrardan ulaşmak isteyebileceğiniz ama 50 seçimi yeniden yapmak istemeyeceğinizi de düşünmüş. Bunun için ayarlar menüsünden verilerinizi JSON formatında indirmenize izin veriliyor.

Henüz beta ve emekleme aşamasındaki Khroma’yı kullanmak için üye olmanıza gerek yok. Şu an gelir modeli olarak mini reklamlar yayınlıyorlar fakat ileride bunu değiştirirler mi bilemiyorum. Khroma eğer dikkatinize mazhar olmayı başardıysa hemen aşağıdaki linke tıklayarak bir deneme sürüşü yapabilirsiniz:

❱❱ Khroma’ya ulaşmak için tıklayınız

Khroma’nın bugüne kadar paylaştığımız renk türetme araçları içinde en detaylısı olduğu kesin. Başarılı olup olmadığına karar vermek ise size kalmış.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al