wmaraci reklam

Tasarımcılar ve Grafikerler için 9 Pasif Gelir Oluşturma Fikri

Bazen yeteneğinizi pazarlamayı bilmek, yetenekli olmaktan daha önemlidir. Dünyanın en yüce yetenekleriyle kutsanmış olsanız da onları kullanmadığınız sürece yetenekleriniz salt yetenek öteye geçemeyecek. Takım elbisesiyle semâları arşınlayan bir Süpermen düşünün…Kostüm pazarlaması eksik olduktan sonra Süpermen bile olsanız uçmak pek havalı olmuyor, değil mi?

Pasif gelirler, tüm Webmaster’lar için olduğu kadar grafikerler ve tasarımcılar için de uzun vadede oldukça kârlıdır. Aktif gelirlerleriniz sadece çalışırken kazandığınız kazancı oluştururken, pasif gelirler çalışmadığınız karlı günleri güneşli günlere çevirmeyi başarabilirler. Pasif bir gelir kaynağı oluşturmak hiç kolay olmayacaktır. Sonuçta hiçbirimiz ekstradan mesai yapmaktan hoşlanmayız. Eğer karlı günleri güneşli günlere çevirecek bir süper güç istiyorsanız, sizi bir örümceğin ısırmasından fazlasına ihtiyacınız olacak. Mesela, grafikler için en önemli 10 pasif gelir kaynağı gibi:

01. Çok Maksatlı Grafik Şablonları Satmak

Tasarımcılar ve internet dünyasının kendin pişir kendin ye’cileri, işin kolayına kaçmak için daima yeni grafik şablonu arayışındadır. Ülkemizde ve dünya çapında grafik şablonlarıyla işini döndürmeyi başaran milyonlarca insan olduğunu unutmayın.

Neden bu pastadan siz de payınızı düşeni almayasınız ki? Üstelik yerli piyasanın dışında yabancı grafik siteleri üzerinden şablonlarınızı satışa sunarak döviz ile kazanma şansını da yakalayabilirsiniz. Özellikle PS ve Illustrator ile oluşturulan grafik şablonları “boş verilmeyecek kadar ciddi” pazar payına sahip. Belki boş geçen vakitlerinizi bu tarz bir projeyle değerlendirmek istersiniz?

Adobe, Heyecan Verici Yeni Illustrator Güncellemesini Açıkladı
İlginizi Çekebilir!

Adobe, Heyecan Verici Yeni Illustrator Güncellemesini Açıkladı

Adobe, Illustrator CC’nin yeni sürümünde kullanıcıların karşısına çıkacak yeni ve ışıl ışıl özelliklerini hazırlamaya tam gaz devam ediyor. Bugün ortaya çıkan heyecan verici yeni Illustrator güncellemesi özelliğiyse tasarı...

02- Yazı Tipi Tasarımı ve Satışı

Grafik tasarım bölümü öğrencilerinin tipografi derslerinden nefret ettiği herkesin malumu. Oysa tipografi, insanlık var olduğu sürece para kazanabileceğiniz alanlardan biri.

Eğer kendi fontlarınızı tasarlayacak kadar yetenekliyseniz, hazırladığınız fontlara ödeme yapacak birilerini bulmak çok da sorun olmayacaktır. Hazırladığınız fontları yerel pazarda satma şansınız düşük fakat global ölçekte bunun için sizi bekleyen MyFonts, FontShop ve Hype For Type gibi platformlar yıllardır sizin gibi yetenekleri ağırlıyor. Yalnız değilsiniz, koca bir güruhun parçasısınız!

03. Tişört ve Diğer Baskı Ürünleri

İnsanlar satın alımlarından önce ürünlerin kendilerine yaptığı çağrışım fısıltıları konusunda takıntılıdır. Bu takıntıyı kullanarak milyonlarca dolar kazanan binlerce sektör var (ürün değil). Tişört ve diğer baskı ürünleri de bunlardan biri.

Grafik tasarım yeteneğinizi bir tutam pazarlama ve ticari zekanızla birleştirerek; tişörtler, şapkalar, posterler, tablolar, kahve kupları ve benzeri ürünleri üretip satabilirsiniz. Yerel ve online mecralarda ürünlerinizi satın almak isteyen birileri daima olacaktır, siz inanmasanız bile… Yeter ki elinizde takım elbiseyle uçmayan bir süpermeniniz olsun.

04. Stok Fotoğraflar Satın

Grafik ile uğraşıyorsanız fotoğrafçılığa çok uzak olmamalısınız. Biraz da yeteneğiniz varsa stok fotoğrafçılığı hem hobiniz hem işiniz haline getirebilirsiniz.

Kendi çektiğiniz ve düzenlediğiniz stok fotoğrafları çeşitli online stok fotoğraf sitesi üzerinden satabilirsiniz. Başarılı bir portföyünüzün olması halinde stok fotoğrafçılık dolgun ücretli bir pasif gelir olabilir.

05. WordPress Temaları

Bazen tek başına tasarım yeteneğine sahip olmak hayal ettiğiniz pasif gelir kanallarını oluşturmanıza yardımcı olmayabilir. Eğer web geliştirme alanında deneyiminiz varsa WordPress temaları hazırlayarak satışa sunabilirsiniz. Web geliştirme yeteneğiniz yok mu? O halde kendi tasarladığınız temaları bir geliştiriciyle ortaklık kurarak WordPress temasına dönüştürebilirsiniz.

Bir partner ile çalışarak geliştirdiğiniz WordPress temalarını başta WM Aracı olmak üzere yerel ve ulusal birçok pazarda satışa sunabilirsiniz. Yıllarca kapısı aralık kalacak pasif gelirin hayalini kuruyorsanız, belki işe başlamanız gereken doğru adım Wordpress temaları olabilir.

06. Adobe Temelli Çözümler Geliştirin

Adobe ürünleri tüm endüstrinin merkezine bağdaş kurmuş durumda. Ne var ki en hızlı araba sürenin en iyi şoför olamadığı gibi her Adobe kullanıcısının harikalar yaratacak grafik / tasarım yeteneği yok.

Photoshop fırçaları (Bursh), Lightroom şablonları, After Effects eklentileri, yazı tipleri ve mockup gibi birçok Adobe add-ons’u tasarlayarak satışa sunabilirsiniz.

07. Tasarım Dersleri ve Kurslar

Yeteneklerinizin yanı sıra öğretme kabiliyetinizin yüksek olduğunu düşünüyorsanız online dersler hazırlayabilir veya uzaktan eğitim verebilirsiniz. Başarılı portföy sahibi birçok tasarımcı yeteneklerini diğer insanlara aktarmak için online içerikler hazırlıyor ya da ücretli özel dersler veriyor.

Udemy, Lynda ve Teachable gibi platformları kullanarak online kurslarınızı pazarlama zahmetine katlanmadan doğrudan satışa sunabilirsiniz.

08. Pazarlanabilir Tasarım İçerikleri

Yetenekleriniz ve ilgili alanınız üzerine içerikler hazırlamak hem eğlencelidir hem de kârlı. Doğrudan satış için tasarım dersleri ve teknikleri gibi konularda içerikler oluşturup, bu içerikleri satışa sunabilirsiniz. Eğer bunun bir pasif gelire dönüşmesini istiyorsanız, spesifik bir niş blog, rehber internet veya YouTube kanalıyla taçlandırabilirsiniz. İçeriklerinizi reklam temelli pasif gelirlere dönüştürmek için her biri makul yollardır.

Bu şekilde bir pasif gelir düzenini rayına koymanızın çok fazla zamanınıza mal olacağı kesin. Ama bir saniye, biz de kolay olmayacağını söylemiştik değil mi?

09. E-kitap veya Basılı Kitap Oluşturun

Grafik dünyası üzerine anlatacak ilginç şeyleriniz mi var? Ya da tüm Freelancer grafikler için harika bir rehber hazırlayabileceğinize mi inanıyorsunuz? Ya da kim bilir, belki harika bir kurs kitabını yazmak istiyorsunuzdur. Öyleyse bu fikri neden hemen hayata geçirmeyesiniz ki?

Oluşturduğunuz pasif gelir kaynaklarının sizi zengin etmesine gerek yok ve muhtemelen bunu başarma konusunda yetersiz kalacaklardır. Fakat beklemediğiniz anda elinize gelecek paralar için en kötü pasif gelir kaynağı bile değerlendirmeye değer bir fırsattır.

Pasif gelir kaynakları, geçimini internet üzerinden sağlamayı düşünen herkes için işin adeta kırılma noktası. Bir grafiker ve tasarımcı olarak sizin de pasif gelir fikirleriniz varsa bizimle paylaşmayı sakın unutmayın.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al