wmaraci reklam

Tüm Dünyada Kaç Kullanıcı Reklam Engelleme Servislerini Kullanıyor?

Geçtiğimiz sene Mayıs ayında açıklanan raporlara göre reklam engelleyici servislerden faydalanan kullanıcıların sayısının 419 milyon rakamına ulaştığını sizlerle paylaşmıştık. Tüm bu reklam engelleme servislerinin yayıncılara olan maliyetiyse 21.8 Milyar dolar olmuştu.

Bugün, kullanıcıların reklam engelleme servisleri nedeniyle kaybettiği gelirleri iyileştirme çalışmaları sunan bir internet girişimi olan PageFair tarafından internetin reklam engelleyicilerle olan savaşındaki son durumunu raporladı.

Açıklanan raporlara göre rakamlar geçen senenin raporlarıyla karşılaştırıldığı taktirde global olarak reklam engelleyici kullanımının %11 artış gösterdiği görülüyor. Şuan için toplam reklam engelleyici kullananların sayısıysa 615 milyona ulaşmış durumda.

Reklam engelleyici servislerin kullanılmaya devam edilmesi durumunda internet yayıncılarının her yıl milyarlarca dolarlık hasılatı da bu servislerle engellenmeye devam edilmiş olacak. The New York Times’ın da söylediği gibi, reklam engelleyici servisleri engellemek yayıncıların kullanıcılara sunduğu şartları açıkça ihlal etmek anlamına geliyor. Zira yayıncılar içeriklerini ücretsiz yayınlarken reklamlarının görüntülenmesi karşılığında hizmet sunuyor.

Times’a bu konuda sonuna kadar hak versek de reklam engelleyici servislerin bu kadar hızlı yayılmasının en önemli nedenlerinden birinin yıllarca art niyetli yayıncıların reklam yayınlama politikası olduğu aşikar. Pop-up reklamlar, içeriği kapatan reklam ve Flash’ın sahibi olan Adobe tarafından güvenlik nedeniyle bir kere bile tercih edilmemiş olmasına rağmen kullanılan Flash reklamlar…

İnternetin karnesini göz önüne alacak olursak, yakın zamanda reklam engelleyici kullanımlarının Webmaster gelirlerlerini daha da aşağıya çekeceği kaçınılamaz bir gerçek olarak görünüyor. Yine de şuanlık Türkiye’de reklam engelleyici kullanımının diğer ülkelere oranla daha az kullanılması en sevindirici haber olarak görünüyor.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al