wmaraci reklam

Üşengeç Bünyelerin İlacı 18 İnfografik Aracı

Önemli olan ne yediğiniz değil, yediğiniz şeyin size nasıl sunulduğu. Sunum nasıl gastronominin bel kemiğiyse verilerin bel kemiği de infografikler. Bir kitleyi ilgilendirecek verileri yalın ve yazı diliyle sunmak her zaman beklenen etkiyi yaratmayı başaramıyor. Çünkü insanlar okumayı sevmiyor. Özellikle veresiye defterinden hallice hazırlanan rakamsal verileri okumayı hiç sevmiyor.

Verileri herkes için dikkat çekici hale getirip verisiye defterini hoş ciltli bir romana dönüştürmek İnfografik sanatı olarak adlandırılıyor. Bilgilendirici ve çarpıcı grafiklerle tasarlanan infografikler herkes tarafından kabul görüyor ve yüzeysel olsa bile okunma, incelenme şansını arttırıyor.

Bunu bir de işinizle kombolayıp adukete dönüştürdüğünüzü hayal edin… Sunduğunuz raporu hoş bir infografikle müşteriye sunmak, imajınızı müşterilerin gözünde Ağrı Dağı’na çıkarmaz mıydı? Ya da CV’nizi standart kalıptan çıkarıp kreatif bir infografiğe dönüştürmeye ne dersiniz? O zaman buyrun size üşengeç bünyelerin ilacı 18 infografik aracı;

1- Piktochart

Piktochart eşsiz infografikler, çizelgeler ve haritalar oluşturabileceğiniz profesyonel bir servis. Piktochart’ı kullanarak animasyon çizelge ikonlarını, metin karelerini ve temalarını seçerek zahmetsizce infografik şablonunuzu oluşturabilirsiniz. Şablonunuzu hazırladıktan sonra kendi fotoğraf ve videolarınızı da ekledinizmi infografiğiniz hazır demektir.

Çekim 101: Gelin Stok Görüntü Konuşalım
İlginizi Çekebilir!

Çekim 101: Gelin Stok Görüntü Konuşalım

İnternet, birçok şeyde büyük ilerleme sağladığı gibi video prodüksiyonu konusunda da biz insanlığı ilerletti. Bu ilerleme kalelerinden en önemlileri arasında da stok görüntüler yer alıyor. Bugün muhteşem içerikler oluşturmak i...

2- Canva

Tasarımcıların yedek sevgilisi Canva’dan daha önceki listelerimizde bolca hasbihâl etmiştik. Başta sosyal medya grafikleri olmak üzere Canva’yı kullanarak ihtiyacınız olan neredeyse tüm grafikleri oluşturabilirsiniz. Buna infografikler de dahil. Milyonlarca stok görseli barındıran Canva’nın ister ücretli stok görsellerinden faydalanabilir isterseniz kendi grafiklerinizi yükleyerek işinizi bitirebilirsiniz.

3- Visme

Visme, “Görsel konuşmak, bağırmaktır efendiler!” sloganıyla yıllardır hizmet sunan bir infografik hazırlama aracı. Visme’nin sunduğu çizelgeler, widget’lar ve ikonlar yardımıyla sadece birkaç dakikada infografik şablonuzu hazır hale getirebilirsiniz.

4- Infogr.am

Infogr.am, kendi verilerinizi yükleyerek infografikler oluşturma yeteneğine sahip marifetli bir infografik aracı. Eğer elinizde çok fazla veri varsa ve bunları pirincin taşı gibi ayıklamanın sizi yoracağını düşünüyorsanız, Infogr.am’ı deneyerek işe başlayabilirsiniz.

5- Venngage

Venngage bir infografik aracı değil ama kafanıza yatıp gönlünüze sinen onlarca infografik şablonu bulup dilediğinizi kullanabileceğiniz bir infografik şablonu deposu. Venngage, infografik konusunda çaylaklar için hazırladığı başlangıç videolarıyla grafik yeteneğiniz olmasa bile nasıl dudak ısırtacak infografikler hazırlayabileceğiniz konusunda sizi eğitebiliyor.

6- Cacoo

Cacoo, infografiklerini diyagram tarzında oluşturmak isteyenler için tasarlanmış kapsamlı bir araç. Çeşitli diyagram ögeleri, UML diyagramlar, ağ diyagramları ve düşünce bulutlarıyla Cacoo ihtiyacınız olan basit ama işlevsel infografikleri hazırlamanıza yardımcı olabilir.

7- Kartograph

Her zaman grafik infografikler işinizi görmeyebilir ve bazen web tasarım elementi olarak infografikler hazırlamaya ihtiyaç duyabilirsiniz. Kartograph, Python ve JavaScript temelli bir infografik hazırlama aracı. Sizlerin birer Webmaster ve geliştirici olduğunu düşünecek olursak, günün birinde Kartograph karlı bir günü güneşli güne dönüştürebilir.

8- Kinzaa

Kinzaa renkli özet infografikler hazırlamanıza yardımcı olan bir sihirbaz. İnternet sitelerinde çeşitli amaçlar için kullanabileceğiniz Kinzaa’yı isterseniz kişisel sayfalarınızda kendi özetiniz ve yeteneklerinizi daha görsel yayınlamak için de kullanabilirsiniz.

9- Adioma

Adioma, AI teknolojisi kullanılarak geliştirilmiş maharetli bir infografik oluşturma aracı. Adioma çok kafa bir yazılım ve tam üşengeç işi. Elinizdeki verileri sisteme girip birkaç seçenek belirliyorsunuz ve Adioma’nın ardındaki yapay zeka sizin için infografiği hazırlamaya başlıyor.

10- Garphs

Garphs, infografik üreticilerinin kendi infografiklerini yükledikleri ve kaynaklarıyla birlikte ücretsiz paylaştığı bir infografik platformu. Elinizde dünyanın en iyi araçları olsa da başarılı infografikler çıkarmanın sırrı bolca infografik gözden geçirmeye bakıyor. Graphs üzerindeki onlarca infografiği inceleyerek parlak fikirler yakalayabilir hatta belkide ihtiyacınız olan infografiğin zaten yapılmış benzer örneklerini görebilirsiniz.

11- Google Data Studio

Google Data Studio, birçok ihtiyacınız için kullanabileceğiniz verileri görselleştirme aracı. Google Data Studio’yu kullanarak elinizdeki karmaşık verileri bir dashboard haline getirerek kısa sürede infografik oluşturabilirsiniz. Google Data Studio, Google AdSense gibi Google’ın diğer servisleriyle senkronize olarak çalışabiliyor. Sitelerinizi satarken, ortak ararken veya yatırımcı arayışında sunum hazırlarken bundan daha iyisi olabilir mi?

12- Visually

Vissually bir infografik aracı değil ama infografik hazırlayan ve ihtiyaç duyanlara araç değil aracı oluyor. Ajans kalitesinde grafiklere sahip bir infografik hazırlamanız gerekiyor ve aradığınız tasarımcıyı bizim topraklarda bulamadıysanız Visually’i deneyebilirsiniz. Fiyatların dolar kurunda olması eskiye oranla işleri karıştırmış olsa da Visually’i kullanarak hala cazip fiyatlarla işi tatlıya bağlayabilirsiniz.

13- Easel.ly

Easel.ly şimdiye kadar 4 milyon infografiğin oluşturulmasında tuzu bulunan bir infografik aracı. Milyonlarca ücretsiz görsel ve infografik şablonunu kullaran Easel.ly üzerinden kendi infografiğinizi kolayca hazırlayabilirsiniz. İnfografiğinizi hazırlama işini elinize yüzünüze bulaştırırsanız merak etmeyin, Easel.ly’i kullanarak platformdaki diğer tasarımcılardan yardım talebinde bulunabilirsiniz.

14- Vizydrop

Vizydrop ücretsiz olarak ekmeğini yiyebileceğiniz otomatikleştirilmiş bir veri görselleştirme aracı. Vizydrop’a çeşitli kaynaklardan edindiğiniz verileri yerleştirerek sizin için verileri görsel hale getirmesini sağlayabilirsiniz. Vizydrop işin büyük kısmını sizin için hallediyor ve kontrol kumandası daima sizin elinizde kalıyor.

15- Edraw

Edraw, Windows ve macOS ortamında kullanabileceğiniz gelişmiş bir infografik hazırlama programı. Renkli çizelgeleri ve nesneleriyle öne çıkan Edraw hayal dünyasını ve grafik yeteneğini zorlayarak infografikler oluşturmak isteyen kullanıcılar için biçilmiş kaftan. Edraw’ı kullanırken dizginlerin tümü sizin elinizde olacaktır ki, bu daha başarılı infografikler üretebileceğiniz anlamına geliyor.

16- Mind the Graph

Tüm infografik araçlarının isviçre çakısı gibi çok yönlü olmasına gerek yok. Mesela Mind the Graph yalnızca sağlık alanını kapsayan infografikler üretmek için geliştirilmiş. İçinde çeşitli illüstrasyon görseller olan Mind the Graph’ı kullanarak sağlık konuları infografikleri dertsiz tasasız hazırlayabilirsiniz.

17- Creately

Creately, diyagram yöntemiyle verilerini görsel hale getirmek isteyen kişiler için tasarlanmış bir araç. 50’den fazla diyagram çeşidine sahip olan Creately ekip arkadaşlarınızla ortak çalışmanıza ve iş birliği içinde projeleri tamamlamanıza olanak tanıyor.

18- Icograms

Çiçeği burnunda ve beta sürümünden yeni çıkan Icograms en kaliteli infografik hazırlama uygulamalarından biri. Icograms’ı kullanarak renkli infografikler hazırlayabilir, infografiklerinizin içine kendin görsellerinizi de serpiştirebilirsiniz.

Bonus:

Eşsiz infografikler hazırlamak için eşsiz ikonların yaveriniz olması lazım. Onlar için de daha önceden iki farklı içerik listesi hazırlamıştık;

Flat Tasarım Kaynakları – İkonlar ve UI Setleri

Yer İmlerinizde Bulunması Gereken 10 İkon Arşivi Sitesi

Veresiye defterinden hallice görünen karmaşık data verileri için şimdiden tüm Webmaster’lara bol infografikli günler!

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al