JexyR adlı üyeden alıntı
Olaya bence şöyle bakmalısın ;
Sen bir ziyaretçiye reklamlarıma bakmayacaksan gelme dersen ziyaretçi "Sen kimsin?" der "Senin benzerin binlerce site var" diye içerisinden geçirir ve 1 tane potansiyel müşterini kaybetmiş olursun.
Diyebilir misin benim sitem gibi başka hiçbir site yok. Google bile bunu deme riskine giremiyorken bizim haddimize değil. Google "Sen benim reklamlarımı görmek istemiyorsan , arama motorumdan yararlanamazsın!" diyebilir mi ?
Bakın şimdi bu adblock yapımcısı bunu ücretsiz yaptı milyonlarca kişi ücretsiz kullandı. Maddi bir beklentisi var mıydı ? Yoktu sonra bir bağış butonu ekledi şimdi kazanıyor. Bu adamlar birşeylerin farkındalar. Ben kullanıcılara faydalı birşeyler yapayım, kullanıcılar rahat bir gezinti sağlasın , bana para gelmesin. İnternetten para kazanmanın sırrı budur.
Para kazanmak için websitesi yapmayın. Web sitesi yapın para etsin. Eğer gerçek anlamda bu işi meslek edinen birisi , Adblock gibi bir eklentiyle batmaz çıkmaz. Bu adamın zaten bi ticari zekası vardır öyle böyle yolunu bulur.
İşin en kötü ney biliyor musunuz? Web sitelerindeki reklamlardan doğrudan yada dolaylı olarak kazanç sağlayanların burada Adblock'u savunuyor olması. Kendi ayağına kurşun sıkıyor haberi yok. İnternet sektörünü ayakta tutan şey reklam gelirleridir. Bunu kimse inkar edemez. Bu forum dahi webmaster forumu, burada web yayıncıları var. Webmaster kazanamazsa site yaptırmaz, bugün site kodlayarak geçimini sağlayan arkadaş Adblock'un en yılmaz savunuculuğunu yapar, ama webmaster para kazanmazsa site yaptırmaz, kodlama yapan arkadaş da avucunu yalar. Seo'cu arkadaşlar burda AdBloc'un en militan savunuculuğunu yapar, ama eğer webmaster kazanamazsa neden seo yaptırsın? Webmaster reklam geliri elde edemezse SEO'cu da avucunu yalar. Link sat, makale sat diyebilirsiniz. Bir kişi neden sitesine link alır? Sitesinin trafiğine ve doğal olarak da kazançlarına faydalı olsun diye. Kazanamayacaksa neden link alsın? Kusura bakmayın, resmi devlet siteleri dışında herkes bu işleri belirli bir gelir elde etmek için yapıyor. Eğer webmaster gelir elde edemezse internetdünyasında kimse ekmek yiyemez.
Ek Olarak:
revolution1234 adlı üyeden alıntı
İşte ayrım burada başlıyor zaten dediğimi anlamaya başladın,
1-Nasıl ki bira satılan yerlerde bira içmek istemeyenler için farklı şeyler satılıyorsa sen de sitenin kalitesini arttırarak, gelirlerini çeşitlendirmelisin ki bra içmek istemeyenden de para kazanabilesin. Bu da yalan yanlış yönlendirmeler ile reklamlarına tıklatmak yerine kaliteli site sahibi olarak farklı gelir yöntemlerine sahip olman demek.
2-Web sitenin ziyaretçi sayısı 1 kişi değilse addblock ta mecburi bir uygulama değilse toplam tüketiciden isteyen addblocku kullanır istemeyen reklamlarını izler. Yani bira satılan hiç bir mekanın kapısında bira içmeyen giremez yazmaz di mi? :)
3-Benim bira satılan bir mekanım olsa,her gün onlarca kişi gelip masaları dolduruyor ama bira içmiyorsa, ya mekanı kapatırım, ya da konsepti değiştirir, talebe göre yön çizerim :)
Ama emin ol kimse bira içmeyen giremez yazmaz yazamaz, şimdi sen bir tecrübe et ve gel burada paylaş git dilediğin bira atan mekana ve kapıya bu yazıyı yani " BİRA İÇMEYEN GİREMEZ" yazısını asmayı teklif et, sonra gel snucu burada paylaş.
En başta da söyledim bu tamamen tercih meselesidir, isteyen kullanır bu yazılımı istemeyen kullanmaz, ben reklamlarımı izlemeyene içerik göstermem diyen bu addblock kullanıcılarını engelleyemiyorsa, bu kişilere hizmet sunmamak için sitesini mi kapatsın?
Bira satılan mekana herkes bira içmeye gider zaten. Bu gerçek ortadayken "içmek istemeyen girmesin" yazmak gerekmez. Ayrıca oraya insanlar tek başına gitmez çoğu zaman, ekip halinde giderler ve o ekip orada belirli miktarda alışveriş yapar. 5 kişi bir masaya oturup biz bişey içmiyor diyemezsin.
Bireysel kullanım söz konusuysa eğer, ötekiler bakıyor, bu da yancı olsun, diğerlerinin yüzü suyu hürmetine bedavadan kullansın diyemezsin. Şehirlerarası yolculuk için git otobüse, herkes bilet almış zaten, ben almadan gitmek istiyorum diyemezsin mesela.