Footer, bir doküman veya web sayfasının en alt kısmında belli verilerin yer aldığı kısımdır. Özellikle internet dünyası açısından bakacak olursak artık günümüzde tüm web siteleri birer Footer alanına mutlaka sahiptir. Footer hem site yöneticileri için hem de kullanıcılar için fazladan kullanılabilecek dikkat çekici bir alan ve bölüm demektir. Footer'ın tüm sayfalarda tekrarlanan bir içeriğe sahip olması da onu daha işlevsel hale getirmektedir.
Footer Örnekleri
Footer içerisinde nelerin yer alacağı tamamen o dokümanın veya web sayfasının durumu ve ihtiyacıyla alakalıdır. Örneğin şuan bu sayfanın en alt kısmına gidecek olursanız Diğer sayfalar, Lazım Olabilir, Sosyal WM Aracı gibi üç farklı kısım göreceksinizdir. Bu kısımlar üyelerin ihtiyaç duyabileceği sayfalara sayfanın en başına tekrardan gitmelerine gerek kalmaksızın ulaşmaları için düşünülmüş yaratıcı bir footer örneğidir.
Footer bölümünün en sağ kısmındaysa WM Aracı için yasal bilgiler, şirket bilgileri ve reklam için irtibat gibi kullanışlı olan ve ilgili kullanıcıların mutlaka ihtiyacı olabilecek sayfaları görüyorsunuz.
Footer bölümünü oluşturmak tamamen hayal gücü ve ihtiyaçlarınızla alakalıdır. Genel olarak örnek vermek gerekirse Footer alanı içerisinde;
- Ek bilgiler
- Sayfa numarası
- Oluşturulma tarihi
- Yayın hakkı
- Kullanımı kolaylaştıran linkler
- Önemli notlar
- Özel Widget'lar
Yer alabilmektedir.
Web Nedir? Web Siteleri ve Web Kayıt
Web, internet üzerinde yayınlanan birbiriyle bağlantılı hiber metin elemanlarından oluşan bir bilgi sistemidir. Web kelimesi, İngilizce anlamıyla kumaş dokusundan esinlenerek verilmiş bir isimdir. Dilimizdeki karşılığı ise ağ kelimes...
Footer Kodları
Footer kodları her sistem içerisinde farklı şekilde yer alabilir ve farklı özelliklere sahip olabilir. Genel ve mantıksal olarak açıklamak gerekirse Footer ana programlama diliyle oluşturulan bir sayfa içerisinde yer alır. Bu sayfanın stili, stil dosyasında oluşturulur ve oluşturulan sayfa her sayfanın en altına çağrılır.