Sosyal medya, yeni nesil internet düzeniyle birlikte meydana çıkan, medyanın içeriğinin kullanıcılar tarafından da oluşturulabilmesi ve eş zamanlı olarak erişimi sağlanan yeni medya düzenidir. Sosyal medya dediğimizde her ne kadar aklımıza ilk aşamada sosyal ağlar geliyor olsa da esasen bloglara kadar içeriğin ikili olarak üretildiği tüm platformlar sosyal medya ekosisteminin içerisinde yer alır.
Sosyal Medya Uzmanlığı
Televizyon ve gazete gibi haberleşme araçları “geleneksel medya” kategorisi altında yer alırken internet ve internet üzerinden açık olarak gerçekleştirdiğimiz haberleşmelerse “sosyal medya” kategorisi altında yer alıyor. Sosyal medya içerisinde artık oldukça büyük bir reklam fırsatı bulunuyor. Günde herkes bir saat TV başında vakit geçirmiyorken birçok kişi saatlerini sosyal medya içerisinde harcıyor. Bu da daha geri dönüşümü yüksek reklam oranı demek oluyor.
Herhangi bir marka veya firmanın sosyal medya hesaplarının yönetilmesi ve bu hesaplar için belirli sosyal medya kapmayanlarının yapılması kısmında ise sosyal medya uzmanı dediğimiz kişiler yer alıyor. Sosyal medya uzmanlığı profesyonellik isteyen bir alan olmasına karşın okullar içerisinde okutulan bir alan değildir.
Kişinin kendisini yetiştirmesiyle ulaşabileceği sosyal medya uzmanlığı derecesine aynı zamanda bilinen firmaların sunmuş olduğu sosyal medya uzmanlığı eğitimleriyle de ulaşabilmesi mümkündür.
Web Nedir? Web Siteleri ve Web Kayıt
Web, internet üzerinde yayınlanan birbiriyle bağlantılı hiber metin elemanlarından oluşan bir bilgi sistemidir. Web kelimesi, İngilizce anlamıyla kumaş dokusundan esinlenerek verilmiş bir isimdir. Dilimizdeki karşılığı ise ağ kelimes...
Sosyal Medya Hesapları
Sosyal medya hesaplarından kasıt internet kullanıcılarının sosyal web siteleri üzerinde sahip oldukları profillerdir. Örneğin Facebook üzerinde sahip olduğunuz profiliniz size ait bir sosyal medya hesabı olarak kabul edilebilir.