SSS (S.S.S); başta bilgisayar sektörü olmak üzere hemen her sektörde kullanılan, Sıkça Sorulan Sorular kavramının kısaltmasıdır. Sıklıkla internet ve bilgisayar sektörü üzerinde kullanılan terimin ilk defa keşfi internetin keşfinden çok daha eski yıllara dayanmaktadır. Bilgisayar alanında SSS terimini ilk defa NASA kullanmış olmasına karşın NASA’dan önce de edebiyat vb. birçok alanda SSS’in farklı şekillerde kullanıldığı görülmüştür.
SSS veya Sıkça Sorulan Sorular, kullanıcılara herhangi bir konu hakkında sorabilecekleri tüm soruların cevabını vermek amacıyla oluşturulan içerik sayfaları veya formlardır. Bu sayfalar sayesinde her kullanıcıya birer birer ayrı cevaplar ve destek talebi yanıtları vermek yerine çoğunlukla sorulabilecek sorunların cevapları verilmiş olur. SSS içerikleri zaman kazandıran bir içerik tipi olduğu gibi destek masraflarını da büyük oranda kısıtlamaya yardımcı olmaktadır.
İlk defa yaygın şekilde bilgisayar ve internet sektöründe kullanılan bir kavram olarak hayatımızda yer edinen SSS kavramı zamanla birlikte farklı sektörler ve farklı alanlara yayılmıştır. Örneğin, bir ürünün satıcısı kullanma kılavuzlarının içerisine SSS yerleştirerek kullanıcıların yaşayabilecekleri sorunları online destek hatlarına ihtiyaç kalmaksızın çözümlendirebilme yoluna başvurmakta, bir diğer hazırladığı reklam içeriği hakkında SSS menüsü hazırlamaktadır. SSS’in modern dünyada kullanımına ilişkin daha bunun gibi benzer birçok örnek gösterebiliriz.
SSS’in en kafa karıştırıcı yönlerinden biriyse iki farklı yazım şeklinin bulunuyor olmasıdır.ilk yazım şekli “SSS” şeklidir, daha resmi kaynaklardaysa genelde aralara noktalar eklenerek “S.S.S” şeklinde yazım yapılmaktadır. Her ikisi de doğru ve geçerli bir yazım şeklidir.
SSS Anlamı - SSS Ne Demek?
SSS, Sıkça Sorulan Soru(lar) kavramının baş harflerinden oluşturularak meydana getirilen bir kısaltmadır. İngilizcede FAQ olarak kullanılmakta olan kalıp, Türkçede SSS olarak kullanılmaktadır.
Nasa Nedir? Nasa Türkiye ve Nasa Canlı Yayın
NASA, “National Aeronautics and Space Administration”ın baş harflerinden oluşmuştur. Türkçe’de ise “Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi” gelmektedir. Amerika Birleşik Devletleri adına uzay ile ilgili çalışmalar yapılması için...
Facebook SSS
Facebook’da hesabınız veya size sunulan hizmetlerle ilgili bir sorun yaşadığınızda Facebook sizi doğrudan SSS sayfasına veya Yardım Merkezi adını verdiği çözüm merkezine yönlendirecektir. Facebook SSS sayfasında yaşadığınız sorunlarla ilgili olarak cevap yönergeleri yer alacak ve bu cevaplar sorununuzu gidermeye yardımcı olacaktır.