wmaraci reklam

Güzelliğiyle Bizi, Kodlarıyla Sanal Dünyayı Etkileyen 5 Kadın Hacker

Onlar tüm dünyaya kötülüğüyle nam salmış 10 hackerdan biri değil ama hepsi kendince başarılı hack eylemleri gerçekleştiren güzel kadınlar. Olaya cinsiyetçi ayrım penceresinden bakmayın. Daha geniş ve temizlenmiş bir pencereden bakın. İnternet ve bilgisayarlar geleceğin ta kendisi. Dünyayı daha iyi bir yer haline getiren kadınların, internet dünyasına ve bize katacakları çok şey var. Her alanda güçlerini ve başarılarını ispatlayan kadınları neden siber güvenlik kulvarında da görmeyelim ki?

Daha önce internet kullanım alışkanlığımızı değiştiren 9 kadını tanımış ve 81 yaşındaki kadın webmaster’ın hikayesine göz atmıştık. Şimdiyse sıra güzelliğiyle bizleri, kodlarıyla sanal dünyayı etkileyen ve tarihe imzalarını atan kadın hackerlarda.

1- Adeanna Cooke

Adeanna hiçbir erkeğin kafa bulmak istemeyeceği Playboy modellerinden biri. Bir takım kimseler onun fotoğraflarını kullanarak internetten gelir elde etmenin peşine düştüler. Kendi vücudunun fotoğraflarını kullanarak beleşçilerin para kazandığını Adeanna ancak kazara giriş yaptığı bir internet sitesinde gördü. İşi ciddiye alan Adeanna, tüm hünerini kullanarak fotoğraflarının yer aldığı profiller ele geçirdiği ve hesapları kapatmayı başardı.

Kendi haklarını hiçe sayan webmasterlara güzel bir ders veren Adeanna, aynı şeyi mağdur olan diğer kadınlar için yapabileceğini de düşündü. Kendisi gibi mağdur olan ve şantaja uğrayan birçok kadına yasal olarak ve yeteneklerini kullanarak yardımcı oldu.

Webmaster ve Geliştiriciler için Google Chrome Eklentileri
İlginizi Çekebilir!

Webmaster ve Geliştiriciler için Google Chrome Eklentileri

Google Chrome, en çok kullanılan internet tarayıcısı olmasının yanı sıra geliştiriciler tarafından en çok tercih edilen ve eklentilerle kolayca özelleştirebileceğimiz bir internet tarayıcı. Webmaster veya geliştirici olarak paylaşa...

2- Anna Chapman (Kızıl Hacker)

Anna Vasilyevna Chapman, Rusya Federasyonu Dış İstihbaratı için çalışan ve yedi farklı suçtan dolayı FBI tarafından aranan gelmiş geçmiş en popüler kadın internet ve bilgisayar korsanı. Yakın geçmişte hack eylemlerinde bulunan Anna, Türkiye’yi de ziyaret etmiş hatta İstanbul’da uzun bir süre vakit geçirmiştir. (Şansımıza küselim beyler)

Hack eylemlerinin bir sonucu olarak Anna FBI tarafından 2010 yılında New York’da tutuklanmıştır. Medyanın oklarının Anna’ya dönmesi ise 2013 yılında gerçekleşmiştir. Edward Snowden’a evlenme teklifi etmesi onu bir anda medyada popüler bir kadın haline getirmiştir. Cesur sosyal medya fotoğraflarıyla ön plana çıkan Anna hakkında ABD başkan yardımıcısı Joe Biden’in bir talkshow programında söylediklerini de unutmamak lazım; “Bizim casuslarımız arasında onun kadar ateşli olan var mı? Açık konuşalım. Onu geri göndermek benim fikrim değildi.”

3- Kristina Svechinskaya

Listemizen dahil olan bir diğer Rus hacker, Kristina Svechinskaya. Güzelliği sizi yanıltmasın. Kendisi 2010 yılında birkaç arkadaşıyla birlikte geliştirdikleri trojan yardımıyla binlerce banka hesabını hortumladı. Bu bankaların arasında Bank of America ve Bank of Wachovia gibi dünyaca ünlü bankaların şubeleri de var. 3 milyon dolar kadarlık vurgunun ardından Kristina, Amerika sınırlarında kullandığı sahte pasaportlar nedeniyle yakayı ele verdi.

İki farklı duruşmayla yargılanan ve her ikisinde para cezasıyla yırtan Kristina mahkemeler sona erdikten sonra Amerika’da yaşamaya karar verdi. Yasalarla boğuşup hapis cezasından kıl payı yırtan Kristina, olaylardan sonra bir daha hacktivist girişim ve eylemlerde bulunmadı. (isabet olmuş)

4- Ying Cracker

Ying, bir hackerdan ziyade Cracker kimliğiyle öne çıkıyor. Kendisini bir eğitimci olarak gören Ying, Şangay’da insanlara “Hacking’e nasıl başlanır?”, “IP adresinizi nasıl gizleyebilirsiniz?”, “Ofis şifreleri nasıl kırılır?” gibi temel hacking dersleri veriyor. Derslerinin tamamı yıkıcı olmaya yönelik değil. Kişisel güvenliğin nasıl sağlanabileceği gibi konularda da dersler veriyor.

Temel konularda eğitim sunmasına rağmen Ying popüler bir hacker. Bunun nedeni ise insanlara çekici bir kadından hacking konusunda eğitim almanın daha cazip gelmesi. Çin’in internet ve Hacking dünyasının tanınan isimlerinden biri olan Ying bir yazılım geliştiricisi unvanına da sahip. Son verilere göre kendisi 500 ila 1000 liraya yazılım crack’lenmesi için destek sunuyor. Eğitim ve seminerler sayesinde aylık kazancının 10 bin TL’den fazla olduğu biliniyor.

5- Xiao Tian

Listemizden bir başka Çinli hacker daha; Xiao Tian. Xiao, 3 binden fazla üyesi bulunan CH Girl Security Team adındaki internet korsanları grubunu kurdu. Erkeklerin baskın olduğu internet dünyasına yeni bir bakış açısı kazandırmak isteyen Xiao, henüz 18 yaşındayken geniş bir kitle tarafından tanınmayı başarmıştı. Hack grubu ve kendisi, döneminin aktif zamanlarında Beyaz Saray ve birçok önemli kurumun internet sitesine DDoS saldırıları düzenledi. Çin’deki ünlüler ve rock yıldızlarının internet sitelerini hacklediler. Hack grubuna bağış toplamak için şapka ve tişört gibi ürünlerin satışını yaptılar.

Xiao’yu listemizdeki diğer kadınlardan ayrı bir kefeye koymamız lazım. O hem başarılı bir hacking grubunu kurdu hem de kadınlara başarabileceklerinin sınırı olmadığını göstererek yüzlerce kadına ilham kaynağı oldu.

Listenin en büyük hüzün kaynağı bence bir Türk kadını ekleyememek oldu. Gerçi bu iyi mi yoksa kötü bir şey mi onu da bilemiyorum. Umuyoruz ki, önümüzdeki yıllarda her alanda başarıya sahip (evet, hacking dahil) daha güçlü kadınlara sahip bir ülke oluruz.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al