wmaraci reklam

Webmasterlar için 25 Google Chrome Eklentisi

Bir müzisyen için kaliteli bir enstrümana sahip olmak ne kadar önemliyse bir Webmasterın kullanabileceği işlevsel bir bilgisayar ve internet tarayıcısına sahip olmak da o kadar önemlidir. Webmasterların hala en çok tercih ettiği internet tarayıcısının Google Chrome olduğunu biliyoruz ve sizler için işinizi kolaylaştıracak Google Chrome eklentilerini zaman zaman farklı blog başlıkları altında yayınlıyoruz.

Daha önceden Webmasterlar İçin Kullanışlı Chrome Eklentileri ve Webmaster ve Geliştiriciler için Google Chrome Eklentileri gibi bu alanda hazırlamış olduğumuz 2 farklı konunun daha olduğu detayını da verelim.  Olur da aradığınızı burada bulamazsanız bir de o konuları gözden geçirmeyi deneyebilirsiniz :)

İşte her Webmasterın günlük hayatında işini kolaylaştıracağı ve fayda sağlayacağını düşündüğümüz 25 Google Chrome eklentisi;

#1- StayFocusd

Daha önceden WM Aracı’nın Facebook sayfasında oldukça hoş bir söz paylaşmıştık. İyi bir yazılımcı olmak için sadece %3 yetenekli olmak yeterlidir. Geri kalan %97 internet tarafından rahatsız edilmemektir.  StayFocusd, bu amaca hizmet eden ve belli zaman aralıklarında dikkatinizi dağıtıp, sizi işten güçten şutlayan siteleri görüntülemenize engel olan bir motivasyon eklentisi.

StayFocusd ön görülen ve dikkat dağıtıcağı düşünülen popüler siteleri kendi listesi yardımıyla engelleyebiliyor. Yine de kendiniz dilerseniz sonradan bu sitelerin arasına istediğiniz internet adreslerini de ekleyebiliyorsunuz. Eğer kendinizi motive etme ve dikkat dağınıklığına son vermek için iyi bir çözüm arıyorsanız StayFocusd tam sizlik.

StayFocusd’a Chrome Web Mağazasından Ulaşın

Netflix Ülkemizin Film Sitelerine De Katkı Sağladı
İlginizi Çekebilir!

Netflix Ülkemizin Film Sitelerine De Katkı Sağladı

Büyük devlerden bahsettiğimizde genellikle eleştirel gözlerle süzüyoruz onları. Bu konuda pek de haksız sayılmayız aslında. Ancak gelin bu yazımızda, Netflix’in ülkemizdeki internet kültürüne yaptığı bir katkıdan konuşalım. ...

#2- OneTab

Multitasking dediğimiz çoklu pencerelerle çalışma modelini seven ve hacker filminden zıplayan adamlar gibi bilgisayarınızı kullanmaktan hoşlanıyor musunuz? O halde OneTab ile Google Chrome’da daha önce hiç denemediğiniz bambaşka bir deneyime hazır olun. 

OneTab, açtığınız onlarca sekmeyi üst menüdeki bara tutturmak yerine bir çekmece ekranından kolayca erişebileceğiniz şekilde sekmelerinizi sizin için saklar. Böylece sekmeler arasında çok daha hızlı ve rahat hareket edebilirsiniz. Elbette hepsi bu kadar değil, OneTab açtığınız ama kullanmadığınız onca siteyi hazırda bekleterek aktif RAM belleğinizin ve diğer sistem kaynaklarınızın tükenmesinin önüne geçer. Bu sayede Google Chrome’da %95 oranında sistem kaynağı tasarrufu yapabilirsiniz.

#3- Auto Text Expander

Her defasında mail adresinizi, internet sitelerinizin adresini, banka hesap bilgilerinizi birer birer elinizle yazmaktan veya oradan buraya kopyalamaktan bıktıysanız, Auto Text Expander sizin için bu sorunu ortadan kaldırabilir. Bu eklenti ile kısaltmalar tanımlayarak, tanımladığınız kısaltmaların istediğiniz asıl metne dönüştürülmesini sağlayabilirsiniz.

Örneğin, “mailim” kelimesine kısaltma eklediğinizde Auto Text Expander otomatik olarak mail adresinizi yazabilir. Ya da “ÖM” dediğinizde bunu otomatik olarak “Özel Mesaj Gönderdim.” cümlesine dönüştürebilir. Bu şekilde mail adreslerinizi, internet sitenizin adreslerini ve daha günlük kullanımda sıkça tekrarlamak zorunda kaldığınız birçok şeyi pratik olarak kullanabilirsiniz.

Auto Text Expander’a Chrome Web Mağazasından Ulaşın

#4- Save to Pocket

İnternette karşınıza harika bir içerik çıktı ancak bu içeriği şu anda okuyamazsınız. O zaman muhtemelen bu içeriği daha sonra okumak için yer imlerinizin arasına ekleyecek, onu orada unutacak ve yıllarca orada işlevsizce saklayacaksınız. Save to Pocket, içerik kaydetme servisi Pocket olarak çalışan tümüyle pratik bir Google Chrome eklentisidir.

Save to Pocket ile daha sonra okumak istediğiniz internet içeriklerinin tümünü kategorik olarak kaydedebilir ve bu içerikleri daha sonradan okumak üzere değerlendirebilirsiniz. Save to Pocket sadece içerikleri yer imi olarak kaydetmekle kalmaz. Onları offline okuyabilmeniz için önbellekler ve dilerseniz dikkat dağınıklığı moduyla okumanıza da yardımcı olur. Yer imlerinizin arasındaki kalabalıktan artık bunaldıysanız Save to Pocket oldukça iyi bir çözüm gibi görünüyor.

Save to Pocket’a Chrome Web Mağazasından Ulaşın

#5- Momentum

Momentum, yeni sekmeleriniz üzerindeki açılış sayfalarınızı yapılacaklar sayfasına çeviren bir Google Chrome eklentisidir. Her yeni sekmede Momentum size farklı bir manzara resmi sunuyor ve sizi gaza getirecek alıntı sözleri gösteriyor. 

Yapılacaklar özelliği olarak da Momentum çok güzel bir alternatif. Tüm gün boyunca unutmamanız gereken işlerinizi Momentum sayesinde hatırlayabilir ve kendinizi motive etmeyi başarabilirsiniz. Ne yazık ki, Momentum’un gaza getiren sözler bölümü şuan sadece İngilizce dilinde destek sunuyor. Yine de bana sorarsanız diğer özellikleri için bile kullanmaya değer bir eklenti olduğunu söyleyebilirim.

Momentum’a Chrome Web Mağazasından Ulaşın

#6- Sortd for Gmail

Eğer koyu bir Gmail kullanıcısıysanız bu eklenti sizin için Gmail’in arayüzünü çok daha sade bir hale getiriyor. Sortd for Gmail eklentisi Gmail’in tüm arayüzünü değiştirerek Trello mobil uygulamasına benzer bir tasarıma sahip olmanıza yardımcı oluyor. 

Bilhassa Gmail’i tam fonksiyonel kullanıyorsanız ve yapılacaklar gibi özellikler için de Gmail’i tercih ediyorsanız Sortd for Gmail’i denemenizi şiddetle tavsiye ediyorum. Çok daha minimalist bir arayüzle Gmail’i kullanmak hiç olmadığı kadar kolay ve kafa karıştırmayan bir görünüme bürünecek.

Sortd for Gmail’a Chrome Web Mağazasından Ulaşın

#7- Mercury Reader

İnternet sayfalarının hemen hepsi içerisinde birçok dikkat dağıtıcı unsuru da barındırır. Değişik ve renkli tasarımlar, bileşenler, sosyal medya paylaşım butonları derken haliyle sayfalar biraz kalabalık görünür ve farkında olsanız da olmasanız da bu kalabalık sizi içerikten uzaklaştırır.

Mercury Reader ile tüm dikkat dağıtıcı unsurları ardınızda bırakarak içerikleri tıpkı gazete okur gibi yalın ama biçimlendirilmesi orijinal halde kalan metinler şeklinde görüntüleyebilirsiniz. Mercury Reader içeriği size sunarken reklamlardan ayrıştırır ancak video ve görsel dosyalara müdahalede bulunmaz. Bu da içeriğin orijinal ama yalın olarak size aktarılması anlamına geliyor.

Mercury Reader’a Chrome Web Mağazasından Ulaşın

#8- Note Board

Note Board, Chrome üzerinden pratik şekilde notlar alabileceğiniz, hatırlatma listeleri oluşturabileceğiniz ve fikirlerinizi organize ederek saklayabileceğiniz bir başka Chrome eklentisidir. Note Board ile Google Chrome’u tümüyle fonksiyonel bir not defteri ve yapılacaklar uygulamasına dönüştürebilirsiniz.

Benzeri eklentilerle karşılaştıracak olursak Note Board’un en önemli özelliği sürükle bırak gibi gelişmiş özelliklere sahip olması ve kolayca kullanıcıların kendi keyfine göre özelleştirme çalışmaları gerçekleştirmesine izin sunuyor olmasıdır.

Note Board’a Chrome Web Mağazasından Ulaşın

#9- Be Limitless

Bir başka sekme özelleştirme eklentisi olan Be Limitless, sadece sekmelerinizin rengini değiştirip size not alma ve yapılacaklar özelliği sunmuyor. Be Limitless eklentisi internet trafiğinizi kısmi olarak takip ederek hangi internet siteleri üzerinde ne kadar vakit harcadığınızı gösteriyor. 

Bu eklentiyi kullanarak günlük bilgisayar kullanımınız boyunca en çok hangi internet sitelerinde ne kadar vakit geçirdiğinizi görebilir ve çalışma performansını engelleyen internet sitelerinin hangileri olduğundan haberdar olabilirsiniz. Dikkatinizi dağıtan unsurları keşfetmek istiyorsanız Be Limitless bu alanda tercih edebileceğiniz açık ara en iyi eklenti.

Be Limitless’a Chrome Web Mağazasından Ulaşın

#10- Strict Workflow

Zaman yönetimi konusunda sıkıntı çeken arkadaşlarımıza yardımcı olmak amacıyla vakti zamanında Pomodoro tekniğini önermiş, hatta kullanabilecekleri faydalı uygulamalara değinmiştik. Strict Workflow o listede yer vermediğimiz ancak mutlaka denemek isteyeceğiniz Chrome eklentilerinden biri.

Strict Workflow, Pomodoro tekniğini kullanarak yaptığınız işe odaklanmanıza yardımcı oluyor. Çalışma süreniz boyunca sizin dikkatinizi dağıtacak içerikleri (bu özellik kişiselleştirilebiliyor) bularak, bu içerikleri çalışma saatleriniz içinde engelliyor. 5 dakikalık molalarınızdaysa bu içeriklerin kilidi kalkıyor. İş ve eğlence zamanının arasında ince bir denge kurmak istiyorsanız hem Pomodoro tekniği hem de Strict Workflow’u denemeniz şart.

Strict Workflow’a Chrome Web Mağazasından Ulaşın

#11- better Browser

better Browser’ın öyle çok büyük ve gelişmiş özellikleri yok ancak yine de bence bu listede olmayı en az diğer Chrome eklentileri kadar hak ediyor. better Browser, Google aramalarında sonraki ve önceki sayfaları scroll yardımıyla geçmenizi sağlıyor.

Yani better Browser, Google’ın sayfalama sistemini kaldırarak size infinite Scroll (sonsuz sayfa) şeklinde Google aramaları yapma imkanı sunuyor. Google’da çok fazla geziyorsanız ve ileri geri butonları yerine sonsuz bir sayfaymış gibi aramalarınızı gerçekleştirmek istiyorsanız better Browser bu alanda eşsiz.

better Browser’a Chrome Web Mağazasından Ulaşın

#12- SearchPreview

Google arması gerçekleştirdiğinizde hangi sayfaya gittiğinizde nasıl bir içerikle karşılacağınızı bilmemenin ne kadar kötü bir duygu olduğunu biliyorsunuz. Kıvrak zekalı bir geliştirici bu konuya nokta atışı çözümü getirmiş ve eklenti yardımıyla arama sonuçlarında sayfaların thumbnail önizlemesini ekleyecek bir eklenti geliştirmiş.

SearchPreview ile artık arama sonuçlarında bulduğunuz sayfalara gitmeden önce içerde ne var ne yok veya sitenin şekli şemali yerinde mi şıp diye anlayabileceksiniz. Üstelik SearchPreview yalnızca Google ile de uyumlu değil. Bu Chrome eklentisini kullanarak Bing, Yahoo ve DuckDuckGo’ya da sayfa önizlemesi özelliği eklenmiş oluyor.

SearchPreview’a Chrome Web Mağazasından Ulaşın

#13- Buffer

Sitelerinizde yaptığınız paylaşımları tek seferde Facebook’a, Twitter’a Google Plus’a ve diğer tüm sosyal paylaşım platformlarında paylaşmaya ne derseniz? Buffer, aslında web sitesi olarak hizmet veren bir sosyal medya aracı ancak bu eklenti sayesinde Buffer bir Chrome eklentisine dönüşüyor ve paylaşım yapmak için Buffer’ın sitesini ziyaret etme zorunluluğunuz da ortadan kalkıyor.

Buffer ile dilerseniz içeriklerinizi hemen paylaşabilir, dilerseniz de ileri bir tarihe zamanlayarak gönderilerinizi yayınlayabilirsiniz. İçeriklerinizin ne kadar etkileşim aldığını da yine Buffer üzerinden zahmetsiz şekilde öğrenebilirsiniz.

Buffer’a Chrome Web Mağazasından Ulaşın

#14- Noisli

“Çalışırken müzik dinlemiyorum ama evin içinde sessizlik de sinirlerimi bozuyor.” diyenler için Noisli size doğal ses efektleri sunarak kafanızı dağıtmayı planlıyor. Noisli sayesinde odaklanma sorununuzu ortadan kaldırabilir, çalışırken ruhunuzu da dinlendirebilirsiniz. İçerisinde farklı mod ayarları bulunan Noisli’yi tarayıcınıza kurduktan sonra tek yapmanız gereken size uygun bir modu seçmek ve ruhunuzu Noisli Chrome eklentisine bırakmak.

Noisli’ye Chrome Web Mağazasından Ulaşın

#15- Open Screenshot

Open Screenshot, şimdiye kadar kullandığınız tüm ekran alıntısı araçlarını unutturabilecek bir Screenshot eklentisi. Open Screenshot yardımıyla anlık olarak Chrome üzerinden ekran görüntüleri alabilir, detaylı düzenlemeler yapabilir ve istediğiniz sosyal medya platformu üzerinden paylaşabilirsiniz. Open Screenshot’ın en önemli özelliği sınırsız Screenshot’ı bulut depolama servisi üzerinde ücretsiz olarak saklayabiliyor olmanızdır.

Open Screenshot’a Chrome Web Mağazasından Ulaşın

#16- Magic Actions for YouTube

YouTube üzerinden çalışmalar gerçekleştiren bir Webmastersanız bu eklenti sizin için mutlaka olmazsa olmaz olmalı. Magic Actions for YouTube eklentisi ile YouTube’un birçok özelliğini otomatikleştirerek YouTube deneyiminizi en üst seviyeye çıkarabilirsiniz. 

Otomatik olarak HD çözünürlüğü seçmek, farenin scroll’u ile ses seviyesini ayarlamak, tiyatro modu, gündüz gece modu, otomatik ekran görüntüsü, kullanıcı bilgisi gibi daha birçok özellik Magic Actions for YouTube eklentisinde sizi bekliyor.

Magic Actions for YouTube’a Chrome Web Mağazasından Ulaşın

#17- MightyText

Çalışırken aynı zamanda başka bir cihazla daha uğraşmanın ne kadar yıpratıcı olduğu malumunuz. MightyText eklentisi bu sorunu ortadan kaldırıp, SMS mesajları ve bildirimleri bilgisayar üzerinden kontrol etmeye yardımcı oluyor.

MightyText’i Google Chrome üzerine kurduktan sonra Android cihazınıza da kurmanız ve aralarında bağlantı kurmanız gerekiyor. Bağlantıyı tamamladıktan sonra telefonunuza gelen tüm bildirimlerinizi bilgisayarınızdan görebilir hatta SMS’lerinize MightyText üzerinden cevap verebilirsiniz.

MightyText’a Chrome Web Mağazasından Ulaşın

#18- Chrono Download Manager

Chrono Download Manager, Google Chrome’un varsayılan indirme yöneticisini daha gelişmiş özelliklerle sahip bir indirme yöneticisi yardımcısıyla değiştiriyor. Bu yardımcı sayesinde indireceğiniz dosyaları ve indirdiğiniz dosyaları organize edebiliyor, indireceğiniz dosyaları durdurabiliyor ve yeniden başlatabiliyor, hatta adetli indirme işlemi dahi gerçekleştirebiliyorsunuz.

Chrono Download Manager’i biz Webmasterlar için vazgeçilmez bir eklenti haline getiren özelliğiyse bir sayfanın içinde yer alan görsel dosyaları, ses dosyalarını ve video dosyalarını otomatik olarak bulup, bu dosyaları indirmemiz için bize olanak sağlamasıdır.

Chrono Download Manager’a Chrome Web Mağazasından Ulaşın

#19- Loom Video Recorder

Loom Video Recoder için popüler eklenti Lightshot’un video için tasarlanan sürümü diyebiliriz. Chrome üzerinden kolayca video kayıtları oluşturmanıza yardımcı olan eklenti pencere veya aktivitelerinizi kayıt ediyor. Ayrıca Web kamerasından da görüntü almaya imkan tanıyan Loom Video Recorder, çektiğiniz video için otomatik olarak herkesle paylaşabileceğiniz bir ulaşım linki oluşturuyor.

Loom Video Recorder’a Chrome Web Mağazasından Ulaşın

#20- Lazarus

Lazarus, en büyük korkulu rüyalarımızın kurtarıcısı olması amacıyla geliştirilmiş bir form kurtarma eklentisi. Büyük bir azimle ve özveriyle bir internet sitesinde formları doldurduktan sonra bazen internet sayfasında veya ağda gelen sorunlar nedeniyle tüm formu kaybediyoruz ki, bu durumda formu tekrardan baştan doldurmamız gerekiyor. 

Lazarus sizi bu dertten kurtararak formlarınızı sizin için geçici süreli olarak hafızasında tutuyor. Sayfanın boşa düşmesi veya bilgisayarınızda bir sorun meydana gelmesi durumunda tekrardan formu doldurmak yerine Lazarus yardımıyla formu olduğu gibi eski haline döndürebiliyorsunuz.

Lazarus’a Chrome Web Mağazasından Ulaşın

#21- Black Menu for Google

Google’ın servislerini çok sık kullanıyorsanız, Black Menu for Google eklentisi sayesinde tüm seçkin Google servislerine basit bir menü yardımıyla erişebilirsiniz. İçerisinde Gmail, YouTube, Google Araması, Google+, Google Haritalar ve Google Çeviri gibi birçok öne çıkan servisi barındıran Black Menu for Google ile artık her gün onlarca defa ziyaret ettiğiniz internet sitelerine Chrome’un sağ tarafından açılan basit ama fonksiyonel bir menü yardımıyla erişebilirsiniz.

Black Menu for Google’a Chrome Web Mağazasından Ulaşın

#22- Readism

Oldukça faydalı bir Chrome eklentisi olan Readism, giriş yaptığınız internet sitelerindeki metnin uzunluğunu saptayarak, bu metni okumak için ne kadar süreye ihtiyacınız olduğunu hesaplıyor. Eğer zaman yönetimi konusunda ciddi sıkıntılar çekiyorsanız ve açtığınız sayfadaki içeriği okumanızın ne kadar zamanınızı alacağını bilmek istiyorsanız Readism size fazlasıyla yardımcı olacaktır. 

Readism, sayfa içerisindeki tüm metinleri hesaplayarak bir tahmini süreçıkartmıyor. Daha çok okumaya yönelik bölümleri bazı kriterlere göre analiz ederek olası faktörleri göz önünde bulunduruyor. Sonuç olarak gerçek okuma süresine oldukça yakın zaman verilerini size sunuyor.

Readism’e Chrome Web Mağazasından Ulaşın

#23- Calculator

Calculator, isminden de anlayabileceğiniz üzere Chrome için temel fonksiyonlara sahip bir hesap makinesi eklentisi. Eğer çok sık derin hesaplamalar yapıyorsanız ve Google Arama üzerindeki hesap makinesi ya da işletim sisteminizdeki hesap makinesine erişmek sizin için fazlasıyla pratik değilse, Calculator’u kullanarak basit hesaplama işlerinizin tümünü kolayca halledebilirsiniz.

Calculator, gelişmiş fonksiyonlara sahip bir hesap makinesi değil. Dolayısıyla yalnızca basit hesaplama işlemleriniz için kullanılmaya uygun. Yine de tek bir tıkla Chrome’dan ayrılmadan kullanabileceğinizi düşünürsek Calculator oldukça pratik bir Google Chrome eklentisi.

Calculator’a Chrome Web Mağazasından Ulaşın

#24- smartUp Gestures

smartUp Gestures kolayca kişisel fare hareketleri oluşturabileceğiniz ve bu kısayollar sayesinde bazı istisnai işlemlerinizi pratik hale getirmenize yardımcı olacak bir Google Chrome eklentisidir. Bu eklenti yardımıyla bir makro misali fare hareketleri oluşturabilir ve bunların tekrarlanmasını sağlayabilirsiniz. Tamamen kişiselleştirilebilir ve tasaırmdan fonksiyona smartUp Gestures kesinlikle alanının en iyisi.

smartUp Gestures’a Chrome Web Mağazasından Ulaşın

#25- Autofill

Chrome zaten hali hazırda bir otomatik tamamlama özelliğine sahip ancak bu özellik yeteri kadar kullanılabilir değil. Autofill eklentisi, Chrome’un içinde varsayılan olarak yer alan otomatik tamamlama özelliğinin yerini alan ve formlarınızı çok daha doğru doldurmanıza yardımcı olan harika bir eklenti. Autofill, Chrome’un yerleşik otomatik tamamlayıcısının başarısız olduğu birçok form üzerinde harikalar yaratıyor, üstelik son derece güvenli bir eklenti.

Autofill’a Chrome Web Mağazasından Ulaşın

Öyle umuyoruz ki, bu liste ile iş yükünüzü bir nebze azaltmanıza yardımcı olacak eklentilerle sizi tanışmayı başarmışızdır :) Listeden hangi eklentiler favoriniz olmayı başardı ya da hangisi mutlaka kullanacağınızı düşünüyorsunuz?

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al