lostyazilim
tr.link

Authenticator Nedir? Authenticator Kodu ve Authenticator Kaldırma

Authenticator Nedir? Authenticator Kodu ve Authenticator Kaldırma

Authenticator, birçok sistemin kullandığı ve Türkçede İki adımda doğrulama olarak adlandırdığımız güvenlik protokolüdür. Authenticator ile herhangi bir hesaba giriş yaparken kullandığınız şifreniz haricinde ek olarak oluşturulacak bir şifreye ihtiyaç duyulur.

Bankalar, güvenli sistemler, Apple ve Google başta olmak üzere sayısız servis ve işletme iki adımda doğrulama sistemi kullanarak elde edilen güvenliği maksimum seviyeye çıkararak yetkisiz kişilerin hesaplara girmesinin önüne geçmektedir.

Peki, sistem nasıl işler? Authenticator’u hesabınızda aktif hale getirdikten sonra (Örnek olarak Google Authenticator’u kullanabilirsiniz.) sistem sizden ikinci bir doğrulamaya daha ihtiyaç duyacaktır. Bu doğrulama sıklıkla kullanıcıların cep telefonuna iletilen anlık olarak oluşturulan Authenticator kodundan ibarettir. Benzersiz ve anlık oluşturulan bu kodun yine belirlenen süre zarfında sisteme girilmesi gerekir. Şifre doğru girilmiş olsa dahi Authenticator kodunun doğru girilmemiş olması halindeyse sisteme giriş yapılamıyor. Yada istenen süre zarfı içerisinde şifre girilmezse oturum iptal ediliyor.

Authenticator Kodu

Authenticator kodu sistem tarafından random (rastgele) oluşturulan bir koddur. Kod bazen tamamen sayısal karakterlerden oluşurken bazense karışık olabilir. Oluşturulan her Authenticator kodu sadece tek bir oturum açma işlemini doğrulamak için oluşturulur. Sistem tarafından belirlenen süre içerisinde eğer kodun doğrulanması yapılması oturumu başarıyla açmak için tekrardan ikinci bir kodun talep edilmesi gerekebilir.

Google Nedir? Google'ın Kuruluşu ve Hikayesi
İlginizi Çekebilir!

Google Nedir? Google'ın Kuruluşu ve Hikayesi

4 Eylül 1998’de Kaliforniya’da "Don't be evil" (Kötü olma) sloganıyla kurulan Google, başta internet araması olmak üzere çevrimiçi bilgi dağıtımı ve reklam teknolojileri gibi birçok alana yatırımlar yapıp hizmet veren çok uluslu...

Authenticator Kaldırma

Sisteminizde tanımlı iki adımlı doğrulama seçeneğini kaldırmanız için her serviste farklı adımları takip etmeniz gerekir. Yine de temel hatlarıyla anlatacak olursak; kullandığınız servisin ayarlar menüsü içerisinden güvenlik sekmesini ziyaret edebilir, burada yer alan Authenticator yada İki adımda doğrulamayı devre dışı bırakabilirsiniz. Banka gibi yüksek güvenliğe ihtiyaç duyulan bazı sistemlerde Authenticator sistemini kullanmak zorunludur.  

Bu içerik size yardımcı oldu mu? WM Aracı içeriklerini kullanıcı odaklı iyileştirebilmemiz için geri bildirimde bulunabilirsiniz.
Aklına bir soru mu takıldı?

O Zaman Uzmana Sor!

Sorunuz yanıtlandığında size bir bilgilendirme maili ileteceğiz.

Uzmana Sorulanlar

  • 1 Yandex
    Edab Yandex kelime işlemci programı mı... Yandex
  • 2 Kelime İşlemci
    yağmur kelime işlemci programı hangi amaçla kullanırlır... Kelime İşlemci
  • 3 SIM Kilidi
    Azerbaycan Merhaba iphone 12 pro max markalı telefonum hiçbir simkartı desteklemiyor ve operatöre kilitli uyarı... SIM Kilidi
  • 4 Plaintext
    ömer aria yapay zeka bana bir html yazıyor. bunu nasıl görsel olarak görebilirim? teşekkürler... Plaintext
  • 5 Zenmate
    Adnan Özkayak zenmate kullanılırken bilgisayar veya cep telefonu devlet tarafından tesbit edilebilir mi?.Edilebili... Zenmate
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al