wmaraci reklam

Corona Nedir? Corona Ne Zaman Geçecek?

Corona Nedir? Corona Ne Zaman Geçecek?

Corona, dilimizde taç ve hale anlamına gelen İngilizce bir kelimedir. 2019 yılında ortaya çıkan ve 2020 yılında dünya genelinde doruk noktalarına ulaşan yeni nesil Coronavirüs’e de adını vermektedir. Bunun sebebi Coronavirüs ailesinin (Sars-Cov ve Sars-Cov-2) yüzey yapısının taç şeklini andıran çıkıntılara sahip olmasıdır. Bu yapısı virüse oldukça büyük bir avantaj sağlamaktadır, virüs hücreler üzerindeki gözeneklerden oldukça kolay bir şekilde, hücre gözeneklerine bu taçlarla tutunarak girebilmektedir.

Coronavirüs hakkında halk içerisinde bilinen pek çok yanlış bilgi de mevcut. Örneğin bir Meksika birası olan ve virüsle aynı ismi taşıyan alkollü içecek markasının, virüs çıkış kaynağı olduğu üzerine yanlış anlaşılmalar dünya gündeminde kısa süreli yer edinmişti. Daha büyük bir yanlış anlaşılma ise, virüsün yaşanan ilk Coronavirüs salgını ile karıştırılması üzerine oldu. Geçmişte yaşanan ile 2019 yılında başlayıp, 2020 yılında pandemi haline dönüşen Coronavirüs birbirlerinden farklı. Her ne kadar aynı virüs ailesine mensup olsalar da, Sars-Cov ve Sars-Cov-2 arasında oldukça ayırt edici farklılıklar mevcut.

Pandemi Nedir?
İlginizi Çekebilir!

Pandemi Nedir?

Pandemi, bir salgın bir hastalığın küresel ya da en azından kıtasal bir boyuta ulaşarak insanlığı ekonomik, politik ve sağlık yönünden etkilemesi durumuna verilen isimdir. Yeni Nesil Koronavirüs (Sars-Cov-2) öncesinde de pandemi sür...

Corona Ne Zaman Geçecek?

Virüslerin mutasyonları da biz insanlar gibi hayatta kalmak üzerine ilerler. Uzun vadede çoğu virüsün ölümcüllüğü azalır ama yayılma hızı artar. Koronavirüsü de farklı bir yol sergilemiyor. Şu ana kadar vaka sayıları dünya genelinde yüksek bir hızla artmış olsa da ölüm oranları bu vakalarla kıyaslandığında yavaşlayan bir ivmeye sahip. Yani evet, uzun vadede Kovid-19 yok olmayabilir ama korkmamıza gerek kalmadan da bu iş çözülebilir.

Diğer bir yandan dünya genelinde yapılan çalışmalar bizlere gösteriyor ki aşı çalışmaları olumlu sonuçlar vermekte. Dolayısıyla aşı bulunduğunda ve dünya üzerinde yeteri kadar insana aşılama işlemi gerçekleştirildiğinde, virüsün yayılma hızının önüne geçilebilmiş olacak. Bu sayede virüs yayılamadığı sürecin sonunda mutasyonunu farklı bir canlı türüne bulaşarak geçirecek ya da yok olacak. Böyle bir sürecin sonuna geldiğimizde de hastalıktan da yayılma hızıyla dünyaya bir pandemi sorunu yaratmış olan virüsten de kurtulmuş olacağız.

Net bir tarih verilemiyor olsa da hem mutasyondan kaynaklı sorunların azalıyor olması, hem de aşı konusundaki gelişmeleri göz önüne alırsak virüsün ömrünün kısaldığını söylemek mümkün. Bilim dünyasında yapılan çalışmalar, 2021 yılında hastalığın ortadan kalkabileceğini göstermekte.

Bu içerik size yardımcı oldu mu? WM Aracı içeriklerini kullanıcı odaklı iyileştirebilmemiz için geri bildirimde bulunabilirsiniz.
Aklına bir soru mu takıldı?

O Zaman Uzmana Sor!

Sorunuz yanıtlandığında size bir bilgilendirme maili ileteceğiz.

Uzmana Sorulanlar

  • 1 HTS Kaydı
    Abdullah İnstagram konuşmaları hts Ye yansırmı... HTS Kaydı
  • 2 Xing
    Zeynep Almanya'da hemşire olarak çalışmak için ilan vermek istiyorum... Xing
  • 3 YS Belgesi
    Mehmet Sami Merhaba, Kendi sunucum yok bir hosting firması bünyesinde barınmakta olan bir blog sitem var bunun i... YS Belgesi
  • 4 Home Ofis
    shahram montazeri dear sir, information was so clear and to the point thank you for that. opening the company is... Home Ofis
  • 5 Home Ofis
    HASAN Ben bir emekli teknik elemanım mesleğimi devam ettirmek için evimde faaliyatimi sürdürmek istiyorum.... Home Ofis
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al