Emülatör, eski zamanlarda tasarlanan macera oyunlarını, konsol oyunlarını ve diğer platformda çalışan oyunları bilgisayarınız veya mobil cihazınızda çalıştırmanıza olanak sunan aracı yazılımlardır. Örneğin başarıyla hazırlanmış bir Playstation Emülatörü sayesinde bilgisayarınızda Playstation oyunlarını çalıştırabilirsiniz.
Emülatörler platform ve cihaz desteği sorunun önüne geçebilmek için üretilirler. 90’lı yıllarda oldukça popüler olan Game Boy Advance’lerin içerisinde yer alan oyunların bilgisayar ve diğer oyun konsolu sürümleri ne yazık ki bulunmuyordu. Neyse ki geliştirilen emülatörler sayesinde bu oyunların dosyalarına erişebilen kullanıcılar oyunları bilgisayarları üzerinden destek sorunu çekmeksizin oynayabiliyordu.
Emülatör ile Oyun Açma
Aslında emülatörler sadece oyunlar aşamasında kullanılan yazılımlar değil ancak sıklıkla oyun dünyasında adının geçtiğini kabul etmemiz gerekiyor. Emülatörlerle oyun açmak oldukça kolay bir işlem olmasına karşın her seferinde izlenmesi gereken adım farklı olabilir. Yine de temel olarak mantığının aynı olduğunu düşünürsek şu adımları size önerebiliriz;
- İhtiyacınıza uygun bir emülatör yazılımı bulun ve indirin. Eğer Playstation oyunlarını bilgisayarda açmak istiyorsanız farklı bir emülatör kullanmanız gerekecek, Game Boy oyunlarını çalıştırmak istiyorsanız daha farklı bir emülatör gerekecektir. Emülatörler sadece belli platformlar düşünülerek geliştirilir. O nedenle ilk önce istediğiniz işi görecek emülatörü araştırma yaparak bulmanız gerekiyor.
- Emülatörün kullanma talimatını okuyun. Çoğunlukla emülatörleri başlatmak oldukça kolaydır File sekmesinden Open seçeneğini seçerek istediğiniz oyunun başlangıç dosyasını göstermeniz yeterlidir.
- İstediğiniz oyunun dijital dosyalarını edinin. Tam ve eksiksiz şekilde dosyaları edinmeniz emülatörün sorunsuz çalışabilmesi için oldukça önemlidir. Örneğin Game Boy oyunları için VBA uzantısına sahip bir dosya oyunun tüm içeriğini içerisinde barındırırken PS oyunları birçok dosya ve klasöre sahip olabiliyor.
Dijital Nedir?
Dijital, iki farklı sayıyı ifade eder. Biraz daha derine inecek olursak eğer dijital 1 ve 0 arasındaki veri ve işlemler topluluğudur. Bilgisayarlar ve akıllı cihazlar gibi dijital makinelerin ana yapısını oluşturan şey sadece ikili bir ...
Emülatör İndir
Bilgisayarınız için emülatör indirmek istiyorsanız öncelikle hangi ihtiyacınızı göreceğini belirlemeli ve ardından ihtiyaçlarınıza uygun emülaötr yazılımlarını aramalısınız. Eğer piyasada yer alan popüler emülatörlerden birini arıyorsanız o halde www.emulator-zone.com internet sitesini ziyaret ederek sol kısımda yer alan emülatörleri gözden geçirebilir ve istediğiniz emülatörü doğrudan sitenin sunucuları üzerinden indirebilirsiniz. Verdiğimiz kaynak site içerisinde;
- Nintendo
- GameCube
- Nintendo 64
- Gameboy
- Gameboy Advance
- Super Nintendo
- Nintendo NES
- Nintendo DS
- Nintendo Wii
- Nintendo WiiU
- Virtual Boy
- Sony
- Sony Playstation
- Sony Playstation 2
- Sony Playstation 3
- Sony PSP
- Microsoft XBox
- Microsoft XBox 360
- Sega
- Sega Dreamcast
- Sega Saturn
- Sega Genesis
- Sega Master System
- Sega Game Gear
- MAME
- Nebula
- Kawaks
- Android emülatörleri
- Macintosh emülatörleri
Gibi birçok emülatöre hemen ulaşabilirsiniz.