lostyazilim
tr.link

Xbox Nedir? Xbox Oyun Konsolu ve Xbox Modelleri

Xbox Nedir? Xbox Oyun Konsolu ve Xbox Modelleri

Xbox, Microsoft markası altında geliştirilmekte olan TV veya diğer dijital görüntü araçlarına bağlanarak çalıştırılabilen oyun konsolu serisidir. Xbox serisinin ilk ürünü “Xbox” adıyla 15 Kasım 2001 tarihinde çıkış yapmıştır. Daha sonradan seriyi takip eden Xbox 360 ve son olarak da 2013 Yılı içerisinde piyasaya sürülen Xbox One çıkış yapmıştır.

Xbox Oyun Konsolu

Xbox oyun konsolu serisi jenerasyon jenerasyon farklılıklarla üretilmiştir. Her çıkış yapan cihazın bir öncekine göre bazı keskin farklılıkları bulunurken en çok alt modeli bulunan cihaz ise Xbox 360 isimli modelidir. Aşağıda verilen model tanıtımları yalnızca ana modellerdir, ara modellerle aralında özellik farklılıkları olabilir.

Online Nedir?
İlginizi Çekebilir!

Online Nedir?

Online (Çevrimiçi), bir cihazın herhangi bir ağa veya internete olan bağlantısının aktif olması durumudur. Ayrıca günümüzde sıklıkla kullanılan bir terim haline gelen Online terimi insanlar için de kullanılmaktadır. Örneğin Faceb...

Xbox Modelleri

Şuana dek çıkmış olan Xbox serisi ürünleri ve modelleri şöyledir;

Xbox

Xbox, serinin ilk çıkış yapan konsolu olarak 15 Kasım 2001 tarihinde Kuzey Amerika'da, 22 Şubat'da Japonya'da ve 14 Mart 2002 tarihinde Avustralya ve Avrupa ülkelerinde satışına başlanmıştır. Altıncı jenerasyon oyun konsolu olarak çıkış yapan Xbox Amerika'da 1996'da satışı durdurulan Atari Jaguar'dan sonra Amerika'nın yeni üretimi olmuş ve kısa süre içerisinde yeni göz bebeği olmayı başarmıştır. API ve DirectX teknolojilerini kullanmakta olan konsol hızla yükselerek PlayStation 2 gibi popüler konsollarla yarışır hale gelmiştir. 2002 Yılında hayata geçirilen Xbox Live sonrasında Xbox oyuncuları online olarak da oyun oynayabilme şansına sahip olmuştur.

Xbox içerisinde 8 GB'lık bir depolama haznesine sahipti. O zamanın oyun konsolu teknolojileri düşünüldüğünde bir kısım konsollar sadece harici depolama üniteleri sayesinde 2 GB'a kadar destek sunabilirken Xbox'un kendiliğinden içerisinde yer alan depolama ünitesiyle 8 GB'lık bir alan sunması oyun konsolları konusunda devrim niteliğindeydi. Ayrıca Xbox rakiplerini geride bırakmayı planlayan Pentium III İşlemci, 250 Megahertz 3D grafik işlemcisi, DVD Sürücüsü, HDTV Desteği ve diğer birçok öne çıkan özelliği içerisinde barındırıyordu.

Xbox Windows bazlı bir platform üzerinde çalışıyordu ve içerisinde hem müzik hem de filmleri yürütmeye yardımcı olan bir medya oynatıcısı yer alıyordu. Xbox'ın popüler olduğu zamanlarda en çok bilinen oyunlar ise Dead or Alive 3, Halo: Combat Evolved ve Fuzion Frenzy isimli oyunlardır.

Xbox 360

Serinin bir sonraki jenerasyon ürünü olan Xbox 360, Kasım 2005 yılında Sony'nin PS3'ü ve Nintendo'nun Wii'sine rakip olarak geliştirilmiştir. 2013 Yılına kadar gerçekleşen satışlarda Xbox 360 dünya çapında 78.2 Milyon satış hacmini yakalamayı başarmıştır.

 Xbox 360'ın asıl işlevi oyun konsolu olmasına karşın aynı zamanda Xbox Music ve Xbox Video gibi servisler sayesinde hem bir Müzik oynatıcısı hem de gelişmiş bir video oynatıcısı özelliğiyle de kullanıcılarına hizmet vermiştir. Xbox 360, USB 2.0 teknolojisine sahip USB portlarına sahipken aynı zamanda gelişmiş bir WiFİ kartına ve 250 GB Depolama kapasitesine sahiptir.

Xbox 360 bir önceki ürün olan Xbox'a göre tamamen farklı bir fiziksel görünüme sahip olarak kullanıcıların karşısına çıkmıştır. Ayrıca bir önceki nesle göre çok daha gelişmiş özellikleri içerisinde barındıran Xbox 360, 3.2 GHZ trile-core işlemci, 10 MB DRAM grafik işlemcisi, 512 Megahertz RAM ve 12x okuma hızına sahip DVD-ROM'a sahiptir.

Xbox One

Xbox One, Kasım 2013 yılında Kuzey Amerika başta olmak üzere satışına başlanan ve şuan için Xbox serisinin çıkış yapmış olan en son ürünüdür. Rakibi olarak Sony'nin PS4'ü ve Nintendo'nun Wii U'su gösterilmektedir. Diğer Xbox ürünlerine göre Xbox One daha çok internet bazlı özellikleriyle öne çıkmaktadır. İçerisinde ekran kayıt etme ve yayınlama gibi birçok gelişmiş özellik yer almaktadır. Ayrıca Xbox One sesle de kontrol edilebilmektedir.

Bu içerik size yardımcı oldu mu? WM Aracı içeriklerini kullanıcı odaklı iyileştirebilmemiz için geri bildirimde bulunabilirsiniz.
Aklına bir soru mu takıldı?

O Zaman Uzmana Sor!

Sorunuz yanıtlandığında size bir bilgilendirme maili ileteceğiz.

Uzmana Sorulanlar

  • 1 IT
    Nasip Meraba.Teknolijiyi ve getirilerini severim bilgisayar oynamayi severim ama nasil yapildigi gelistiri... IT
  • 2 DRM
    ihsan drm li kitabı nasıl kindle den okuyabilirim... DRM
  • 3 BDSM
    Muhammed Askeri Yılmaz Bdsm de erkek ler Şub olabilir mi... BDSM
  • 4 HTTPS
    isa Https ile bazi sitelere ersim sagliyamiyorum ünlem isareti cikiyor ve https yazan kisim karalanmis c... HTTPS
  • 5 ASCII
    Serpil Çetin Yön işaretlerinin Ascıı kodu nedir?... ASCII
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al