wmaraci reklam

Scam Coin Nedir? Scam Coin’lerin Özellikleri ve Scam Coin Listesi

Scam Coin Nedir? Scam Coin’lerin Özellikleri ve Scam Coin Listesi

Scam Coin (Aldatıcı Coin), art niyetli geliştiriciler veya topluluklar tarafından geliştirilip yönetilen, dolandırıcılık amacıyla piyasaya sürülen kriptopara birimleridir. Scam Coin’ler belli kitleler tarafından, piyasa değeri göstermelik veya şişirme olarak sürülürler. Bu coin’lerin geliştiricileri henüz Coin halka açık kullanımına sunulmadan önce, kendileri için yüklü bir stok oluştururlar. Coin’ler piyasaya sürülmeden önce oluşturulan bu ön stok coin’lere ”Premined” adı verilir. Premined coin’lerde adil bir dağıtım söz konusu değildir. Bu kriptoparaların geliştiricileri, çeşitli haberlerle önce kendi coin’lerine dikkat çeker, coin değer kazandığındaysa kendi coin’lerini elden çıkarmak suretiyle, gelir elde ederler.

Kriptoparaların hiçbirinin merkezinin olmadığını biliyoruz. Zaten kriptoparaları yatırımcılar ve kullanıcılar için makul kılan da bu özellikleridir. Lakin, kriptoparalar merkez bağımsız olmalarına rağmen bir coin’in kimler tarafından geliştirildiği, ardında bir ekibin yer alıp almadığı, coin’in kriptopara borsasında karşılığının olduğunu bilmek önemlidir. kriptoparalar ancak bu şekilde topluluklar tarafından değer görüp, makul bir bedel üzerinden; alınabilir, satılabilir ve transfer etmek suretiyle kullanılabilirler.

Bir coin’e yatırım yapmak veya bir coin’i kullanmak istediğinizde, yatırımınızın riskini düşürmek için o coin’in scam coin olmadığından emin olmanız gerekir. Aksi halde yaptığınız tüm yatırımınız boşa gidebilir ve kriptoparalar takip edilemediği için yasal olarak başvuracağınız yetkili bir merci size yardımcı olmayabilir. Peki, bir coin’in scam coin olup olmadığını nasıl anlayabiliriz?

Scam Coin’lerin Özellikleri

Scam Coin olarak adlandırılan Coin’lerin tamamı, ustaca saklanma girişimlerine rağmen bazı benzer özellikler gösterirler. Yatırım yapacağınız veya kabul edeceğiniz bir kriptopara biriminin, bu karakteristik özellikleri sergilemesi, onun scam coin olduğuna işaret olabilir.

  • Gerçekçi Olmayan Yaklaşımlar: Kriptoparaların bugün, büyük bir güruh tarafından yatırım amacıyla kullanıldığını biliyoruz. Fakat bir kriptoparanın temel amacı hiçbir zaman “yatırım yap ve kazan” olmamalıdır. Güvenilir tüm kriptoparalar, bir ödeme kolaylığı ve transfer biçimi olarak sunulurlar. Eğer bir kriptopara birimi, kullanıcıları yerine yatırımcılarına sesleniyorsa scam coin olma ihtimali yüksektir. Zira, bu tarz bir alt coin yalnızca yatırım amacıyla oluşturulduğundan değersizdir. Tek başına yatırımcı yapmak isteyen kitlenin dikkatini çekmek, coin’i ödeme değil, yatırım aracına dönüştürür.
  • Bulut Madencilik Seçenekleri: “Mining” adı verilen madencilik işleminin amacı; kriptoparanın varlığına süreklilik kazandırmak ve ağın ihtiyaçlarını karşılamaktır. Güçlü bilgisayarlar yardımıyla yapıldığında verimli olan bu işlemler, “bulut madencilik” adı altında platformun kendisince sunulmamalıdır. Bir kriptopara birimi, bulut madencilik imkanı sunuyorsa, havuz sistemi ve alt üye sistemini de benimsemiştir. Bu sistemde; yeni alt üyeler edindiğiniz ve sisteme ödeme yaptığınız sürece, sizin yerinize çalışan bilgisayarlar olduğu öne sürülür. Ponzi Scheme (Ponzi Şeması) adı verilen bu işlem en yaygın scam örneğinidir. Gerçekçi olsa dahi, mademki sistem bulut madencilikle kendini idare edebiliyor, o zaman neden diğer madencilerin sisteme dahil olması beklensinki?
  • Bitcoin Yatırım Paketleri: Bitcoin yatırım paketi (BIP) adı altında sunulan paketler, küçük ödemeler karşılığında sürekli kriptopara edinebileceğiniz bir kazanç sistemidir. BIP paketleri ilk başlangıç aşamasında kârlı olabilirler. Bu paketlerle birlikte size günlük, haftalık veya aylık bazda ödeme garantisi sunulur. Yeni üyeler sistemde bulunduğu sürece karlı olan BIP sistemi, yeni üyelerin sayısı azaldıkça kârınızı düşürür ve en sonunda sıfırlar. Dolayısıyla coin’lerin kendilerinin yatırım paketleri oluşturması mantıksız ve gerçekdışıdır.
  • Kapalı Kaynak Kod: Bitcoin gibi tüm popüler ve kabul gören ödeme sistemleri, açık kaynak kodlu olarak geliştirilen yazılımlardır. Scam coin’ler size kaynak kodu sunmayı teklif etmedikleri gibi, sistemin nasıl çalıştığı hakkında son derece yüzeysel bilgiler sunar. İşleyişini ve kaynak kodunu bilmediğiniz bir sisteme yatırım yapmak; neresinde mayın olduğunu bilmediğiniz bir arazide yürüyüşe çıkmaya benzer. Oysa kaynak kodu, bu tarlanın mayın döşeme planı olarak kabul edebilirsiniz. Bu plan elinizde olursa, nereye basacağınızı bilir ve araziye güvenirsiniz.
  • Geliştirici Takımı ve Kuruluş Hikayesi: Her kriptopara birimi ayan beyan tanınan kişiler tarafından kurulmayabilir. Lakin, ekibin arkasında kimlerin olduğu bilinmeli, bunların güvenilirlikleri objektif şekilde sorgulamaya açık olmalıdır. Aksi taktirde bir alt coin’in Scam grup üyeleri tarafınca kurulup kurulmadığını anlamak imkansızdır.
  • Katılımcı Topluluğu: Bir coin’e dair katılımcı topluluklarının bulunması ve toplulukların aktif şekilde ulaşılabilir olması, coin’in değerini kamu gözünde ispatlamaya yardımcı olur. İnsanlar Coin hakkında konuşmuyor ve aktif topluluk grupları yoksa, o coin’in scam coin olma ihtimali yüksektir.

Scam coin’ler bazen yukarıda değindiklerimizin tümüne sahip olurken, bazen yalnızca biri veya birkaçına sahip olabilirler. Her ne olursa olsun, bir coin’in yukardaki karakteristik özelliklerden birine sahip olması, coin’in güvenilirliğine gölge düşürür.

DA Nedir? Domain Authority Yükseltme ve Domain Authority Sorgulama
İlginizi Çekebilir!

DA Nedir? Domain Authority Yükseltme ve Domain Authority Sorgulama

DA (Domain Authority), dünyaca ünlü SEO şirketi Moz tarafından geliştirilen ve internet sitelerinin SERP sayfasında birbirine karşı muhtemel üstünlüklerini tahmin etmeye yardımcı olan SEO skorudur. 0 ile 100 arasında derecelendirmeyle ...

Scam Coin Listesi

Yatırım yapmak veya satın almak istediğiniz coin’in scam olup olmadığını öğrenmek için birkaç farklı adımı takip edebilirsiniz. İlk adımda hemen bir önceki adımda belirttiğimiz: “Scam Coin’lerin Özellikleri” başlığımıza göz atın. Satın almak istediğiniz coin’in burada yer verilen karakteristik özelliklere sahip olup olmadıklarını göz atın. Kontrollerinizi yaptınız ancak hala belirsizlik ve kafanızda soru işareti varsa scam coin’leri teşhis etmek için yapabileceğiniz birkaç şey daha var.

  1. Toplulukta Yer Alın: Bitcoin için oluşturulan topluluklar ve forumlara dahil olup, şüphe duyduğunuz Coin hakkında diğer insanlara neler düşündüklerini sorun. Bunun için forumumuzun: https://wmaraci.com/forum/coinler.html bölümünü ziyaret edebilirsiniz.
  2. Popüler Scam Coin Listelerine Göz Atın: Yerli ve yabancı kaynakların tümünde popüler scam coin listesine ulaşabilirsiniz. Bu listelere göz atarak, şüphelendiğiniz coin’in listede yer alıp almadığını kontrol edin.
  3. “Is This a Coin Scam” Servisinden Faydalanın: “Is this a Coin Scam”, yani; “Bu kriptopara dolandırıcı mı” servisi, tüm dünyada scam coin’leri takip eden en aktif oluşumlardan biridir. Buraya tıklayarak ulaşabileceğiniz serviste 500+ coin listeleniyor. Is this a Coin Scam’i kullanarak bir coin’in; geliştirici takımına, internet sitesine, sistem dokümanına, kaynak koduna, kaynak kodda kullanılan programlama dillerine, piyasa değerine, piyasa geçmişine ve risk profiline göz atabilirsiniz. Bunların dışında platformda coin’ler için inceleme yapan kullanıcıların yorumlarından hareketle bir coin’in scam olup olmadığı yargısına varabilirsiniz.
Bu içerik size yardımcı oldu mu? WM Aracı içeriklerini kullanıcı odaklı iyileştirebilmemiz için geri bildirimde bulunabilirsiniz.
Aklına bir soru mu takıldı?

O Zaman Uzmana Sor!

Sorunuz yanıtlandığında size bir bilgilendirme maili ileteceğiz.

Uzmana Sorulanlar

  • 1 HTS Kaydı
    Abdullah İnstagram konuşmaları hts Ye yansırmı... HTS Kaydı
  • 2 Xing
    Zeynep Almanya'da hemşire olarak çalışmak için ilan vermek istiyorum... Xing
  • 3 YS Belgesi
    Mehmet Sami Merhaba, Kendi sunucum yok bir hosting firması bünyesinde barınmakta olan bir blog sitem var bunun i... YS Belgesi
  • 4 Home Ofis
    shahram montazeri dear sir, information was so clear and to the point thank you for that. opening the company is... Home Ofis
  • 5 Home Ofis
    HASAN Ben bir emekli teknik elemanım mesleğimi devam ettirmek için evimde faaliyatimi sürdürmek istiyorum.... Home Ofis
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al