wmaraci reklam

Web Host Nedir?

Web Host, barındırma şirketlerinin kullanıcılar veya işletmelere sunucularının kendi alanlarından belli bir bölümü kendi web siteleri yada servislerini sağlamaları için kiralamış oldukları sunucu alanıdır. Kullanıcılar Web host satın alarak sitelerinin dosyalarını bu alana yerleştirir ve internet dünyasındaki tüm kullanıcılar tarafından ulaşılabilir hale getirirler.

Web Hosting sunan firmalar bu alan için müşterilerden aylık veya yıllık sabit oranlı fiyat talep ederler. Alınan bu ödemenin karşılığında bu web alanı belirli sözleşme ve şartlar altında kullanıcının kullanımına sunarlar. Web hosting firması süreç boyunca hizmetin çalışması, sunucudan yer ayrılması, sunucunun masrafları gibi maliyetleri üstlenirler.

Web hosting sunucularında sunulan Uptime oranı genel olarak %99 oranıyla ifade edilir. Bu orana göre web sitesi sürekli olarak ulaşıma açık olacak ve aylık toplamda 45 dakika boyunca sunucuların bakım süreci nedeniyle internet sitesine erişim sağlanamayacak demektir. Web hosting’ler paketler halinde müşterilere sunulur ve verilen özelliklerin miktarı arttıkça talep edilecek ücret miktarı da artar. Tabii, firmaların sunucuları ve kaliteleri gibi kriterleri göz önüne aldığımızda bir hosting firmasının sattığı en ucuz paketin fiyatını bir diğer firmada en pahalı pakette görebilirsiniz.

Web Hosting servisleri yanlızca tek bir seçenekte sunulmamaktadır. Sunulan barındırma seçenekleri genel olarak şu şekildedir;

  • Paylaşımlı Web Hosting: Sizin sitenizle birlikte birçok web sitesinin aynı sunucu içerisinde yer almasıdır. Dolayısıyla bu durumda bir sitede meydana gelecek aksaklık sizin sitenizi de etkileyebilmektedir.
  • Reseller Hosting:  Bu pakette müşteriler Reseller’ın özellikleri dahilinde kendi kendilerine Web hosting hizmeti sağlayabilirler. Reseller’lar 20’li yılların başında küçük web sağlayıcılarının hosting satışı yapmak için kullandığı paketlerden biriydi. Günümüzdeyse daha çok birden fazla siteyi barındırmak için tercih edilen ucuz barındırma yöntemi olarak kabul görüyor.
  • Dedicated Hosting: Kullanıcı sunucunun bütün özelliklerini kullanabilme özelliklerine sahiptir. Yalnızca donanımlara kendisi sahip değildir.

Tüm bu hosting paketlerinin dışında VPS, VDS, Dedicated Server ve kiralık sunucu gibi daha birçok barındırma paketi seçeneği bulunur. Önemli olan elbette kullanıcıların ihtiyacı ve ihtiyacına yönelik barındırma çözümü seçimi yapmasıdır. Örneğin günlük 10 kişi giren bir web sitesi için sunucu kiralamak saçma ve gereksiz bir masraf olabilir.  Aynı şekilde günlük yüzlerce kişinin giriş yaptığı bir web sitesini hosting paketi içerisinde barındırmaya çalışmak da birçok sorunun ortaya çıkmasına neden olabilmektedir.

Bu içerik size yardımcı oldu mu? WM Aracı içeriklerini kullanıcı odaklı iyileştirebilmemiz için geri bildirimde bulunabilirsiniz.
Aklına bir soru mu takıldı?

O Zaman Uzmana Sor!

Sorunuz yanıtlandığında size bir bilgilendirme maili ileteceğiz.

Uzmana Sorulanlar

  • 1 HTS Kaydı
    Abdullah İnstagram konuşmaları hts Ye yansırmı... HTS Kaydı
  • 2 Xing
    Zeynep Almanya'da hemşire olarak çalışmak için ilan vermek istiyorum... Xing
  • 3 YS Belgesi
    Mehmet Sami Merhaba, Kendi sunucum yok bir hosting firması bünyesinde barınmakta olan bir blog sitem var bunun i... YS Belgesi
  • 4 Home Ofis
    shahram montazeri dear sir, information was so clear and to the point thank you for that. opening the company is... Home Ofis
  • 5 Home Ofis
    HASAN Ben bir emekli teknik elemanım mesleğimi devam ettirmek için evimde faaliyatimi sürdürmek istiyorum.... Home Ofis
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al