lostyazilim
tr.link

Whmcs Nedir? Whmcs Lisansı ve Whmcs Kurulumu

Whmcs Nedir? Whmcs Lisansı ve Whmcs Kurulumu

WHMCS, tüm gereklilikleri içerisinde barındıran hazır paket bir web hosting yönetim yazılımı, otomasyonudur. Online hizmetler ve özellikle Web barındırma (Hosting) hizmeti sunan firmaların kullanmayı tercih ettiği bir yazılım olan WHMCS sayesinde firmalar müşterilerine 50'nin üzerinde farklı ödeme yöntemi sunabilir, pratik şekilde faturalandırma işlemini tamamlayabilir ve müşterilerin ihtiyacı olan destek talebiyle çözüm masası konusunda pratik çözümler üretebilir.

WHMCS özelleştirilebilir bir yapıya sahip olduğu gibi geçmişten günümüze kadar müşterilerin deneyimleri düşünülerek geliştirilmiştir. Bir barındırma firmasının ihtiyacı olan her şeyi içerisinde barındırır ve size daha otomatikleşmiş bir düzen sunar.

WHMCS Lisansı

WHMCS gelişmiş bir otomasyon sistemi olduğu gibi kendine ait bir lisans ile korunmaktadır. WHMCS panelini web sitesine kurup, hosting firmasını yönetmek ve daha iyi bir çözüme sahip olmak isteyen kişilerin öncelikle bir adet WHMCS lisansı satın alması gerekmektedir. WHMCS Lisansları 15$ aylık ücretten başlayarak belli zaman aralıklarına belirlenmiş olan lisans ücretleri ile devam etmektedir.

Kendinize ait bir WHMCS lisansı satın almak veya fiyat tablosunu incelemek için https://www.whmcs.com/order/ internet sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Lisans Nedir? Lisans Alma ve Lisans Sorgulama
İlginizi Çekebilir!

Lisans Nedir? Lisans Alma ve Lisans Sorgulama

Lisans, yazılımların yasal kullanım haklarının belirlenmesi için alınan hakların sahipliğidir. Lisanslar belirlenen süre için belirlenen ücret şeklinde kullanıcıya sunulabildiği gibi ayrıca tek seferlik ödeme modelini de benimseyeb...

WHMCS Kurulumu

WHMCS Kurulum işlemini tamamlamak için ilk adımda kendinize ait bir lisans anahtarı edinin. Lisans anahtarınızı edindiyseniz şimdi https://download.whmcs.com/ internet adresini ziyaret ederek kurmak istediğiniz güncel WHMCS sürümünü indirin.

İndirme işlemi sonrasında kurulumun gerçekleştirilebilmesi için sunucunuz içerisinde Ioncube'un kurulu olması gerekiyor. Ioncube'un nasıl kurulacağını bilmiyorsanız http://docs.whmcs.com/Ioncube_Installation_Tutorial internet adresini ziyaret ederek kurulum işleminin nasıl gerçekleştirilebileceği hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Ioncube'un kurulum işlemini tamamladıktan sonra indirmiş olduğunuz WHMCS Client'ını bilgisayarınız üzerinde arşiv dosyası (zip dosyası) içerisinden çıkartın. WHMCS içerisinde yer alan configuration.php.new dosyasının adını configuration.php olarak değiştirin. Ardından WHMCS klasörü içerisinde yer alan tüm dosyaları eksiksiz olacak şekilde kurulumu yapmak istediğiniz hosting'e FTP yönetimiyle transfer edin.

Şimdi, http://www.websiteniz.com/whmcs/install/install.php dosyasına internet tarayıcınız aracılığıyla giriş yapın. Eğer bu aşamada sorun alıyorsanız Ioncube'un kurulumu doğru şekilde tamamlanmamış olabilir veya dosya yolu doğru olmayabilir. Hiçbir hata mesajıyla karşılaşmamanız durumunda WHMCS'nin kurulum yardımcısı ekranınıza gelecektir.

Bu aşamada ekran üzerindeki talimatları ve istenen dosya izinleri verdikten sonra kurulum işleminizi gerçekleştirin ve lisans anahtarınızın girişini yapmayı unutmayın. Kurulumunuzu sorunsuz şekilde tamamladıktan sonra sunucunuz üzerinden WHMCS'nin kurulum yani install klasörünü tamamen silin ve configuration.php dosyasının dosya iznini CHMOD 644 olarak ayarlayın. Artık WHMCS kullanıma hazır hale gelmiş demektir.

Bu içerik size yardımcı oldu mu? WM Aracı içeriklerini kullanıcı odaklı iyileştirebilmemiz için geri bildirimde bulunabilirsiniz.
Aklına bir soru mu takıldı?

O Zaman Uzmana Sor!

Sorunuz yanıtlandığında size bir bilgilendirme maili ileteceğiz.

Uzmana Sorulanlar

  • 1 IT
    Nasip Meraba.Teknolijiyi ve getirilerini severim bilgisayar oynamayi severim ama nasil yapildigi gelistiri... IT
  • 2 DRM
    ihsan drm li kitabı nasıl kindle den okuyabilirim... DRM
  • 3 BDSM
    Muhammed Askeri Yılmaz Bdsm de erkek ler Şub olabilir mi... BDSM
  • 4 HTTPS
    isa Https ile bazi sitelere ersim sagliyamiyorum ünlem isareti cikiyor ve https yazan kisim karalanmis c... HTTPS
  • 5 ASCII
    Serpil Çetin Yön işaretlerinin Ascıı kodu nedir?... ASCII
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al