WPA2 veya açılımıyla Wi-Fi Protected Access 2, kablosuz bağlantılar üzerinde güvenliği sağlayan ve aktarımların şifrelenerek gerçekleşmesine yardımcı olan bir güvenlik protokolüdür. Şuan için Wi-Fi güvenliği konusunda en çok tercih edilen ve en az güvenlik zafiyetine sahip olan şifreleme türüdür.
WPA2 Şifreleme
WEP şifreleme türü 1999 Yılının teknolojisiyle geliştirilmiş olması nedeniyle kablosuz bağlantılarda artık güvenli bir protokol olarak kabul görmüyordu. Bunun üzerine WPA2’nin bir önceki sürümü olarak kabul edilen WPA şifreleme standardı getirilerek uzun bir süre boyunca kablosuz bağlantılarda güvenlik sağlanabildi. Ancak WPA’nın da güncelleme zamanı gelmesiyle birlikte WPA2 şifreleme standardı getirildi ve 2004 yılından itibaren tüm cihazlar WPA2 sertifikasına sahip olmaya başladı.
WPA2 standardının getirilmesinden yalnızca 2 yıl kadar sonra yani 2006 yılında WPA2 kablosuz modemler ve routerlar için bir standart olarak kabul edildi ve bu tarihten itibaren çıkacak tüm kablosuz modemlerde WPA2 sertifikasının olması zorunlu kılındı.
2006 Yılından bu yana WPA2 kullanıcılar tarafından en çok tercih edilen güvenlik standartlarından biri olmayı başarmıştır. Öyle ki bugün dahi WPA2 aktif olarak on modemden sekizinde geçerli güvenlik standardı olarak kullanılmaktadır. Bazı şartların sağlanması halinde WPA2’nin de güvenlik açıklarının olduğu kabul görse de WPA2 hala WEP ve WPA standartlarına göre oldukça güçlü bir şifreleme protokolüdür. WPA2 eski şifreleme metotlarının aksine 256-bit şifreleme desteğine sahiptir ve eski standartlara göre yalnızca bu özelliğiyle bile fazlasıyla güvenli bir şifreleme metodudur.
DA Nedir? Domain Authority Yükseltme ve Domain Authority Sorgulama
DA (Domain Authority), dünyaca ünlü SEO şirketi Moz tarafından geliştirilen ve internet sitelerinin SERP sayfasında birbirine karşı muhtemel üstünlüklerini tahmin etmeye yardımcı olan SEO skorudur. 0 ile 100 arasında derecelendirmeyle ...
WPA2 Şifre Kırma
WPA2 Şifreleme başlığı içerisinde bu şifreleme standardının genel özelliklerinden etraflıca bahsettik ve WEP ile WAP gibi standartlara oranla neden daha kuvvetli bir yapıya sahip olduğuna değindik. Şuan için bilinen ve kullanılan yöntemlerle doğrudan yapılacak bir saldırı yardımıyla bir WPA2’nin şifresini kırmak neredeyse imkansıza yakındır. Ancak Brute Force şeklinde adlandırdığımız saldırı yöntemleriyle bir WPA2’nin şifresini tahmin etmek suretiyle ağa katılabilmek mümkündür.