netbozum
wmaraci reklam

Backup Nedir? Backup Alma ve Backup Programları

Backup Nedir? Backup Alma ve Backup Programları

Backup, bir web sitesinin yedeğini alma işlemidir. Her web sitesi en nihayetinde bir sunucu üzerinde depolanıyor ve hiç beklenmedik zamanlarda sunucuların arıza çıkartması veya web sitenizin üzerinde meydana getirilen bir değişiklik nedeniyle siteyi eski haline geri getirmeniz gerekiyor. İşte bu durumda Backup, yani yedekleri geri yükleyerek veri kaybını en aza veya sıfıra indirgeyebilmek mümkün hale geliyor.

Backup Alma

Web sitesinin yedeğini almanın en pratik ve uğraşsız yolu sitenin kullandığı hosting yönetim paneline giriş yapıp, bu kısım içerisinden yedek almaktır. Örneğin cPanel veya Plesk Panel gibi bilinen paneller içerisinden yedekleme sihirbazına giriş yaptıktan hemen sonra ister sitenizin tamamının yedeğini alabiliyor isterseniz de sadece veri tabanlarının veya dosyaların yedeklerini alabiliyorsunuz. Yedekleme sihirbazı üzerinden belirttiğiniz yöntemle ister backup dosyanızı direkt kendi FTP sunucunuz içerisinden indirebiliyor isterseniz de mail adresinize yedeğin gönderilmesini sağlayabiliyorsunuz. Daha sonradan herhangi bir sorun yaşandığında web sitenizin bu yedek dosyasını kullanarak tüm eski düzeninizi tekrardan geri getirebilmeniz mümkündür.

Panel Nedir?
İlginizi Çekebilir!

Panel Nedir?

Panel, yazılımcıların ve mühendislerin meydana getirmiÅŸ olduÄŸu, içerisinde belli opsiyonların ve ayarların yer almış olduÄŸu yönetim kısımlara verilen isimdir. Panel sözcüğü hem dilimizde hem de diÄŸer diller de artık kalıplaÅŸmÄ...

Backup Programları

Özellikle çok aktif ve sürekli içerik girişi yapan siteler içerisinde backup sıklığının günde bir gibi süreçler içerisinde yapılması olası aksilik durumunda yaşanacak veri kaybını en aza indirgemeye yardımcı oluyor. Fakat her gün yedekleme işlemi için oturup uğraşmak çoğu kişi için büyük bir zaman kaybı anlamına geliyor.  Kullanabileceğiniz Backup programları sayesinde ve özellikle wordpress kullanıcılarının faydalanabileceği plugin'ler sayesinde yedek alma işlemini tamamen otomatikleştirerek veri kaybını hem en aza indirebilir hem de zamanınızdan tasarruf edebilirsiniz.

Bu içerik size yardımcı oldu mu? WM Aracı içeriklerini kullanıcı odaklı iyileştirebilmemiz için geri bildirimde bulunabilirsiniz.
Aklına bir soru mu takıldı?

O Zaman Uzmana Sor!

Sorunuz yanıtlandığında size bir bilgilendirme maili ileteceğiz.

eclit

Uzmana Sorulanlar

  • 1 127.0.0.1
    Gizemli Şahıs 127.0.0.1 adresi localhostsa 127.0.0.1:"port" yazarsam local olur mu?... 127.0.0.1
  • 2 Bios Pili
    kazim toshiba bilgisayarımı açamıyorum .boot mgr eksik uyarısı çıkıyor.hard diski değiştirirsem düzelirmi... Bios Pili
  • 3 Nickname
    sevay Adım biraz farklı ve asla aklıma düzgün anlamlı güzel bir takma isim bulamıyorum yardıma ihtiyacım v... Nickname
  • 4 Behance
    CELAL BAYKAR merhaba, daha önce var olan behance hesabıma yeni resim yüklemek istiyorum, hesabım görünüyor ama de... Behance
  • 5 Paypal
    vasif Paypal kartı şimdi sipariş versem kaç güne gelir... Paypal
Site Ayarları
  • Tema SeçeneÄŸi
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al