Teknoloji ve fizik konusunda defalarca kez adı duyulan CERN; Conseil Européen pour la Recherche Nucléaire açılımının kısaltmasının baş harflerinden adını almaktadır. Türkçe anlamıyla Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi'ne denk gelen CERN tüm dünya tarafından bilinen dünyanın en büyük parçacık fiziği laboratuvarıdır. CERN'in esas temelleri 1949 yılında atılmış, kurulması ise 1954 yılına kadar sürmüştür. Aralarında ortak üye olarak Türkiye'nin de yer almış olduğu CERN'in 21 üye ülkesi vardır.
CERN Deneyi
CERN içerisinde yer alan 3000 personeliyle birlikte birçok farklı çalışma ve deneyi yapmaktadır. CERN deneyi olarak adlandırılan ve insanlık tarihi için en önemli deneylerden biri olarak kabul edilen deneyse dünyanın varoluşu ve daha birçok konu hakkında bilimle birlikte bilgi sahibi olabileceğimiz düşünülen fiziksel bir deneydir.
Bu deneyde yuvarlak biçimindeki tüplerin içerisine zıt yönlü proton parçacıkları yerleştirerek hızlandırılması sağlanır. Birbirinin zıttı yönünde hızlandırılan bu parçacıklar daha sonradan birbirleriyle çarpıştırılarak küçük bir enerji patlaması meydana getirilir. Bu patlama sırasında ortaya muazzam bir enerji çıktığı gibi aynı zamanda bu deney dünyanın nasıl var olduğu ve bir yaratıcının olup olmadığını sorgulama konusunda da bizlere birçok önemli detay vermektedir.
DA Nedir? Domain Authority Yükseltme ve Domain Authority Sorgulama
DA (Domain Authority), dünyaca ünlü SEO şirketi Moz tarafından geliştirilen ve internet sitelerinin SERP sayfasında birbirine karşı muhtemel üstünlüklerini tahmin etmeye yardımcı olan SEO skorudur. 0 ile 100 arasında derecelendirmeyle ...
CERN Nerede?
Romanların ve filmlerin içerisinde de defalarca kez yer verilenin aksine CERN sanıldığı gibi yer üstünde bulunan bir laboratuvar değildir. CERN'in olağanüstü laboratuvarları Fransa ile İsviçre sınırı üstünde ve yerin 100 metre altında yer almaktadır. CERN'in toplam uzunluğununsa 27 KM'yi geçtiği bilinmektedir.