wmaraci reklam

Digg Nedir? Digg Nasıl Kullanılır

Digg Nedir? Digg Nasıl Kullanılır

Kevin Rose tarafından 2004 yılında kurulan Digg, içeriğinin tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulduğu bir sosyal imleme servisi ve sosyal platformdur. Digg içerisinde içeriklerin üretimi ve kontrolleri tamamen Digg kullanıcılarına aittir.

SEO Nedir?
İlginizi Çekebilir!

SEO Nedir?

SEO (Search Engine Optimization), yani Arama Motoru Optimizasyonu, arama motorları için yapılan tüm iyileştirme çalışmalarına denir. SEO ile amaçlanan, web sitesini arama motoruna uygun şekilde düzenleyerek sitenin arama motoru açısınd...

Digg Nasıl Kullanılır?

Başta ABD olmak üzere Digg dünyanın en yoğun şekilde kullanılan İngilizce sosyal imleme platformlarından biri. Ülkemizde sosyal imlemenin mantığı birçok kullanıcı tarafından geç kavrandığı için ve yabancı dile aktif hakimlik oranı düşük olduğu için ne yazık ki Türkiye kullanıcılarının yalnızca küçük bir kısmı Digg üzerinde yer alıyor. Digg içerisinde yer alamayan kullanıcılar ise her gün paylaşılan binlerce harika içeriği kaçırıyor.

Üye olun

Digg’i kullanmaya başlamak için öncelikle ilk adımda kendinize bir hesap oluşturmanız gerekiyor. Digg’e giriş yaptıktan hemen sonra sağ üst köşede yer almakta olan “Sign In/ Sign Up” menüsünü kullanarak dilerseniz Google Plus, Facebook veya Twitter hesaplarınız yardımıyla kolaylıkla bir üyelik hesabı oluşturabilirsiniz.

Digg’in Mantığını Kavrayın

Hesabımızı oluşturduktan sonra artık Digg’i keşfetmeye başlayabiliriz. Digg’in işleyişi şu şekildedir; internet kullanıcıları gerçekten ilgisini çeken paylaşımları Digg üzerinden paylaşırlar. Daha sonrasındaysa diğer kullanıcıların da bu içerikle etkileşime girmesiyle Digg’in asıl kullanım temeli oluşturulmuş olur. Kullanıcıların paylaştığı içerikler kendi oluşturduğu içerikler olabilirken internette yer alan içerikler de olabilir.

Şimdi siz de bir Digg kullanıcısı olduğunuza göre artık dilerseniz “Submit Story” kısmından dikkatinizi çeken bir içeriği diğer Digg kullanıcılarıyla paylaşarak kullanıcıların bu içeriği görmesini ve etkileşimde bulunmasını sağlayabilirsiniz. Elbette Digg’in temel mantığı yalnızca içerikler oluşturmak değil, aynı zamanda oluşturulan içeriklerden de faydalanmak. Yani dikkatinizi çeken kategorileri ziyaret ederek siz de diğer kullanıcıların paylaşmış olduğu dikkate değer içerikleri görüntüleyebilir ve bu içerikler hakkında yorum yapabilirsiniz.

Digg’de Keşfedin

Digg üzerinde sizin paylaşmış olduğunuz herhangi bir paylaşımı görmek için doğrudan kendi profil sayfanızı ziyaret edebilirsiniz. Spesifik bir şeyler arıyorsanız o halde Digg’in arama kutusunu tıpkı Google’ın arama kutusu gibi kullanarak ilginizi çekecek içeriklere ulaşabilirsiniz. Şayet Digg’in kendi içerisinde ve her sayfa üzerinde yer alan arama butonunu yeterince işlevsel bulmuyorsanız o halde doğrudan Google’a giderek site:digg.com "Aranacak Konu" şeklinde arama yaparak da etkili sonuçlar elde edebilirsiniz.

Digg’in Faydaları Nelerdir?

Düzenli bir Digg kullanıcısı olduğunuzu göz önüne alacak olursak saymakla bitiremeyeceğimiz birçok faydası var. İçerikler konusunda altın madeni olarak kabul edilen Digg ile bulunması zor olan konularda hazırlanmış ders konuları, pratik ipuçları, dikkat çeken detaylar ve daha birçok şeye erişebilir önemli güncellemelerden kolayca haberdar olabilirsiniz.

Normal bir kullanıcının yanı sıra özellikle bir Webmaster ve Blogger iseniz o halde Digg’in sizin için olan önemi daha da çok artıyor.  Spordan tutun Teknolojiye kadar geniş kategori yelpazesine sahip ve milyonlarca kişinin oluşturduğu içerikler size harika içerik fikirleri sunabilir. Ayrıca kendi içeriklerinizi de Digg üzerinde paylaşarak kullanıcı geri dönüşleri elde edebilir ve sitenize SEO açısından +1 değer kazandırabilirsiniz.

Bu içerik size yardımcı oldu mu? WM Aracı içeriklerini kullanıcı odaklı iyileştirebilmemiz için geri bildirimde bulunabilirsiniz.
Aklına bir soru mu takıldı?

O Zaman Uzmana Sor!

Sorunuz yanıtlandığında size bir bilgilendirme maili ileteceğiz.

Uzmana Sorulanlar

  • 1 HTS Kaydı
    Abdullah İnstagram konuşmaları hts Ye yansırmı... HTS Kaydı
  • 2 Xing
    Zeynep Almanya'da hemşire olarak çalışmak için ilan vermek istiyorum... Xing
  • 3 YS Belgesi
    Mehmet Sami Merhaba, Kendi sunucum yok bir hosting firması bünyesinde barınmakta olan bir blog sitem var bunun i... YS Belgesi
  • 4 Home Ofis
    shahram montazeri dear sir, information was so clear and to the point thank you for that. opening the company is... Home Ofis
  • 5 Home Ofis
    HASAN Ben bir emekli teknik elemanım mesleğimi devam ettirmek için evimde faaliyatimi sürdürmek istiyorum.... Home Ofis
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al