lostyazilim
tr.link

Makale Nedir? Makale Örnekleri ve Makale Nasıl Yazılır?

Makale Nedir? Makale Örnekleri ve Makale Nasıl Yazılır?

Makale, herhangi bir konu hakkında bir düşünceyi savunmak, kabul ettirmek ve açıklamak amacıyla yazılan yazılara denir. Makaleler bir kitap içerisinde yayınlanabileceği gibi dergi ve gazetelerin içerisinde de yer alabilir. İnternet dünyasında bahsi geçen makalelerse bir konu hakkında bilgi verdiği ve bir şeyleri kanıtlama kaygısı güttüğü için makale adıyla kullanılmaktadır. Ancak elbette edebi makalelerle internet dünyası üzerindeki makalelerin içerisinde farklılıklar vardır.

Makale Örnekleri

Makalelerin örneklerini en çok dergilerde görebilirsiniz. Zira dergiler içerisinde yayınlanan yazılar hem kullanıcıya belli bir konu hakkında bilgi vermeyi hem de aynı zamanda o bilginin doğruluğunu ispatlamaya çalışan yazılardır. Örneğin “Harddisk’in fonksiyonu nedir?” başlıklı bir makale size tam olarak bir makalenin olması gerektiği formunu gösterebilecektir.

Aynı şekilde WM Aracı içerisinde Nedir kategorisi altında yayınlanan yazıların da büyük çoğunluğunu makale kısmına dahil edebiliriz. Çünkü bu yazılar kullanıcıya bilgi vermeyi amaçlamakta, bilimsel verilerden yararlanmakta ve bir gerçeği kabul ettirme kaygısı taşımaktadır.

DA Nedir? Domain Authority Yükseltme ve Domain Authority Sorgulama
İlginizi Çekebilir!

DA Nedir? Domain Authority Yükseltme ve Domain Authority Sorgulama

DA (Domain Authority), dünyaca ünlü SEO şirketi Moz tarafından geliştirilen ve internet sitelerinin SERP sayfasında birbirine karşı muhtemel üstünlüklerini tahmin etmeye yardımcı olan SEO skorudur. 0 ile 100 arasında derecelendirmeyle ...

Makale Nasıl Yazılır

Makale yazmak ve iyi makale yazmak arasında keskin bir farklılığın olduğu doğrudur. İyi bir makale, bir makalenin olması gereken özelliklerini taşıyan, bilimsel verilerden faydalanan ve görsellerle anlatımı kuvvetlendirilmiş olan makalelerdir. Makalelerin uzunluğu her zaman doyuruculuğunu arttıran bir unsur değildir. Bazen bazı yazılar size birkaç paragrafla bütün bir sistemi anlatırken bazen koca bir kitap dahi sistemi anlatma konusunda eksik kalabilir. Makale yazarken daima aşağıdaki maddelere özen göstermeye çalışarak ilk makalelerinizi yazmaya başlayabilirsiniz. Unutmayın, makale yazmak tıpkı bir araç kullanmaya benzer. Ne kadar çok kullanırsanız o kadar çok ustalaşır ve cümleleri doğru şekilde kullanabilirsiniz.

  • Makalenizin amacı bilgi vermek olsun ve mutlaka spesifik bir konu üzerine yoğunlaşsın.
  • Makalenizin mutlaka bir başlığı olsun.
  • Öne sürülen düşünceleri çoğunlukla bilimsel kaynaklardan alıntılar yaparak süsleyin ve doğruluğunu ispatlamak için tezler ileri sürün.
  • Makalenizin kısalığına veya uzunluğuna bağlı kalmayın. Bazı konular birkaç cümleyle bazı konular onlarca paragrafla ancak anlatılabilir.
  • Konuyla ilgisi olmayan bilgileri makale içerisinde vermekten kaçının.
  • Makale sonunda mutlaka kaynaklara yer verin ve makalelerinizin doğruluğunu ispatlamış olun.
Bu içerik size yardımcı oldu mu? WM Aracı içeriklerini kullanıcı odaklı iyileştirebilmemiz için geri bildirimde bulunabilirsiniz.
Aklına bir soru mu takıldı?

O Zaman Uzmana Sor!

Sorunuz yanıtlandığında size bir bilgilendirme maili ileteceğiz.

Uzmana Sorulanlar

  • 1 Kelime İşlemci
    yağmur kelime işlemci programı hangi amaçla kullanırlır... Kelime İşlemci
  • 2 SIM Kilidi
    Azerbaycan Merhaba iphone 12 pro max markalı telefonum hiçbir simkartı desteklemiyor ve operatöre kilitli uyarı... SIM Kilidi
  • 3 Plaintext
    ömer aria yapay zeka bana bir html yazıyor. bunu nasıl görsel olarak görebilirim? teşekkürler... Plaintext
  • 4 Zenmate
    Adnan Özkayak zenmate kullanılırken bilgisayar veya cep telefonu devlet tarafından tesbit edilebilir mi?.Edilebili... Zenmate
  • 5 Warez
    SADULKUR Warez'in insanlara ne gibi faydaları var... Warez
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al