Vlog, yazılı internet günlüğü olan web bloglarının yerini alması düşünülen ve konuları videolar ile işleyen tek kişi veya bir ekip tarafından oluşturulan yeni nesil video bloglarına verilen isimdir. Yeni sosyal medya düzeninin ortaya çıkmasıyla birlikte insanlar artık uzunca yazıları okumak yerine daha eğlenceli ve kısmen kuvvetli anlatımlı yeni nesil video bloglarını izlemeyi tercih etmeye başladı. Buda yazılı blogların videolu şeklini yani vlogları ortaya çıkarttı. Özellikle YouTube'un ülkemize getirmiş olduğu AdSense reklam ortaklığından sonra ülkemizde de vlogların sayısı her geçen gün biraz daha artmaktadır.
Vlog Konuları
Vloglar da tıpkı bloglarda olduğu gibi belli bir ana temanın etrafında konularını sürdürmeyi tercih ederler. Amatör yapım vloglar daha basit konuları işlerken profesyonel olarak bu işi yapan ve arkasında kuvvetli bir ekip bulunan gruplar çok konulu bir vlog'da meydana getirebilirler. İşin özü olarak şunu diyebiliriz ki vloglar da tıpkı bloglar gibi özgürdür. Yayın yapmak isteyen kişinin konusuna göre yönlenir ve şekil alır.
Reklam Nedir? Reklam Nasıl Yapılır ve Ne işe Yarar?
Reklam, herhangi bir ürünü, hizmeti veya kuruluşu insanlara tanıtmak ve gönüllü olarak insanları bu sergilenen şeyden faydalanmasına teşvik etmek için yapılan hareketlerin tümüdür. Reklam bazen televizyon ekranında gördüğümüz b...
Vlog Kamerası
İlk olarak Amerika'da ortaya çıkmaya başlayan vloglarda kişiler yalnızca basit görüntü kapasitesine sahip bir webcam (web kamerası) karşısına çıkıyor ve konuyu işleyip, vlog'u sonlandırıyordu. Artık günümüzde ise kaliteli vlogların arasında yer alabilmek için kullanıcılara en azından 720P'ye kadar görüntü kalitesi sunabilecek yarı profesyonel veya tam profesyonel çekim kameraları kullanılıyor.
Başlangıç aşamasında birçok blogcunun popüler tercihi ise uygun fiyatı ve bol parça seçeneği sunduğu için CANON EOS 550D gibi yarı amatör fotoğraf makinaları oluyor.