wmaraci reklam

Bakteri Nedir? Bakterilerin Özellikleri Nelerdir?

Bakteri Nedir? Bakterilerin Özellikleri Nelerdir?

Bakteri, tek hücreli mikroorganizmalar ailesinin üyelerine verilen bir diğer isimdir. Bu grubun üyeleri genel olarak ortalama birkaç mikrometredir. Bakteri olarak adlandırılan bu hücreler vücutlarımız için kimi zaman faydalı, kimi zaman zararlı ve kimi zamansa etkisiz olabilmekte. Aynı zamanda bakteri türlerinin bazılarının varlığı, diğerlerini etkileyebilmekte ve bu durum da antibiyotiklerin bulunmasında etkili olmuştur. Bu durumu kısaca özetlemek gerekirse, bazı bakterilerin varlığı, diğer bakterilerin azalmasına neden oluyor. Antibiyotikler zararlı bakterileri bu şekilde vücuttan defetmeyi ya da sayılarını azaltmayı hedeflerler.

Bakterilerin Özellikleri

Bakterilerin görsel görünüm olarak da farklı çeşitleri bulunmaktadır. Kimileri yuvarlak ve küresel bir formdayken, kimileri bir çubuğu andıracak şekilde uzun ve hallice ince olabilirler. Bu tek hücreli canlıların işlevleri de birbirlerine göre farklılıklar gösterebilir. Mesela bazı bakteriler fotosentez işlemi gerçekleştirebilmekteyken, bazıları da bulundukları ortama renk verebilmektedir. Aynı zamanda aktif olarak hareket edebilen bakteriler de mevcuttur. Bu bakteriler, yapılarındaki kamçı, kuyruk, uzuv benzeri yapıları sayesinde hareket ederler. Diğer bakteriler ise ancak pasif olarak konum değiştirebilirler. Yani yer değiştirmeleri dış bir etkene bağlıdır.

Virüs Nedir? Virüs Programları ve Virüs Temizleme
İlginizi Çekebilir!

Virüs Nedir? Virüs Programları ve Virüs Temizleme

Virüs, tıpkı gerçek anlamdaki biyolojik virüsler gibi benzeri bir işleyişe sahip olan bilgisayar yazılımlarıdır. Kötü niyetli kişiler tarafından oluşturulan virüsler giriş yaptıkları sistemler içerisinde kullanıcının haberi ol...

Bakteriyel Enfeksiyon

Hastalıklara genellikle virüsler ve bakteriler sebep olabilmektedir. Fakat ikisinin birbirinden farkına dikkat etmek de oldukça önemlidir. Zararlı bakteri ve virüslerin vücuda girmesi ve çoğalmaya başlaması durumunda oluşabilecek sorunların çözümleri de birbirlerinden farklıdır.

Bakterilerin sebep olduğu hastalıklar antibiyotikler ile giderilebilmektedir. Çünkü bakterilerin vücuttaki uygun ortamları sağladıklarında hızlıca çoğalmaları ve hastalık yaratma durumunun önüne bu ilaç türüyle geçilebilmektedir. Fakat virüs kaynaklı rahatsızlıklarda aynı durum söz konusu değildir. Bakteriyel enfeksiyon da bakterilerin vücudumuzun belli bir noktasında oldukça yüksek sayılara ulaşacak kadar çoğalmasıyla oluşan enfeksiyonel duruma verilen isimdir. Doktorunuza başvurmanız durumunda çeşitli antibiyotiklerle rahatsızlığınızı gidermeye çalışacaktır. Yine de kendinize teşhis koymaktansa doktorunuza danışmanızı özellikle tavsiye ederiz.

Bu içerik size yardımcı oldu mu? WM Aracı içeriklerini kullanıcı odaklı iyileştirebilmemiz için geri bildirimde bulunabilirsiniz.
Aklına bir soru mu takıldı?

O Zaman Uzmana Sor!

Sorunuz yanıtlandığında size bir bilgilendirme maili ileteceğiz.

Uzmana Sorulanlar

  • 1 HTS Kaydı
    Abdullah İnstagram konuşmaları hts Ye yansırmı... HTS Kaydı
  • 2 Xing
    Zeynep Almanya'da hemşire olarak çalışmak için ilan vermek istiyorum... Xing
  • 3 YS Belgesi
    Mehmet Sami Merhaba, Kendi sunucum yok bir hosting firması bünyesinde barınmakta olan bir blog sitem var bunun i... YS Belgesi
  • 4 Home Ofis
    shahram montazeri dear sir, information was so clear and to the point thank you for that. opening the company is... Home Ofis
  • 5 Home Ofis
    HASAN Ben bir emekli teknik elemanım mesleğimi devam ettirmek için evimde faaliyatimi sürdürmek istiyorum.... Home Ofis
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al