Laptop Nedir?

Laptop Nedir?

Laptop, taşınabilir özelliği bulunan, bununla birlikte klavye, ekran gibi bileşenlerle birlikte gelen, şarjlı bir kişisel bilgisayardır. Touchpad isimli bir imleç yöneticisi bulunduran bu bilgisayar türü mobil kullanıma olanak sağlar. Küçük boyutu, hafif tasarımı ve her özelliği tek başına barındırıyor olması nedeniyle bilgisayar kullanıcıları tarafından sevilen laptoplar seneler içerisinde kendilerini geliştirmeyi de sürdürmüşlerdir.

Laptoplar bir bilgisayarın ihtiyaç duyabileceği anakart, işlemci, bellek ve ekran kartı gibi iç donanımlara da sahiplerdir. Bu durum her ne kadar başlangıçta bu taşınabilir bilgisayarları öne çıkartıyor olsa da yıllar içerisinde geliştirmenin daha zor bir hale gelmesi nedeniyle sorun yaratabilmektedir. Ayrıca batarya kapasitelerinin gelişmiş olması, boyutu gibi unsurlar da düşünüldüğünde Laptop teknolojisinin maalesef ilerlemesi gereken yolun uzun olduğunu gözlemlemek hiç de zor değil. Bataryanın yaratabildiği çeşitli sıkıntılardan ötürü birçok kullanıcı bu PC’leri bataryasını sökerek kullanmayı tercih edebiliyor.

İyi birçok yönü ile birlikte, dezavantajlarından da kısaca bahsettiğimize göre akıllarda en çok soru işareti oluşturan konulardan bir diğerine de yakından bakabiliriz.

DA Nedir? Domain Authority Yükseltme ve Domain Authority Sorgulama
İlginizi Çekebilir!

DA Nedir? Domain Authority Yükseltme ve Domain Authority Sorgulama

DA (Domain Authority), dünyaca ünlü SEO şirketi Moz tarafından geliştirilen ve internet sitelerinin SERP sayfasında birbirine karşı muhtemel üstünlüklerini tahmin etmeye yardımcı olan SEO skorudur. 0 ile 100 arasında derecelendirmeyle ...

Laptop vs Desktop

Masaüstü bilgisayarları da taşınabilir olanları da öne çıkartan ve geriye düşüren pek çok nokta var. Bundan ötürü tam bir kazanandan ya da kaybedenden bahsedebilmek oldukça güç durumda diyebiliriz. Biz de bu durumu göz önünde bulundurarak hareket edeceğiz. Yani tercih yapmanızda kolaylık sağlayabilecek birkaç konuya değineceğiz ama bir kazanan belirlemeyeceğiz. Seçimi yapmak sizlerin elinde olacak.

Laptopların iyi yönleri: Günümüzdeki laptoplar oldukça zarif yapılarıyla gün içerisinde farklı konumlarda kullanmaya oldukça müsaitler. Bununla birlikte teknolojinin gelişmesiyle birlikte aradaki donanım ve güç farklılıkları da kendisini eskisi kadar hissettirmiyor. Gerek bataryası, gerekse fiş yapısı sayesinde elektrikle alakalı yaşanabilecek sorunlarda bu bilgisayarların daha güvende olduğunu da söyleyebiliriz. Ayrıca kompakt yapıları sayesinde birçok çevre bileşenini ayrıca alma derdinden de müşterileri kurtarıyor.

Desktopların iyi yönleri: Geliştirilebilir yapıları sayesinde uzun yıllar kullanıma elverişliler. Parçalarına ayrı ayrı müdahale edebilmenin oldukça kolay olduğunu söylemeliyiz. Ayrıca ayrı ayrı donanımlar kullanmanın getirdiği bir diğer fayda da bir sorun yaşandığında tüm cihazın etkilenmemesi. Birçok bilgisayar kullanıcısı tıpatıp eşdeğer iki bilgisayardan birisi desktop, diğeri ise laptop iken masaüstü bilgisayarın daha verimli çalıştığını belirtmekte.

Laptopların kötü yönleri: Her ne kadar taşınabilir olsalar da HDD’ye sahip bilgisayarları taşırken oldukça nazik davranmak gerekiyor, bütün verilerimizi kaybetmek istemeyiz sonuçta değil mi? Ayrıca Desktoplarda toplama bilgisayar satın alınabiliyorken taşınabilir bilgisayarlarda markalara ve fiyatlarına bağımlı olmak da oldukça üzücü. Ayrıca şarjı tüketirken kullanmaya izin verse de verimden kesinti yapıyor olması da laptopların dezavantajları arasında sayılabilir.

Desktopların kötü yönleri: Oldukça ağır yapılarından dolayı ev içerisinde dahi konumlarını değiştirmek bir külfet haline gelebiliyor. Tabii bunda ayrık parçaların kapladığı yerin de önemli bir payı var. Ayrıca donanımı ayrı ayrı parçalarla alıyor olmak fiyatta yarattığı avantajlı durumu da ortadan kaldırabiliyor ve ilk defa bilgisayar alacak birisi için işleri daha karmaşık bir hale getirebiliyor.

Bu içerik size yardımcı oldu mu? WM Aracı içeriklerini kullanıcı odaklı iyileştirebilmemiz için geri bildirimde bulunabilirsiniz.
Aklına bir soru mu takıldı?

O Zaman Uzmana Sor!

Sorunuz yanıtlandığında size bir bilgilendirme maili ileteceğiz.

Uzmana Sorulanlar

  • 1 IT
    feride Marmara univ.Gazetecilik mezunuyum IT de hangi alanlarda çalışma imkanımız olur acaba?... IT
  • 2 Fiverr
    Mehmet Ege Yetiş Sitede kart onaylaması yapmak istedim ve benden bir miktar para ödeme yapmamı istedi (önce 145 daha ... Fiverr
  • 3 Alfanümerik
    bilal Merhaba Lütfen 8-32 karakter uzunluğunda alfasayısal karakterlerden oluşan bir kombinasyon girin. ... Alfanümerik
  • 4 Onlyfans
    tarık Onlyfanta bedava sayfalara abone olmak için bile olsa kart bilgisi istiyor 10 centlik ödeme almak iç... Onlyfans
  • 5 Warez
    seyhun Warez reklam türleri için liste verebilir misiniz?... Warez
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al