PHP-Fusion, hem küçük boyutu hem de ücretsiz olmasıyla dikkat çekmeyi başaran açık kaynak kodlu bir (CMS) içerik yönetim sistemidir. İlk defa Nick Jones tarafından PHP programlama dili kullanılarak temelleri atılan PHP Fusion daha sonradan topluluk geliştirilmesiyle gelişimini devam ettirmiştir. 7.00 Sürümüne kadar GNU lisansı kapsamı altında dağıtılan PHP Fusion daha sonraki sürümlerinde Affero General Public Lisence ile dağıtılmaktadır.
Web arayüzlü kullanıcı kontrol ara birimi sayesinde hem kolay hem de etkili şekilde kullanılabilen PHP Fusion, eklenti ve tema paketleri sayesinde kullanıcının isteğine göre her tarza ve özelliğe ayak uydurabiliyor.
PHP-Fusion İndir
PHP Fusion'u indirmek için php-fusion.co.uk 'e girdikten sonra sağ üst köşede yer almakta olan Download butonuna tıklayabilirsiniz. Ayrıca sitenin üst kısmında yer alan Download menüsünün içerisine girerek PHP Fusion için temalar, eklentiler ve dil paketlerini de indirebilirsiniz.
Download Nedir? Download Manager ve Download Programları
Download, uzak sunucuda bulunan bir dosyayı bilgisayarınıza veya cihazınıza kopyalamak/indirmektir. Download, yani indirme işlemi sadece internet sunucuları üzerinden gerçekleştirilir ve farklı protokoller eşliğinde indirme işlemi tamam...
PHP-Fusion Kurulumu
PHP Fusion'ı kurmak için sunucunuzun Linux, Apache, PHP özelliklerini barındırması tavsiye ediliyor. Sistem gereksinimi olarak ise en az PHP sürümünüzün PHP 5.3.4 veya üzeri olması, MySQL'in ise MySQL 4.1 veya üzeri olması gerekiyor.
PHP-Fusion'u kurmak için sistem gereksinimleriniz de herhangi bir sorun yoksa indirmiş olduğunuz paketi arşivden çıkartın ve sunucunuza FTP yardımıyla veya farklı bir yöntemle atın. Dosyaların transfer işlemi tamamen sonlandığında aşağıdaki klasörlerin yazma iznini (CHMOD) 777 olarak ayarlayın;
administration/db_backups/
downloads/
downloads/images/
downloads/submissions/
downloads/submissions/images/
forum/attachments/
ftp_upload/
images/
images/imagelist.js
Images/articles/
images/avatars/
images/news/
images/news/thumbs/
images/news_cats/
images/photoalbum/
images/photoalbum/submissions/
config.php
Kurulum işlemine başlamadan önce ayrıca “_config.php” isimli dosyanın adını “config.php” olarak değiştirmeyi unutmayın!
Bu adımdan sonra kullandığınız web tarayıcısını açın ve web sitenizin hangi dizini içerisine PHP Fusion dosyalarını attıysanız o dizine giriş yapın. Eğer ana dizine attıysanız doğrudan web site adresinizi yazarak kurulum yardımcısına ulaşabilirsiniz. Eğer bu şekilde denemenize karşın otomatik kurulum ekranına ulaşamıyorsanız siteadresinizi.com/setup.php/setup.php olarak kurulum ekranına giriş yapmayı deneyebilirsiniz.
Eğer kurulum ekranı karşınıza geldiyse artık Türkçeleştirme işlemine de geçiş yapabiliriz. https://www.php-fusion.co.uk/downloads.php#langpacks adresine giriş yaptıktan sonra Türkçe veya kullanmak istediğiniz diğer dil paketini seçin. İndirdiğiniz klasörü PHP Fusion'un doğru dizinine yerleştirin.
Bu aşamadan sonra kurulum yardımcısı sizden artık veritabanı bilgilerinizi ve diğer bilgileri isteyecektir. PHP Fusion'un doğru şekilde kurulması için web hostinginizin kontrol paneline giriş yapın ve PHP Fusion için önce bir MySQL kullanıcısı daha sonraysa MySQL veritabanı oluşturun. Artık tüm bu bilgileri kullanarak basit bir şekilde PHP Fusion'ın kurulumunu tamamlayabilirsiniz.
PHP Fusion hakkında daha fazla bilgi ve sorularınız için WM Aracı'nın PHP-Fusion kategorisini ziyaret edebilirsiniz:
- PHP-Fusion: https://wmaraci.com/forum/phpfusion.html