freelance iş ilanları

Download Nedir? Download Manager ve Download Programları

Download Nedir? Download Manager ve Download Programları

Download, uzak sunucuda bulunan bir dosyayı bilgisayarınıza veya cihazınıza kopyalamak/indirmektir. Download, yani indirme işlemi sadece internet sunucuları üzerinden gerçekleştirilir ve farklı protokoller eşliğinde indirme işlemi tamamlanabilir. İndirme işlemi sırasında dosyanın yer aldığı protokole göre HTTP, FTP, MMS ve RTSP gibi birçok farklı protokol indirme işlemi sırasında kullanılabilir. İndirme tamamlandığında sunucuda bulunan dosyanın aynısının bir kopyası da sizin bilgisayarınızda belirlemiş olduğunuz dizinde yer alır. Böylece Download işlemi tamamlanmış olur.

Download Manager

İnternet üzerinden her yaptığımız indirme işleminde bize bir yazılım eşlik eder. Bu yazılımlara Download Manager yani İndirme Yöneticisi ismini veriyoruz.  Bilgisayarınız içerisine hiçbir ekstradan indirme yöneticisi kurmasanız bile tarayıcıların içerisinde entegre olarak sunulan aracı indirme yöneticileri sayesinde indirme işleminizi tamamlarsınız. Tarayıcıların indirme yöneticileriyse çoğu zaman çok basit ve sade bir işleyişe sahiptir. İndirme işlemlerinizi daha detaylı yönetmek istiyorsanız o halde mutlaka harici bir indirme yöneticisi yazılımı kurmalı ve tarayıcınızla senkronize şekilde çalışır hale getirmelisiniz.

İnternet Nedir? İnternet Hız Testi ve İnternet Paketleri
İlginizi Çekebilir!

İnternet Nedir? İnternet Hız Testi ve İnternet Paketleri

İnternet, ABD hükûmeti tarafından geliştirilen bir projenin sonucunda 1990 yılında ortaya çıkmış ve uluslararası bir platform haline gelmiştir. İnternet bugün dünya genelindeki tüm bilgisayar ağlarını düzenli bir sistem sayesinde...

Download Programları

Ücretli veya ücretsiz fark etmeksizin, bilgisayarınız içerisinde kullanabileceğiniz birçok popüler indirme yöneticisi var. İşte o yazılımlardan en çok tercih edilen 10 tanesi;

  1. Free Download Manager: Free Download Manager veya sıklıkla FDM olarak adlandırılan yazılım, hem kullanımı kolay bir arayüze sahip hem de son derece güçlü özelliklere. Ayrıca piyasada ücretli şekilde yer alan İnternet Download Manager için de Windows kullanıcıları için en tercih edilesi alternatiftir. Google Chrome ile senkronize şekilde çalışabilir ve HTTP, FTP türünde indirmeleriniz dahil Torrent'e kadar indirme desteği sunuyor. Minimum sistem gereksinimleri sayesinde FDM'i en düşük sistem özellikli bilgisayarlarda dahi kasmadan kullanabilirsiniz.
  2. Internet Download Manager: IDM olarak da bilinen Internet Download Manager hiç şüphesiz şimdiye kadar meydana getirilmiş en gelişmiş indirme yöneticisi yazılımdır. İndirme sırasında kullandığı özel tekniklerin yanı sıra stabil bir yazılım oluşu ve tut bırak gibi özellikleri desteklemesi sayesinde IDM hem çok kolay şekilde kullanılabiliyor hem de tüm internet tarayıcıları tarafından destekleniyor. Tabii IDM'in tek kötü yanı 29,95 Dolar lisans bedeline sahip olması.
  3. Download Accelerator Plus: Download Accelerator Plus bir diğer ücretsiz ve gelişmiş indirme yöneticisi yazılımlardan biri. Yüksek hızda indirmelere yardımcı olan yazılım indirdiğiniz video dosyalarını daha henüz indirirken ön izleme yapmanıza olanak sunuyor. Yazılımın ayrıca daha gelişmiş özelliklerini içinde barındıran bir de ücretli Premium sürümü mevcut.
  4. Jdownloader: Jdownloader da açık kaynak kodlu ve ücretsiz olarak sunulan popüler indirme yöneticisi yazılımlarından biridir. Java dilinde yazılmış olan Jdownloader indirmelerinizi yüksek hızda gerçekleştirmenizin yanında durdurma ve devam ettirme gibi özellikleri sunuyor. Jdownloader üstelik Windows'un yanı sıra Mac ve Linux işletim sistemi sürümlerinde de çalışıyor.
  5. DownThemAll: DownThemAll aslında tam olarak bir indirme yöneticisi yazılım değil eklentidir. Mozilla Firefox kullanıcılarına hitap eden bu eklentiyle istediğiniz web sitelerindeki dosyaları çok daha hızlıca indirebilir ve indirme hızınızı kendiniz belirleyebilirsiniz. Böylece internette sörf yapmaya devam ederken Download işlemlerinin çalışmalarınızı etkilememesini sağlayabilirsiniz.
  6. Orbit Downloader: Orbit Downloader, Windows kullanıcılarının tercih edebileceği gelişmiş özelliklerle donatılmış, hem indirme hızı hem de performans konusunda en üst deneyimi sunan download programlarından biri. Hatta yazılım o kadar kendine güveniyor ki kendisini “Download Manager Revolution” yani “İndirme Yöneticisi Devrimi” olarak tanımlıyor. Hem ücretsiz olması hem de HTTP, FTP, MMS ve RTSP gibi birçok protokolü destekliyor olması Orbit'in iddiasını kanıtlar nitelikte. Tüm bu özelliklerden sonra Orbit'in bir de en güzel özelliğini söyleyelim; tamamen ücretiz!
  7. FlashGet: Tıpkı IDM gibi FlashGet'de en çok indirilen ve kullanılan download programlarından biri. İNdirme konusunda sayısız seçenek sunuyor ve bunları çok basit program arayüzüyle sunuyor. Birçok farklı protokolde destek sunuyor ve tarayıcılarla senkronize olarak çalışıyor. Bir Windows işletim sistemi kullanıcısıysanız FlashGet mutlaka denemeye değer.
  8. Download Ninja: Download Ninja ayrıca Google Chrome içerisinde eklenti olarak da yer alan bir indirme yazılımıdır. Kişisel bilgisayarlar içerisinde yüksek performans sunan Download Ninja indirmeleri durdurup devam ettirme, indirme hızı belirleme, çoklu dosya indirme, dil desteği ve tema desteği gibi daha aklınıza gelmeyecek birçok özellikle sizi bekliyor.
  9. Internet Download Accelerator: Internet Download Accelarator, hızlı ve duraksız indirmeler yapmak için oldukça etkili ve kullanışlı bir download programı. Sayısız özelliğe sahip olan IDA'yı kullanıcılarının çok sevmesinin nedeniyse kuşkusuz tamamen sade ve herkesin rahatlıkla kullanabileceği yazılım tasarımıdır.
  10. Microsoft Download Manager: Listemizin sonuna kadar incelediğiniz download programları arasında hiçbiri sizin kalbinizi çalmayı başaramadıysa Microsoft Download Manager listemizin son adayı. 2 MB gibi mini bir boyuta sahip olan MDW indirme işlemlerinizi kolaylıkla gerçekleştirmenize yardımcı oluyor. Tabii boyutuyla özdeşleştirecek olursanız MDW'den pek de fazla bir özellik beklemenize gerek yok. MDW şuan için Windows 7, 8, 8.1, ve 10 içerisinde kullanılabiliyor.
Bu içerik size yardımcı oldu mu? WM Aracı içeriklerini kullanıcı odaklı iyileştirebilmemiz için geri bildirimde bulunabilirsiniz.
Aklına bir soru mu takıldı?

O Zaman Uzmana Sor!

Sorunuz yanıtlandığında size bir bilgilendirme maili ileteceğiz.

Uzmana Sorulanlar

  • 1 ASCII
    Serpil Çetin Yön işaretlerinin Ascıı kodu nedir?... ASCII
  • 2 SIM Lock
    Muhammed Elimde 15 pro max var sim lock var kildi karabilir miyiz geri dönüş yaparsanız sevinirim iyi günler... SIM Lock
  • 3 WebGL
    abdullah merhabalar ben WebGL yi dediğiniz gibi yapıyorum eksiksiz ama yinede olmuyor açmıyor oyunu ne yapama... WebGL
  • 4 Bumble
    Aydan Bumble giriyorum Bi kaç kişiye msj atmama rağmen chat kısmı da göremiyorum... Bumble
  • 5 Swarm
    Mehtap Aynı telefonda ikinci bir swarm nasıl açabilirim... Swarm
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al