
Task Manager, bilgisayarda çalışan programları ve işlemleri görüntülemeye yardımcı olan bir izleme bileşenidir. Task Manager'daki veriler yardımıyla bilgisayarınızda hangi işlemlerin gerçekleştiğini, bilgisayarınızın ne kadar kaynak tükettiğini ve çok daha fazlasını öğrenebilirsiniz.
Task Manager'ın Faydaları Nelerdir?
- Bilgisayarınızda o an için çalışan tüm ön plan ve arka plan yazılımlarını görebilirsiniz.
- Çalışmayan veya hata vererek donan yazılımları Task Manager yardımıyla kapatabilirsiniz.
- Bilgisayarınızın RAM ve CPU gibi kaynaklarının ne oranda kullanıldığını görebilirsiniz.
- Bilgisayarınızın başlangıç uygulamalarını ayarlayabilirsiniz.
- Gereksiz gördüğünüz arka plan yazılımlarını sonlandırabilirsiniz.
- İnternet erişimini gözlemleyebilir, kullanıcılara göz atabilirsiniz.
- Sistem servislerini kontrol edebilirsiniz.

RAM Nedir? RAM Yükseltme ve RAM Testi
RAM, İngilizce açılımıyla Random Access Memory yani Rastgele erişimli bellek demektir. RAM'ler mikro işlemcili sistemlerde veri deposu olarak kullanılmaktadır. Bilgisayarlarımız ve mobil cihazlarımız içerisindeyse RAM'ler genellikle yü...
Task Manager Nasıl Açılır?
Windows kullanan bilgisayarlarda Task Manager veya diğer adıyla “Görev Yöneticisi” iki farklı kısayolu takip edilerek kolayca açılabilir.
- Bilgisayarınızın durum çubuğuna (başlat menüsü çubuğunun sağında yer alan açılan yazılımların görüntülendiği alan) sağ tıklayarak açılan seçenekler içerisinden “Görev Yöneticisi” seçeneğine tıklayabilirsiniz.
- Klavyenizden CTRL + ALT + DELETE tuşlarına aynı anda basarak görev yöneticisine ulaşabilirsiniz. Şayer Windows 8 ve üzeri bir Windows sürümü kullanıyorsanız o halde tuş kombinasyonundan sonra karşınıza gelen ekrandan “Görev Yöneticisi” seçeneğine de tıklayabilirsiniz.