TeamSpeak, çoklu kullanıcılara sesli görüşme veya yalnızca dinleme olanakları sunan çapraz platform desteğine sahip bir yazılımdır. TeamSpeak çoğunlukla online oyuncular, uzaktan eğitimler ve iş dünyasında sesli, anlık irtibat kurmaya ihtiyaç duyan kişilerin kullanmayı tercih ettikleri bir yazılımdır.
TeamSpeak Kullanımı
TeamSpeak’i kullanmak son derece kolaydır. İlk önce yazılımı resmi sitesi üzerinden indirerek bilgisayarınıza kurmanız gerekiyor. Son derece basit bir kurulum işlemine sahip olan TeamSpeak’in en son sürümünü bir alt başlığımızı ziyaret ederek indirebilir ve birkaç basit adımdan oluşan kurulum yönergelerini onaylayarak bilgisayarınıza kurabilirsiniz.
TeamSpeak’i bilgisayarınıza kurduktan sonra ilk defa başlatmak için simgesine tıklayabilirsiniz. Şimdi ilk defa çalışma için TeamSpeak sizden bir nickname (takma ad) talep edecektir. Buraya dilerseniz kendi adınızı da girebilirsiniz. TeamSpeak içerisinde belirleyeceğiniz nickname yalnızca görüntülenen ad olarak kullanılacaktır ve hesap güvenliğiyle uzaktan yakından herhangi bir bağı bulunmamaktadır. Daha sonradan değiştirebileceğiniz bir isim olduğu için dilediğiniz gibi bir takma ad belirleyebilirsiniz.
Bir sonraki adımda TeamSpeak mikrofonunuz için ayar seçeneklerini size sunacaktır. Bu ayar seçenekleri arasından üstteki seçenek Voice Activation Detection (VAD) otomatik olarak ses yakalama modudur. Yani mikrofonunuz bir ses yakaladığı anda aktif olacaktır.
Alt kısımda yer alan Push-to-Talk (PTT) ise yalnızca mikrofona sizin komut verdiğiniz anda çalışmasına yardımcı olacak bir diğer komuttur. Eğer bu seçeneği seçerseniz bir sonraki aşamada yazılım size bir Kısayol tuşu atama şansı verecektir. Yazılımı kullanırken bu tuşa bastığınızda mikrofonunuz aktif hale gelecek ve ses iletimi başlayacaktır.
Mikrofon kullanım seçimi sonrasında mikrofonun ses ayarı için bir kısım karşınıza gelecek. Buradan size en uygun ses şiddetini seçerek ayarı kendiniz manuel olarak yapabilirsiniz. Son aşamada cinsiyetinizi de seçtikten sonra artık TeamSpeak’i kullanmaya başlayabilirsiniz.
TeamSpeak’de Connection sekmesini takip ederek bağlanmak istediğiniz sunucu bilgilerini girerek hemen istediğiniz kanala bağlanabilirsiniz. Bağlandığınız bir kanal içerisinde yazılım size birçok interaktif seçenek sunacak. Elbette yazılımın arayüzü son derece basit olduğu için bunları birer birer açıklamamıza gerek yok. Gördüğünüz butonlar ve menüler yardımıyla TeamSpeak’i tıpkı Skype gibi kullanabilir ve hemen sesli sohbete katılabilirsiniz.
DA Nedir? Domain Authority Yükseltme ve Domain Authority Sorgulama
DA (Domain Authority), dünyaca ünlü SEO şirketi Moz tarafından geliştirilen ve internet sitelerinin SERP sayfasında birbirine karşı muhtemel üstünlüklerini tahmin etmeye yardımcı olan SEO skorudur. 0 ile 100 arasında derecelendirmeyle ...
TeamSpeak İndir
TeamSpeak’in en güncel sürümünü indirmek için doğrudan kendi resmi web sitesine ulaşmak orijinal TeamSpeak sürümü indirdiğinizden emin olmanız için önerdiğimiz bir yöntemdir. Aşağıdaki linke tıkladıktan sonra ulaştığınız sayfa içerisinden kullandığınız platformu ve bit oranını seçerek hemen en güncel TeamSpeak sürümünü indirmeye başlayabilirsiniz