Celeron, Intel tarafından üretilen bir bilgisayar mikro işlemcisidir. Oldukça tatminkar performansı ve sunduğu uygun fiyat seçenekleri nedeniyle tercih edilen Celeron işlemci ailesi mikro çipleri, yüksek performansı hedeflemeyen, oyun oynamak birincil hedefi olmayan ve gündelik işlemler için bir mikroçip ihtiyacı duyan kullanıcılar için tasarlanmıştır.
Celeron İşlemci
Intel, 1998 yılında ürettiği Pentium II işlemcileri satma konusunda büyük sıkıntılar çekmişti. Zira aynı zamanda AMD kanadından AMD K6-233 modelli işlemci de pazara giriş yapmıştır. AMD’nin işlemcisi Pentium II’ye oranla hem daha yüksek performans vaat ediyor hem de daha uygun etiket fiyatıyla kullanıcılara sunuluyordu. Pazara tekrardan güçlü bir giriş yapmak isteyen Intel firması da AMD’nin mikro çipine yeni bir rakip olacak şekilde Celeron işlemcileri geliştirmiş ve satışa sunmuştur.
Celeron ilk üretildiğinde L2 Cache’i kullanan bir işlemci olarak yapılandırılmıştı. 1998’in sonrasında Intel firması Pentium MMX üretimi işlemcilerini de Celeron ile değiştirme kararı almıştır. Celeron işlemciler uygun fiyatlı olmasının yanı sıra kullanıcılar için tatminkar işleme performansı anlamına gelmekteydi. 226 veya 300 MHz veri işlemesine sahip olan Celeron işlemciler zamanında yüksek sistem ihtiyacı talep eden program ve oyunlarda oldukça tatminkar performans sunuyordu.
Oyun Nedir? Oyun Siteleri ve Oyun İndir
Oyun, bilgisayar kullanıcılarının eğlenceli vakit geçirebilmeleri amacıyla üretilen yazılımlardır. Oyunlar da diğer bilgisayar programları gibi birer program olarak üretilirler ve farklı amaçlara hizmet ederler. Oyunlar içerisinde ye...
Celeron İşlemci Nasıl?
Günümüzde üretilen Intel Celeron işlemcileri, birçok kullanıcı için yeterli ve tatminkar performans anlamına geliyor. Celeron tipi işlemciler son yıllarda özellikle standart kullanıcıların ihtiyaçlarını karşılaması düşünülen bilgisayar modelleri içerisinde kullanılıyor. Üst seviye performansı hedeflemeyen Celeron işlemci ailesi günlük kullanım ve ofis kullanımı için yeteri performansı sunarken, oyunlar ve yüksek sistem gereksinimlerine ihtiyaç duyan yazılımlar konusundaysa ne yazık ki yeterli performansı sunma adına başarısız olabiliyor.