Favicon, bir web sitesinin web tarayıcısı içerisinde ve yer imleri içerisinde görüntülenen sahip olduğu küçük simgelere verilen addır. Faviconların büyük bir çoğunluğunun boyutu 16x16 boyutunda olur ve bir grafik dosyasında oluşmaktadır. Favicon ilk defa 1999 yılının Mart ayında yeni bir Internet Explorer sürümünün yayınlanmasıyla birlikte meydana çıkmıştır. Favicon sayesinde kullanıcılar web sitelerini aklında tutabiliyor ve özellikle gezinti sırasında hangi sitenin hangisi olduğunu başlığına bakıp okumak yerine doğrudan simgesine bakarak anlayabiliyordu. İnternette sörf yapmayı kullanıcılar için daha kolay hale getiren Favicon bugün dahi hala aktif olarak kullanılmaktadır.
Favicon Ekleme
İnternetin eski zamanları içerisinde favicon dosyası eklemek için tek yapmamız gereken şey bir favicon dosyası oluşturmak ve onu “favicon.ico” şeklinde adlandırdıktan sonra sunucunun ana dizinine atmaktı. Fakat sonradan güncellenen HTML ve diğer web standartları sonucunda favicon değiştirmenin şeklinde de değişiklikler meydana getirildi.
Artık Favicon dosyası eklemek için bir HTML dosyası içerisinde aşağıdaki kodla bir favicon'u web tarayıcısına tanımlamak mümkündür.
Eğer Wordpress veya benzeri bir CMS sistemi kullanıyorsanız, temanızın ayarlar kısmından da hiçbir eklentiye ihtiyaç duymadan ve kolaylıkla hazırlamış olduğunuz Favicon dosyasını web sitenize yerleştirebilirsiniz.
DA Nedir? Domain Authority Yükseltme ve Domain Authority Sorgulama
DA (Domain Authority), dünyaca ünlü SEO şirketi Moz tarafından geliştirilen ve internet sitelerinin SERP sayfasında birbirine karşı muhtemel üstünlüklerini tahmin etmeye yardımcı olan SEO skorudur. 0 ile 100 arasında derecelendirmeyle ...
Favicon Oluşturma
Kendinize bir favicon dosyası oluşturmak için çoğu zaman Adobe Photoshop gibi kaliteli ve gelişmiş bir grafik editörü kullanmanız gerekecektir. 16x16 boyutunca bir favicon meydana getirdikten sonra bunu istediğiniz bir uzantıda kaydedebilir ve sonrasında internette bulabileceğiniz çeviri araçlarıyla “.ico” dosya uzantısına çevirebilirsiniz. Çevirme işleminin sonunda Favicon dosyanız kullanıma hazır hale gelecektir.