netbozum
tr.link

HTTPS Nedir? HTTPS Ayarları ve HTTPS Nasıl Yapılır?

HTTPS Nedir? HTTPS Ayarları ve HTTPS Nasıl Yapılır?

HTTPS, açılımıyla (Secure Hypertext Transfer Protocol) yani Türkçesiyle güvenli hiper metin aktarım iletişim kuralı anlamına gelmektedir. HTTPS esasen internet sitelerinin açılmasına yardımcı olan evrensel bir iletişim kuralı olan HTTP'nin SSL sertifikası eklenerek daha kullanışlı ve güvenilir hale getirilmiş şeklidir.

İnternetin kullanımının artmasıyla birlikte ortaya birçok farklı kullanıcı tehdidi de çıkmaya başladı. Siber korsanlar internet üzerinden kendilerine fayda sağlayacak girişimlere bulundu ve HTTP bu açıdan büyük bir güvenlik zafiyeti içeriyordu. Bu nedenle kullanıcıları daha güvenli kılması sağlanacak SSL protokolü meydana getirildi ve HTTP ile ilişkilendirildi.

Bir bağlantınız içerisinde HTTPS kullanıyorsanız şayet bunun anlamı sizin ve sizin bilgi gönderiminde bulunduğunuz internet sitesiyle bağlantınızın şifrelenerek gerçekleştirileceği ve kesinlikle hiçbir 3. kişinin bu bilgilere erişemeyeceği yönündedir. Yine de elbette bilgisayarınızın içerisinde yer alan herhangi bir zararlı yazılım yer alıyorsa o halde bilgilerinizin ele geçirilebilme ihtimali vardır.

HTTPS Ayarları

Standart bir internet kullanıcısı olarak sizin HTTPS için herhangi bir ayarlama işlemi yapmanıza kesinlikle ihtiyaç yoktur. Yine de kendi kullanmış olduğunuz web tarayıcınızdaki HTTPS kısmını ziyaret ederek buradan HTTPS ayarlarına dair ilgili seçeneklerden size en uygunu ile kişiselleştirme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Hypertext Nedir? Hypertext Transfer Protocol ve Hypertext Markup Language
İlginizi Çekebilir!

Hypertext Nedir? Hypertext Transfer Protocol ve Hypertext Markup Language

Hypertext, dilimize “hiper metin” olarak geçmiş, kullanıcılar tarafından yazılan metinler üzerine tıklandığında belirli bir siteye veya aynı belge üzerinde başka bir bölüme gitmenizi sağlayan linklenmiş kelimedir. Hiper metin Wo...

HTTPS Nasıl Yapılır?

Bir web siteniz var ve bu web sitesi içerisinden eğer kullanıcılar size şifrelenmesi gereken önemli formlar gönderiyorsa o halde web siteniz için bir SSL sertifikası sahibi olmayı düşünebilirsiniz. Fakat web siteniz üzerinden kullanıcılar herhangi bir form işlemiyle uğraşmıyorsa böyle bir duruda SSL sertifikasına ihtiyaç duyulmaz.

HTTPS'i kendi web sitenize de uygulamanız için hizmetinizi satın aldığınız web firmasıyla iletişime geçmeli ve SSL sertifikası için sizden talep ettikleri aylık ücreti öğrenmeniz gerekir. Böylece sitenize en kolay ve basit yoldan bir SSL sertifikası kurulumu gerçekleştirebilirsiniz.

Bu içerik size yardımcı oldu mu? WM Aracı içeriklerini kullanıcı odaklı iyileştirebilmemiz için geri bildirimde bulunabilirsiniz.
Aklına bir soru mu takıldı?

O Zaman Uzmana Sor!

Sorunuz yanıtlandığında size bir bilgilendirme maili ileteceğiz.

Uzmana Sorulanlar

  • 1 ipconfig
    Ali Merhabalar ağ geçmişi hakkında bir sorum olacaktı.Şimdi diyelim ben tarayıcıda herhangi bir siteye v... ipconfig
  • 2 Snapnames
    Halil Merhaba 1 Adet domin buldum ve teklif verdim ama 10 gün olmasına rağmen çözülmedi. Alım yapa... Snapnames
  • 3 WebGL
    UtKu Merhaba. Your browser does not support graphics API "WebGL 2" which is required for this content... WebGL
  • 4 Versiyon
    Sedat önel Zirrat mobilden versiyon güncelleme nasıl yapılır... Versiyon
  • 5 Yandex
    Edab Yandex kelime işlemci programı mı... Yandex
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al