Notepad, Microsoft Windows işletim sisteminin tüm sürümleri içerisinde yer alan jenerik metin editörüdür. Notepad içerisindeki metinler biçimlendirme özelliğine sahip olmayan saf metinlerdir. Eğer bir metin içerisinde biçimlendirme kullanılıyor ve biçimlendirmeyle birlikte kayıt ediliyorsa Notepad açmak istediğiniz dosyayı açamayacaktır.
Notepad, basit ve yalnızca birkaç cümleden oluşan notlar almak, programlama yapmak ve metin dosyalarını düzenlemek amacıyla geliştirilmiş bir metin editörüdür. Eğer çıkartılabilir dokümanlar hazırlamak istiyorsanız Notepad kesinlikle iyi bir seçim değildir zira Notepad bir kelime işlemci değil, kelime editörüdür. Doküman oluşturmak istediğinizde metin editörü yerine kelime işlemci yazılımları tercih etmeniz daha sağlıklı sonuçlar doğuracaktır.
Notepad Nasıl Açılır?
Microsoft Windows kullanıcıları aşağıdaki adımları takip ederek, kendi kullandıkları işletim sistemi içerisinde Notepad’i (Notepad.exe) açabilirler.
Windows 10
- Başlat düğmesine tıklayın.
- Klavyeden Notepad veya Not defteri yazın.
- Karşınıza gelen Not Defteri sonucuna tıklayın.
Windows 8
- Metro ekranına sol köşeden veya klavyenizdeki Windows simgesinden ulaşın.
- Klavyeniz yardımıyla Notepad veya Not Defteri yazın.
- Karşınıza gelen sonuca tıklayın.
Windows 7 ve öncesi işletim sistemlerinde
- Başlat’a tıklayın.
- Çalıştır’a tıklayın.
- Notepad yazıp enter’a tıklayın.
Ya da
- Başlat > Tüm Programlar > Donatılar sekmesine ulaşın.
- Not defteri simgesine tıklayın.
Microsoft Nedir? Microsoft Anlamı ve Microsoft Hesabı
Microsoft, resmi olarak 4 Nisan 1975 tarihinde kurulmuştur. İlk başta sadece bir bilgisayar firması olarak yayın hayatına başlayan Microsoft kısa süre içerisinde büyük bir bilişim firmasına dönüşmüş ve dünyanın en değerli şirke...
Notepad Dosyasına Resim Eklenebilir mi?
Hayır, Notepad plaintext editör tipinde bir editördür ve resim dosyalarını desteklemez. Eğer oluşturacağınız dokümanın içerisine bir resim eklemek istiyorsanız Notepad yine Windows’un içerisinde yer alan Wordpad isimli programı kullanmanız ve dosyanızı .RTF olarak kaydetmeniz gerekir.