wmaraci reklam

Troubleshoot Nedir? Troubleshoot Hatası ve Troubleshoot Anlamı

Troubleshoot Nedir? Troubleshoot Hatası ve Troubleshoot Anlamı

Troubleshoot, bilgisayarda meydana gelen herhangi bir problemi algılamak ve bu problemi çözüme kavuşturmak için tasarlanan kurtarma panelleridir. Troubleshoot’ı kullanarak sorunun ne olduğunu anlayabilir veya verilen öneriler sonucunda sorunu giderebilirsiniz.

Troubleshoot Hatası

Troubleshoot hatasıyla bilgisayarınızda karşılaştığınız anda (ki bu özellikle Windows sürümlerinde çok sık olabilir) bilgisayarınızda ters giden bir şeyler var demektir. Troubleshoot Windows’un olabileceği gibi ana kartın da olabilir. Örneğin bazı bilgisayar modelleri bilgisayar fanı çalışmadığında yada bir donanım arızası meydana geldiğinde de size bir Troubleshoot ekranı gösterebilir. Bunun haricinde Troubleshoot ile sonuca ulaşmak için aşağıdaki ipuçlarını gözden geçirmenizi öneririz;

Herhangi bir hata mesajı var mı?

Troubleshoot ekranıyla karşılaştığınızda ekranda yer alan bir hata kodu veya bir mesaj görebiliyor musunuz? Karşınıza çıkan hata mesajları çoğunlukla bilgisayarınızda yaşadığınız sorunun ne olduğunu size açıklayabileceği gibi bu hatanın çözümü konusunda da yol gösterebilir.

Bilgisayarınızı Yeniden Başlatın

Bazen yazılımsal veya donanımsal hatalar nedeniyle çalışmakta olan bir bilgisayar bir anda çalışmasını durdurarak size Troubleshoot ekranını yansıtabilir. Bu durumda genellikle bilgisayarınızı başlatmak sorunun çözümü konusunda iyi bir adım olabilir.

Yeni bir yazılım veya donanımınız var mı?

Bilgisayarınıza eklediğiniz yeni bir donanım var mı? Şayet bilgisayarınıza yeni bir donanım eklediyseniz ve bu donanım doğru olarak bilgisayara tanıtılmamışsa bu durum hata almanıza neden olabilir. Aynı şekilde bir yazılım da bilgisayarınızın bu şekilde reaksiyon vermesine sebep olabilir.

Bilgisayarınız Taşındı mı?

Masaüstü bir bilgisayar kullanıyorsanız bilgisayarınızın taşınması aşamasında bir sorun meydana gelmiş olabilir. Özellikle kasanın içerisindeki donanımların doğru şekilde bağlantılarının yapılmış olmasına dikkat edin.

DA Nedir? Domain Authority Yükseltme ve Domain Authority Sorgulama
İlginizi Çekebilir!

DA Nedir? Domain Authority Yükseltme ve Domain Authority Sorgulama

DA (Domain Authority), dünyaca ünlü SEO şirketi Moz tarafından geliştirilen ve internet sitelerinin SERP sayfasında birbirine karşı muhtemel üstünlüklerini tahmin etmeye yardımcı olan SEO skorudur. 0 ile 100 arasında derecelendirmeyle ...

Troubleshoot Anlamı

Troubleshoot yukarıdaki tanımdan ve verdiğimiz ipuçların da anlayabileceğiniz üzere bilgisayarınızda bir sorun olduğunu bildiren ve bir an önce müdahale edilmesi gerektiğini bildiren ekrandır. Troubleshoot ekranı yardımıyla bilgisayarınızın arızasının ne olduğunu saptayabilir yada onarma işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz.

Bu içerik size yardımcı oldu mu? WM Aracı içeriklerini kullanıcı odaklı iyileştirebilmemiz için geri bildirimde bulunabilirsiniz.
Aklına bir soru mu takıldı?

O Zaman Uzmana Sor!

Sorunuz yanıtlandığında size bir bilgilendirme maili ileteceğiz.

Uzmana Sorulanlar

  • 1 HTS Kaydı
    Abdullah İnstagram konuşmaları hts Ye yansırmı... HTS Kaydı
  • 2 Xing
    Zeynep Almanya'da hemşire olarak çalışmak için ilan vermek istiyorum... Xing
  • 3 YS Belgesi
    Mehmet Sami Merhaba, Kendi sunucum yok bir hosting firması bünyesinde barınmakta olan bir blog sitem var bunun i... YS Belgesi
  • 4 Home Ofis
    shahram montazeri dear sir, information was so clear and to the point thank you for that. opening the company is... Home Ofis
  • 5 Home Ofis
    HASAN Ben bir emekli teknik elemanım mesleğimi devam ettirmek için evimde faaliyatimi sürdürmek istiyorum.... Home Ofis
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al