VeriSign, Ulusal bir güvenlik firması olan RSA Security'nin yeniden şekillenmiş halidir. 1995 Yılından sonra dijital sertifika işlemlerine başlamış ve “Versign” adıyla tanınmaya başlamıştır. Şirketin asıl işi bir bilgisayardan diğerine güvenli şekilde veri aktarımını sağlamaktır. Şimdilerde ise VeriSign sağlamış olduğu güvenlik sertifikalarıyla ve web hizmetleriyle tanınıyor. İnternet dünyası üzerinde VeriSign kuşkusuz en hızlı gelişen güvenlik girişimlerinden biridir. Öyle ki merkezi California / Mountain View'de yer alan şirket şimdiye kadar 3 milyondan fazla güvenlik sertifikası sunmuştur.
VeriSign Trust Network
VeriSign Trust Network artık geçerliliğini yitirmiştir Fakat VeriSign SSL hakkında bilmeniz gereken birçok şey var. Bir internet kullanıcısı web sitesini ziyaret ettiğinde o web sitesinin güvenli bir web sitesi olduğunu iki şekilde anlayabilir. İlk aşamada http protokolünün https olup olmadığına bakar, ikinci olarak da harf yazma kısmında bir padlock'un yer alıp almadığına bakar. Bu iki farklı madde de bir web sitesinin güvenilir olduğunu ispatlar nitelikteki özelliklerdir.
Network Nedir? Network Marketing ve Network Solutions
Network (Ağ), iki veya daha fazla bilgisayarın veri aktarımında bulunabilmesi için birbirleriyle bağlantı kurmalarıdır. Bu bağlantının birçok farklı şekli mevcuttur; LAN (Local Area Network) : Bilgisayarlar birbirlerine fiziki konum o...
VeriSign SSL
Https protokolüne sahip olmak ve kullanıcılarınıza güvenli bir iletişim ağı sahibi olduğunuzu göstermek için bir VeriSign SSL sertifikasına sahip olmanız gerekir. VeriSign SSL'in işlevi son derece basittir. Bilgiler VeriSign'in güvenli ve şifreli ağları üzerinden 128-bit'lik data şifrelemesiyle korunur. Böylece ana sunucuyla bilgisayar arasındaki data alışverişi tamamen güvenli şekilde gerçekleştirilmiş olur.
Özellikle satışa dayalı internet sitelerine sahip olan webmaster'lar bir VeriSign SSL sertifikası satın alarak sistemlerini daha güvenli hale getirerek müşterilerinin kimlik avı gibi sorunlarla karşılaşmasının önüne geçebilir. İstatistiksel olarak da birçok internet kullanıcısının alışverişleri sırasında özellikle SSL sertifikasına sahip olan web sitelerini tercih ettiği görülmektedir.