Admin veya alternatif olarak karşınıza çıkabilecek olan Administrator, Gatekeeper, Root ve Superuser, bir bilgisayar ya da ağ sistemi üzerinde tüm yetkilere sahip olan hesapların isimleridir. Bu hesaplar bir bilgisayar veya ağ üzerinde en üst seviye yetkiye sahiptirler. Yani, ekstradan farklı bir hesabın iznine gerek duymaksızın bir dosya veya komutu çalıştırabilir, ekleme yapabilir ve isterlerse silebilirler.
Linux ve Unix işletim sistemi bilgisayarlar içerisinde sıklıkla “Root” adıyla bilinen bu yetkili hesabı, Windows ve ağ yönetimi üzerinde “Administrator” olarak kullanılmaktadır. Administrator ise Türkçe'de “İdare” anlamına gelmektedir. Administrator'un kısaltılmışı hali olan “Admin” ise “Yönetim” anlamına sahiptir.
Nasıl ki bir şirket içerisinde birden fazla yönetici olabilirse, bir bilgisayarın veya ağ sisteminin içerisinde de birden fazla yönetici hesabı yer alabilir. Yönetici hesabı sayesinde bilgisayarlar ve ağlar daha büyük bir güvenlik içerisinde çalıştığı gibi düzenin sağlanması da daha kolay hale gelir.
Yetkili hesapların tamamı Admin seviyesindeyse bu hesaplar bir diğer hesabı kapatabilme yetkisine sahiptir. Bu nedenle bilgisayarlar ve diğer sistemler içerisinde Admin hesaplarının sadece güvenilir kişilerin elinde olması gerekir. Bir örnek daha vermek gerekirse Windows bir bilgisayarın Admin hesabını kullanarak Windows'un temel dosyaları üzerinde büyük bir karşıklık meydana getirilebilir ve bu karışıklık sonucunda Windows'un açılmaması sağlanabilir.