netbozum

AGP Nedir? AGP Slotu ve AGP Ekran Kartı

AGP Nedir? AGP Slotu ve AGP Ekran Kartı

AGP (Accelerated Graphics Port), bilgisayarlarda yer alan video kartı veya 3D hızlandırıcıların yerleştirildiği bir slot yani girişdir. İlk defa Intel tarafından tasarlanan ve Ağustos 1997 yılında yayınlanan AGP, paylaşımlı noktadan noktaya kanalları sayesinde doğrudan sistem belleğine erişebilmektedir.

AGP Slotu

AGP Slotu ana kartın üzerinde yer almakta olan bir slottur. Bu slota grafik kartları veya 3D hızlandırıcılar yerleştirilerek donanım bilgisayara kolayca monte edilebilmektedir. 32-bit’lik bir kanal olan AGP 66 Mhz hıza sahiptir ve toplam bandwidth oranı 266 MBps’dir.

AGP’nin günümüze kadar çıkış yapmış olan üç farklı şekli bulunmaktadır. İlk olarak 1997’de çıkış yapan AGP’den sonra AGP 2.0 sürüü 1988 yılında çıkış yapmış ve son olarak ise en güçlü sürümü olan AGP 3.0, 2000 yılında çıkış yapmıştır.

AGP Slotu Nerededir?

Bugün tasarlanan modern bilgisayarlarda artık AGP slotu yerine PCI Express kullanılmaktadır. Yine de eğer eski nesil bilgisayarlardan birini kullanıyorsanız muhtemelen ana kartın üzerinde AGP desteği bulunacaktır. AGP slotu genellikle on-board yani tümleşik olarak yer alan bölmelerin tümünden sonra yer alır. APG slotunu kullanarak bilgisayarınıza yeni bir ekran kartı takabilir ve bilgisayarınızın donanımını yenileyebilir veya güçlendirebilirsiniz.

Intel Nedir?
İlginizi Çekebilir!

Intel Nedir?

Intel (Integrated Electronics), 1968 Yılında Robert Noyce ve Gorden Moore ikilisi tarafından kurulmuş başta bilgisayar işlemcileri olmak üzere, ağ cihazları ve birçok alanda donanım üreten bir şirkettir. Kuruluşu 1968 yılında olmasın...

AGP Ekran Kartı

AGP olarak çıkışa sahip şekilde tasarlanmış ekran kartlarının tümüne alışagelmiş olmasından dolayı AGP ekran kartı adını veriyoruz. AGP ekran kartları gerçekten oldukça sorunludur zira eski teknoloji olarak kabul edebileceğimiz bu sistem kartlar için güncel işletim sistemlerinde kullanılacak sürücüleri temin etmek oldukça zorludur. AGP çıkışına sahip tüm grafik kartları kendince farklı özelliğe sahip olabilir. Bu nedenle donanımla ilgili özellik bilgilerini okumak en doğru sonucu elde etmenize yardımcı olacaktır.

Bu içerik size yardımcı oldu mu? WM Aracı içeriklerini kullanıcı odaklı iyileştirebilmemiz için geri bildirimde bulunabilirsiniz.
Aklına bir soru mu takıldı?

O Zaman Uzmana Sor!

Sorunuz yanıtlandığında size bir bilgilendirme maili ileteceğiz.

Uzmana Sorulanlar

  • 1 Kısayol
    Serkan akin Facebook duvarıma iki kişi eklenmiş kısayol olarak görünüyor önceden yoktu birisi bende ekli diğeri ... Kısayol
  • 2 public_html
    Hüseyin Yılmaz Bu uygulamayı indirmek istiyorum ama indiremiyorum ne yapmalıyım... public_html
  • 3 Haham
    hafsa Merhaba. Ben hahamlık eğitimi almak istiyorum ancak Türkiye'de bunu sağlayan bir kurum bulamadım. Uz... Haham
  • 4 ipconfig
    Ali Merhabalar ağ geçmişi hakkında bir sorum olacaktı.Şimdi diyelim ben tarayıcıda herhangi bir siteye v... ipconfig
  • 5 Snapnames
    Halil Merhaba 1 Adet domin buldum ve teklif verdim ama 10 gün olmasına rağmen çözülmedi. Alım yapa... Snapnames
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al