lostyazilim
tr.link

Android Nedir? Android Programlama ve Android Market

Android Nedir? Android Programlama ve Android Market

Günümüz mobil cihazlarında yüksek bir kullancı portföyüne sahip olan Android, Google ve Open Handset Alliance tarafından geliştirilmiş bir mobil işletim sistemidir. Açık kaynak kodlu bir işletim sistemi olan ve herkesin uygulama geliştirmesine olanak sağlayan Java tabanlı Android, bugüne dek 12 farklı kod adıyla yayınlanmıştır.

Google Android Resmi Sayfası: http://www.google.com/mobile/android/

Android Programlama

Açık kaynak kodlu yapısıyla tüm geliştiricilere imkan tanıyan Android işletim sistemi, çeşitli uygulama ve oyun geliştirmek isteyen kişileri de dört gözle bekliyor.

Android işletim sistemi, java altyapsı kullanılarak geliştirilmiş oyun ve uygulamaları kendi bünyesine kurmaya olanak sağlıyor. Google’ın Android’e yönelik uygulamalar geliştirmeye meraklı kişiler için oluşturduğu Android Geliştiriciler sayfası, basit bir uygulama geliştirmek için izlenmesi gereken yolları İngilizce olarak anlatıyor. Android Studio ve SDK Manager eklentileri kurularak sizler de Android programlamaya başlangıç yapabilirsiniz.

Google Android Geliştiriciler: http://developer.android.com/training/basics/firstapp/index.html

Android işletim sistemine özgü uygulama geliştirmek her ne kadar zor ve karmaşık görünse de, bunun için oluşturulmuş ve kod yazımını en alt seviyeye indirmiş uygulamalar da mevcut. MIT (Massachusetts Institute of Technology) tarafından yapılan AppInventor programı sayesinde Android uygulamalarınızı kısa sürede oluşturabilirsiniz.

AppInventor: http://appinventor.mit.edu/explore/

Kod Nedir? Kod Yazma ve Kod Öğrenme
İlginizi Çekebilir!

Kod Nedir? Kod Yazma ve Kod Öğrenme

Kod, yazılım dilinde belli durumları içerisinde barındıran tümcelere verilen addır. Bu tümceler hangi durum karşısında nasıl bir tepki verileceğini, hangi ögelerin çağırılacağına hangi anlarda hangi durumların oluşacağı gibi ...

Android Market

Açık kaynak kodlu işletim sistemi olan Android’e ait uygulamaları inceleyebileceğiniz ve kendi uygulamalarınızı yükleyebileceğiniz Android Marketi olarak bilinen Google Play, 2012 yılından beri Android uygulamalarına evsahipliği yapıyor.

Google Play, Android işletim sistemine ait uygulamaları kategorilerine ve Android sürümlerine uygun olarak listelemektedir. İstediğiniz türde oyun ve uygulamaları, ücretli-ücretsiz, en yeni-en popüler sıralamalarıyla bulmanıza olanak sağlamakta olan Google Play, geliştiricilerin uygulamalarını yayınlamalarına da imkan tanıyor.

Google Play, uygulama geliştiricilerinin sistemleri üzerinden yayın yapmaları için yıllık 25 Amerikan Doları gibi bir ücret talep etmektedir. Google Play Developer Console’a ücret ödenerek kaydın tamamlanmasının ardından, market üzerinde uygun kategorilere .apk dosyanızı yüklemek mümkündür.

Android programlama ve geliştirme hakkında tüm sorularınızı aşağıdaki bağlantıdan sorabilir, daha detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz:

Bu içerik size yardımcı oldu mu? WM Aracı içeriklerini kullanıcı odaklı iyileştirebilmemiz için geri bildirimde bulunabilirsiniz.
Aklına bir soru mu takıldı?

O Zaman Uzmana Sor!

Sorunuz yanıtlandığında size bir bilgilendirme maili ileteceğiz.

Uzmana Sorulanlar

  • 1 Plaintext
    ömer aria yapay zeka bana bir html yazıyor. bunu nasıl görsel olarak görebilirim? teşekkürler... Plaintext
  • 2 Zenmate
    Adnan Özkayak zenmate kullanılırken bilgisayar veya cep telefonu devlet tarafından tesbit edilebilir mi?.Edilebili... Zenmate
  • 3 Warez
    SADULKUR Warez'in insanlara ne gibi faydaları var... Warez
  • 4 IT
    Nasip Meraba.Teknolijiyi ve getirilerini severim bilgisayar oynamayi severim ama nasil yapildigi gelistiri... IT
  • 5 DRM
    ihsan drm li kitabı nasıl kindle den okuyabilirim... DRM
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al