lostyazilim
tr.link

Flash Bellek Nedir? Flash Bellek Format ve Flash Bellek Virüsü

Flash Bellek Nedir? Flash Bellek Format ve Flash Bellek Virüsü

Flash Bellek veya USB Flash Bellek, içerisinde belli oranda veriyi taşıyabilen ve istediğiniz herhangi bir aygıt üzerinde hemen takarak çalıştırabileceğiniz taşınabilir depolama aygıtlarıdır. Çoğu USB Flash belleğin fiziksel boyutu bir insanın küçük parmak boyutu kadardır. Bilgisayarlara ve diğer oynatıcı özelliği sahip olan tüm sürücülere USB portları aracılığıyla bağlanarak çalıştırılmaktadır.

 USB Flash belleklerin bugün 256 MB, 512 MB, 1 GB, 5 GB, 16 GB gibi yaygın şekilde kullanılan farklı boyut kapasiteleri bulunmaktadır. USB bellekler bir veriyi modern bilgisayarlar ve cihazlar arasında taşımanın en kolay yollarından biridir. Çünkü optik disklerin aksine Flash bellekler sürekli yazılabilen disklerdir ve bir kere alınan Flash belleğe defalarca farklı veriler yazılıp silinilebilir.

Flash bellekler mekanik harddisklerden farklı olarak dijital bir yapıya sahiptir ve içerisinde hareketli parçalar yer almamaktadır. Çoğu zaman dışı plastikle kaplı olan USB bellekler içerisinde basit bir devre ve bir hafıza çipi barındırır. USB ile bağlantı kurulması halinde bilgisayarlar bu çipi tanır ve USB bellek çalışmaya başlar.

Flash Bellek Format

Flash belleğinizi formatlamanın birden fazla yolu vardır. En pratik çözümüyse Windows işletim sistemli bir bilgisayar içerisinde Bilgisayarım içerisinden USB'ye sağ tıklayarak “Biçimlendir” seçeneğini seçmektir. Buradaki menü içerisinde hızlı biçimlendirme ve yavaş biçimlendirme işlemi yapılabilir, istendiği taktirde Flash belleğin dosya türü değiştirilebilir.

Linux işletim sistemlerindeyse bir Flash belleğe komutlarla veya Gparted Edition benzeri yazılımlarla hem formatlayabilir hem de diskin dosya yapısı değiştirilebilirsiniz. Bunların yanı sıra küçük boyutlu mini yazılımları da kullanarak bir flash belleği kolayca biçimlendirebilirsiniz.

Windows Nedir? Windows Kurulumu ve Windows İndir
İlginizi Çekebilir!

Windows Nedir? Windows Kurulumu ve Windows İndir

Windows, ilk defa kişisel bilgisayar kullanıcılarının karşısına 20 Kasım 1985 tarihinde çıkmış olan, kullanıcılara tamamen ara yüzle yaklaşmayı prensip edinmiş bir işletim sistemi ailesidir. Bir Microsoft ürünü olan Microsoft W...

Flash Bellek Virüsü

Tıpkı bilgisayarınızın içerisinde yer alan sabit disklerde olduğu gibi Flash belleklerin de virüslerden etikelenebilme ihtimali daima vardır. Çünkü bilgisayar içerisindeki harddisklerde olduğu gibi Flash belleklerde yazılabilir konumdadır.

 Dolayısıyla virüsü barındıran bir bilgisayara yazılabilir halde bir Flash bellek takıldığında bu flash bellek kolaylıkla virüs kapabilir. USB belleğinizi virüslerden uzak tutmak için yabancı kaynaklara takarken şayet üzerinde yer alan bir yazma izni butonu varsa pasif hale getirin. Böylece USB belleğiniz yazılamaz olduğu için virüslerden uzakta ve güvende kalacaktır.

Virüs bulaşmış olan bir USB Flash Bellek içinse herhangi bir antivirüs yazılımıyla detaylı tarama işlemi gerçekleştirmeniz gerekir. Bu tarama işlemi sonucunda Flash belleğinizi tüm virüslü dosyalardan arındırabilirsiniz.

Bu içerik size yardımcı oldu mu? WM Aracı içeriklerini kullanıcı odaklı iyileştirebilmemiz için geri bildirimde bulunabilirsiniz.
Aklına bir soru mu takıldı?

O Zaman Uzmana Sor!

Sorunuz yanıtlandığında size bir bilgilendirme maili ileteceğiz.

Uzmana Sorulanlar

  • 1 Plaintext
    ömer aria yapay zeka bana bir html yazıyor. bunu nasıl görsel olarak görebilirim? teşekkürler... Plaintext
  • 2 Zenmate
    Adnan Özkayak zenmate kullanılırken bilgisayar veya cep telefonu devlet tarafından tesbit edilebilir mi?.Edilebili... Zenmate
  • 3 Warez
    SADULKUR Warez'in insanlara ne gibi faydaları var... Warez
  • 4 IT
    Nasip Meraba.Teknolijiyi ve getirilerini severim bilgisayar oynamayi severim ama nasil yapildigi gelistiri... IT
  • 5 DRM
    ihsan drm li kitabı nasıl kindle den okuyabilirim... DRM
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al