LAN (Local Area Network), fiziksel olarak birbirine yakın olan bilgisayarların arasında bir ağ bağlantısı kurmak amacıyla tercih edilen bağlantı şeklidir. Kurulan LAN bağlantısı sayesinde bilgisayarlar, ağa bağlı olan yakınındaki bilgisayarlarla bilgi kaynakları ve verilerini paylaşabilirler. Birçok ev kullanıcısı veya işletmede LAN adı verilen bağlantı modeli kullanılır zira bu bağlantının hem kurulması kolaydır hem de bakımının yapılmasına gerek yoktur. Diğer bilgisayarlar da bu ağa kolayca bağlanabilir veri alışverişinde bulunabilirler.
LAN bağlantısına sahip olunmak istenmesinin birçok nedeni olabilir. Paylaşımlı bir dosya ortamı oluşturmak, verileri kolayca yakındaki bilgisayar arasında transfer edebilmek, yazıyıca kolayca çıktı ulaştırmak, aynı oyunu çevrimiçi olarak LAN ağındaki diğer oyuncularla kurmak gibi örnekler bir LAN bağlantısına sahip olunmak istenmesinin en önemli nedenlerindendir.
Yerel Ağ Bağlantısı
Yerel Ağ Bağlantısı, LAN (Local Area Network) kelimesinin Türkçede kullanılan karşılığıdır. Yerel Ağ Bağlantısı sayesinde aralarında fiziksel yakınlık bulunan bilgisayarlar bir ağ üzerinde birleştirerek veri transferi gerçekleştirmeleri sağlanır. Yerel Ağ Bağlantısı CAT-5 benzeri bir kablo ve modem aracılığıyla oluşturulabileceği gibi kablosuz yayın yapan bir modem yardımıyla da kurulabilmektedir.
DA Nedir? Domain Authority Yükseltme ve Domain Authority Sorgulama
DA (Domain Authority), dünyaca ünlü SEO şirketi Moz tarafından geliştirilen ve internet sitelerinin SERP sayfasında birbirine karşı muhtemel üstünlüklerini tahmin etmeye yardımcı olan SEO skorudur. 0 ile 100 arasında derecelendirmeyle ...
Yerel Ağ Bağlantısı Simgesi Görünmüyor
Yerel Ağ Bağlantısı Simgesi, Windows’un birçok işletim sistemi sürümünde görev çubuğu adı verilen bölümde yer alan bağlantı simgesidir. Yerel Ağ Bağlantı simgesini takip ederek bilgisayar kullanıcıları bağlantılarının ne durumda olduğundan haberdar olabilirler. Örneğin, bu simgedeki bilgisayar monitörünün üzerinde sarı levha üzerinde siyah ünlem işareti görünen bir simge belirirse bağlantınızda geçici veya kalıcı bir sorun meydana gelmiş demektir.
Farklı simgeler aracılığıyla Yerel Ağ Bağlantısı Simgesi; bağlantınızdaki arızaları, devredışı olup olmadığı gibi bilgileri sunabilir. Eğer Yerel Ağ Bağlantısı simgesi bilgisayarınızın görev çubuğundan kaybolduysa;
- Bilgisayarınızın LAN (Yerel Ağ Bağlantısı) ile bağlantısı kopmuş olabilir. Ağın aktif olduğundan ve kullandığınız bağlantı kablosunun bilgisayarınıza bağlı olduğundan emin olun.
- Ağ ayarlarına girerek kablosuz bağlantının devre dışı bırakılmadığından emin olun. Eğer devre dışı görünüyorsa bağlantıyı etkin hale getirin.
- Yerel Ağ Bağlantısı Simgesi hiç görünmüyorsa, bilgisayarınızın ağ donanımı sürücüsü bilgisayarınızdan kaldırılmış olabilir. Donanım Sihirbazı yardımıyla bilgisayarınızda ağ sürücüsünün yüklü olup olmadığını kontrol edin.
- Eğer yazılım yüklü olmasına rağmen bilgisayarınızda ağ servisini kullanamıyorsanız bilgisayarınızın ağ donanımı arızalanmış olabilir. Bu durumda donanım bilginiz varsa kendiniz kontrol gerçekleştirebilirsiniz. Donanım bilginiz yoksa bilgisayarınızı servise götürerek sorunun saptanmasını sağlayabilirsiniz.