Ses Kartı, bilgisayarın analog veya dijital ses çıkışını bilgisayara bağlanan hoparlör veya amfilere ileten ana parça ve elektronik birimdir. Bilgisayar içerisinde bazı ses kartları dahili olarak bulunurken, bazılarıysa harici olarak USB aracılığıyla veya slot aracılığıyla takılabilmektedir. Bunlara ek olarak bilgisayarın ana kartı içerisinde de bütünleşik olarak bulunan ses yongaları vardır.
Ses Kartı Öğrenme
Bilgisayarınızdan eğer ses gelmiyorsa bunun öncelikli nedenlerinden biri de bilgisayarınızın ses kartının sürücüsünün yüklenmemiş olması olabilir. Bu tür durumlarda ses kartı öğrenmek için Windows işletim sistemleri içerisinde genellikle Aygıt Yönetici'sine giriş yapılır ve ses ile ilgili olan kategori altından cihazın özelliklerine ulaşılarak cihazın ses kartı öğrenebilir. Bir diğer alternatif yöntemse harici yazılımlar kullanarak ses kartınızı öğrenme yöntemidir. Driverlarınızı gösteren herhangi bir yazılım yardımıyla ses kartınızın marka ve modeli hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.
Şayet harici bir ses kartı kullanıyorsanız, bilgisayarınızın içerisini açarak da yine ses kartının üzerindeki etiketlerden yola çıkarak bilgisayarınız içerisindeki ses kartının marka ve model bilgilerine erişebilirsiniz.
Yazılım nedir? Yazılım Dilleri ve Yazılım Dersleri
Yazılım, elektronik aygıtların belirli bir işi yapmasını sağlayan programların tümüne verilen genel isimdir. Yazılımlar farklı görevler yapma amacıyla tasarlanmış elektronik makinelerin birbirileri ile haberleşebilmelerini ve uyumu...
Ses Kartı Güncelleme
Bilgisayarınızın ses kartını güncellemek için öncelikle bir üst başlıkta açıkladığımız ses kartının markasını öğrenme adımlarını tamamlayın ve bilgisayarınızın hem ses kartı markası hem de modelini doğru şekilde öğrenin. Daha sonradan bu markanın web sitesine giriş yaparak ses kartınızla ilgili olarak yayınlanmış olan son driver'ı indirerek bilgisayarınız içerisine kurulum işlemi gerçekleştirebilirsiniz.
Bu işlemi otomatik olarak gerçekleştirmek için ise Aygıt Yöneticisi aracılığıyla ses cihazınızın özelliklerine giriş yapabilir ve otomatik olarak sürücüyü güncellemeyi deneyebilirsiniz. Yine bir önceki adımda da bahsettiğimiz bir driver güncelleme yazılımı aracılığıyla da ses kartınızı kolaylıkla güncelleyebilirsiniz.