SMM Panel, sosyal medya yönetim uygulamaları olarak anılan sitelerin panel sistemlerine verilen isimdir. SMM’in açılımı Sosyal Medya Yönetimi’dir (Social Media Management). Bu konuda hizmet faaliyetleri yürüten pek çok site müşterilerine panel hizmeti sunmaktadır. Panel içerisinde yönetimle ilgili pek çok başlık yer almaktadır. Bunlar;
Söz konusu sosyal medya olunca akla öncelikli olarak Twitter, Facebook ve Instagram gibi platformların geldiği oldukça açık. Anca panel hizmetleri çoğu zaman bu platformlarla da sınırlı kalmıyor. YouTube, TikTok ve nadiren de olsa Pinterest, Tumblr gibi platformlar için de hizmet veren siteler ve şirketler bulunmakta. Geçmişte bu tip platformlara nadiren denk gelebilmekteydik, ancak günümüzde pek çok platform müşterilerine hizmet vermekte ve müşteriler için önemli olan nokta artık güvenilir markaları bulabilmek diyebiliriz.
Hizmetlerde sıklıkla adlarını duyabildiğimiz ‘Organik Takipçi’, ‘Bot Kullanıcı’, ‘Garantili’ gibi tabirler bulunmakta. Gelin isterseniz bunların ne anlam ifade ettiklerini de kısaca açıklayalım.
Bu başlıkta internet sektöründe en çok anılan kavramlardan bir diğeri de API. Gelin isterseniz bunu da özel olarak anlatalım.
API sistemleri yazılım ve bilişim alanında iki sunucu arasında uzaktan bağlantı kurulmasını sağlayan sistemlerdir. Bu sistemi kullandığımız pek çok alan bulunmakta ancak söz konusu SMM Panel olunca çok daha sık kullanıldıklarını söyleyebiliriz.
Örneğin siz bir panel kurarak atılım yapacaksınız ve elinizde çok sayıda kullanıcı var. Bu koşulda API sisteminizi aktif hale getirerek kendi sitenizin ‘toptancı’ sitelerine de hizmet vermeye başlayabilirsiniz. Tersi durumda da sosyal medya ile uğraşmanıza bile gerek kalmadan, aracılık yaparak kazanç sağlayabilirsiniz. İşte bu otomasyon işlemini sağlayan ufak bağlantıları API bağları ile sağlamaktayız.
Aklına bir soru mu takıldı? O zaman uzmana sor: